Αεροβολισιοι σαργοί στο καρτέρι
- fiesta1420
Αεροβολισιοι σαργοί στο καρτέρι
Το μόνο που θα πω είναι ότι το οπλακι έχει γίνει προέκταση του χεριού μου με ανέλπιστα αποτελέσματα, με βολές αστραπή και περνώντας τους δύο από τους σαργούς σουβλάκι στο φευγιό. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία εύχομαι και πολύ θάλασσα!!!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Re: Αεροβολισιοι σαργοί στο καρτέρι
Αξιος! Ωραια βολευτηκες το αεροβολο τοσο γρηγορα και ευκολα.
Εγω εκανα 2-3 χρονια να το μαθω. Εννοω σε ολα οπλιση με τερμα πιεση, σκοπευση, συντηρηση, φουσκωμα κλπ. Ειχα βρη το οπλο των ονειρων μου με ενα mares syrano 1.3 110 με 8αρα, το οποιο ειχα παρει καινουργιο μονο 150 ευρω. Ουτε μονο 75αρι να ηταν. Μετα απο αυτο δεν ξαναπιασα λαστιχα στα χερια μου. Μου φαινονταν σαν κουτσουρα.
Το κακο ομως ειναι οτο πριν 20 μερες το ξεχασα στον Κορινθιακο και το ανακαλυψα την επομενη μερα. Ευχηθηκα λοιπον οποιος το βρηκε να ειναι του συναφειου μας και να το χαρει οπως το χαρηκα και εγω.
Τωρα παραγγειλα ενα 110 mares force με 250 σε αντικατασταση του.
Φοβαμαι ομως το συστημα κενου που εχουν. Οπλιζουν πιο ευκολα μεν, ομως στο παρελθον που ειχα χρησιμοποιησει συστημα κενου μου εκανε τσαφ που και που και το παρατησα. Εσυ πως το βλεπεις ειναι αξιοπιστες οι βολες σου? Η μηπως πρεπει να αποδεχτεις οτι θα χασεις καποιες απο εισρροη νερου?
Η φλαντζα που εχουν εχει διαρκεια ζωης? Επισης σου δεινει τα 6 μηκη που δινει ενα καλοφουσκωμενο συμβατικο?
Εγω εκανα 2-3 χρονια να το μαθω. Εννοω σε ολα οπλιση με τερμα πιεση, σκοπευση, συντηρηση, φουσκωμα κλπ. Ειχα βρη το οπλο των ονειρων μου με ενα mares syrano 1.3 110 με 8αρα, το οποιο ειχα παρει καινουργιο μονο 150 ευρω. Ουτε μονο 75αρι να ηταν. Μετα απο αυτο δεν ξαναπιασα λαστιχα στα χερια μου. Μου φαινονταν σαν κουτσουρα.
Το κακο ομως ειναι οτο πριν 20 μερες το ξεχασα στον Κορινθιακο και το ανακαλυψα την επομενη μερα. Ευχηθηκα λοιπον οποιος το βρηκε να ειναι του συναφειου μας και να το χαρει οπως το χαρηκα και εγω.
Φοβαμαι ομως το συστημα κενου που εχουν. Οπλιζουν πιο ευκολα μεν, ομως στο παρελθον που ειχα χρησιμοποιησει συστημα κενου μου εκανε τσαφ που και που και το παρατησα. Εσυ πως το βλεπεις ειναι αξιοπιστες οι βολες σου? Η μηπως πρεπει να αποδεχτεις οτι θα χασεις καποιες απο εισρροη νερου?
Η φλαντζα που εχουν εχει διαρκεια ζωης? Επισης σου δεινει τα 6 μηκη που δινει ενα καλοφουσκωμενο συμβατικο?
Αξιος! Ωραια βολευτηκες το αεροβολο τοσο γρηγορα και ευκολα.
- CapetanThomas
fiesta1420 έγραψε: ↑Τρί 16 Δεκ 2025, 13:10Το μόνο που θα πω είναι ότι το οπλακι έχει γίνει προέκταση του χεριού μου με ανέλπιστα αποτελέσματα, με βολές αστραπή και περνώντας τους δύο από τους σαργούς σουβλάκι στο φευγιό. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία εύχομαι και πολύ θάλασσα!!!
Χαίρομαι ιδιαίτερα για Σένα
Φίλε μου Ελπιδοφόρε,
και για τους εξαιρετικούς Σαργούς σου,
αλλά κυρίως επειδή είναι Αεροβολίσιοι,
με αυτό το πανέμορφο καινούργιο σου Αεροβόλο....
Να το χαρείς με πολλές συνεχείς Χαρές κι Επιτυχίες....
Να είσαι πάντα καλά....
Καλές Θάλασσες....
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
- fiesta1420
Καταρχήν σε ευχαριστώ! Τώρα όσο αναφορα με το σύστημα κενού….. το μαμά σύστημα εμένα είχε πρόβλημα… (αντίθετα με όσους συναδέλφους ρώτησα δούλευε άψογα σε αυτούς, μάλλον ελαττωματική παρτίδα σε εμένα) μετά από 3 βολές έφτυνε την τσιμούχα στην εταιρία mares που απευθύνθηκα μου είπαν καθέτως ότι αποκλείεται να φεύγει η τσιμούχα από μια τόσο μικρή τρύπα και ότι κάτι έκανα λάθος στην τοποθέτηση, μην πολυλογώ αγόρασα από τον Ιταλό Duccio άλλο καπελάκι με δική του τσιμούχα (αυτό που ξεβιδώνει και έχει μέσα την τσιμούχα) και από τότε ξένοιασα η τσιμούχα είναι άθραυστη δεν παθαίνει τίποτα την έχεις για πάντα φοβερή δουλειά σε ότι κάνει και με ποιοτικά υλικά. Παρόλα αυτά έχω στην σημαδούρα ένα dry box (κάψουλα) που έχω μέσα ανταλλακτική τσιμούχα αλλά όπως μου είπε και ο ίδιος αλλά έχω και εγώ πλέον διαπιστώσει και με σφυρί να την χτυπήσεις δεν παθαίνει τίποτα. Σαν συντήρηση το μόνο μετά από κάθε ψάρεμα ξέπλυμα και πέρασμα της τσιμούχας με γράσο σιλικόνης. Εγώ έχω το 100 στα 5 μέτρα που ήθελα να χτυπά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ πάει ΚΑΡΑΚΕΝΤΡΟ και η βολή αστραπή ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ δεν την βλέπεις παρά μόνο όταν έχει φτάσει στο στόχο! Αν και νεοεισερχόμενος στα αερικά για μένα δεν υπάρχει καλύτερο εργαλείο μόνο και μόνο που όποτε και να ρίξεις σου δίνει την ίδια αλλά και ευθύβολη βολή. Σου βάζω κάτω στην φωτό να δεις αυτό που αγόρασα πως είναι.tas έγραψε: ↑Τρί 16 Δεκ 2025, 21:14Αξιος! Ωραια βολευτηκες το αεροβολο τοσο γρηγορα και ευκολα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- fiesta1420
Και εγώ χαίρομαι και σε ευχαριστώ ιδιαίτερα Καπετάνιο μου πάντα για τον καλό σου λόγο και για τις ευχές που πιάνουν πάντα τόπο!!! Σου εύχομαι Υγεία Καλές Γιορτές με αγαπημένα πρόσωπα και να είσαι πάντα Γερός!!!CapetanThomas έγραψε: ↑Τετ 17 Δεκ 2025, 11:04fiesta1420 έγραψε: ↑Τρί 16 Δεκ 2025, 13:10Το μόνο που θα πω είναι ότι το οπλακι έχει γίνει προέκταση του χεριού μου με ανέλπιστα αποτελέσματα, με βολές αστραπή και περνώντας τους δύο από τους σαργούς σουβλάκι στο φευγιό. Καλές γιορτές σε όλους με υγεία εύχομαι και πολύ θάλασσα!!!
Χαίρομαι ιδιαίτερα για Σένα
Φίλε μου Ελπιδοφόρε,
και για τους εξαιρετικούς Σαργούς σου,
αλλά κυρίως επειδή είναι Αεροβολίσιοι,
με αυτό το πανέμορφο καινούργιο σου Αεροβόλο....
Να το χαρείς με πολλές συνεχείς Χαρές κι Επιτυχίες....
Να είσαι πάντα καλά....
Καλές Θάλασσες....
![]()
- Emigré prvsr
- Ονοματεπώνυμο: Forumista Nero
Λέηζερ το ΜΑΡΕΣ συνάδελφε!!
Στις πόσες ατμόσφαιρες το έχεις;
Κρείττον σιγάν
- fiesta1420
Το έχω στα 20barEmigré prvsr έγραψε: ↑Πέμ 18 Δεκ 2025, 15:14Λέηζερ το ΜΑΡΕΣ συνάδελφε!!
- Emigré prvsr
Σούπερ όλα και η πίεση που το έχεις είναι πολύ λογική. Σε σχέση με το ινβέρτ πως το βλέπεις;
Κρείττον σιγάν
- fiesta1420
Το μόνο που θα πω γιατί θα πέσουν και θα με φάνε είναι… Με μια όπλιση να έχεις τέτοια ταχύτητα-ευθυβολία-και κυριολεκτικά καθόλου ανάκρουση (μόνο ένα κλακ ακούς και βλέπεις την βέργα μόνο όταν έχει τερματίσει).Emigré prvsr έγραψε: ↑Παρ 19 Δεκ 2025, 22:01Σούπερ όλα και η πίεση που το έχεις είναι πολύ λογική. Σε σχέση με το ινβέρτ πως το βλέπεις;
Υ.Γ.1: Και όλα αυτά οοοση ώρα και εάν το έχεις οπλισμένο σου δίνει πάντα τα μέγιστα σε κάθε βολή, που για το ψάρεμα που κάνω ρηχό καρτέρι και οι βολές μου είναι επιλεκτικές και λίγες είναι το ιδανικό.
Υ.Γ.2: Φοβερο εργαλείο που με μια κίνηση από καρτερισιο όπλο γίνεται όπλο για βολή σε προθάλαμο χωρίς να κλαις βέργα.
Υ.Γ.3: Το δε κοστος service είναι πολύ λίγο εάν πεις ότι τα αλλάζεις όλα σου έρχεται γύρο στα 30€ αλλά με αλλαγή τα πάντα και από εσένα (που δεν χρειάζεται γενικό κάθε χρόνο αλλάζεις μόνο εάν έχει φθαρεί κάτι τσιμουχακια μηδαμινό κόστος που βρίσκεις και πιο ενυσχημενα στην αγορά με το κιλό από τα συνηθισμένα που είναι τα ΝΒR περνεις τα πράσινα ΗΝΒR και ξεχνάς να τα αλλάξεις στην αγορά πλέον κυκλοφορούν σχεδόν όλα τα μεγέθη). Το φούσκωμα εάν επενδύσεις σε μια τρόμπα pcp με 25 τρομπαρισιες χωρίς κόπο φθάνεις στα 20bar.
Υ.Γ.4: Δεν το σκέφτομαι καν για επιστροφή στο λάστιχο, τουλάχιστον για τώρα και δεν νομίζω να αλλάξει αυτό αλλά ποτέ δεν είμαι απολύτως.
- Emigré prvsr
Το κοστος του σερβις σχεδον μηδενιζεται, οταν μαθεις να το κανεις μονος σου. Και ειναι μαλλον ευκολο γιατι τελικα το αεροβολο ειναι μια απλη κατασκευη που σηκωνει και πατεντα και διαμορφωση. Ενα μεγαλο ζητημα μπαινει οταν σου παρουσιαζει , απροσμενα κσι εκτοςπρογραμματος βλαβη, και πρεπει να το πας στον μαστορα και να το παρεις πθσω. Αυτο προυποθετει 7-10 μερες χωρις το οπλο. Αν μαθεις να το συντηρεις μονος και επθσης να φτιαξεις μια καλη τρομπα η ολη ενασχοληση σου δεν ξεπερναει τις 2 αντε 3 ωρες. Σα να αλλαζεις λαστιχα σε invert δηλ.
Το κοστος του σερβις σχεδον μηδενιζεται, οταν μαθεις να το κανεις μονος σου. Και ειναι μαλλον ευκολο γιατι τελικα το αεροβολο ειναι μια απλη κατασκευη που σηκωνει και πατεντα και διαμορφωση. Ενα μεγαλο ζητημα μπαινει οταν σου παρουσιαζει , απροσμενα κσι εκτοςπρογραμματος βλαβη, και πρεπει να το πας στον μαστορα και να το παρεις πθσω. Αυτο προυποθετει 7-10 μερες χωρις το οπλο. Αν μαθεις να το συντηρεις μονος και επθσης να φτιαξεις μια καλη τρομπα η ολη ενασχοληση σου δεν ξεπερναει τις 2 αντε 3 ωρες. Σα να αλλαζεις λαστιχα σε invert δηλ.
- CapetanThomas
fiesta1420 έγραψε: ↑Σάβ 20 Δεκ 2025, 10:53Το μόνο που θα πω γιατί θα πέσουν και θα με φάνε είναι… Με μια όπλιση να έχεις τέτοια ταχύτητα-ευθυβολία-και κυριολεκτικά καθόλου ανάκρουση (μόνο ένα κλακ ακούς και βλέπεις την βέργα μόνο όταν έχει τερματίσει).Emigré prvsr έγραψε: ↑Παρ 19 Δεκ 2025, 22:01Σούπερ όλα και η πίεση που το έχεις είναι πολύ λογική. Σε σχέση με το ινβέρτ πως το βλέπεις;
Υ.Γ.1: Και όλα αυτά οοοση ώρα και εάν το έχεις οπλισμένο σου δίνει πάντα τα μέγιστα σε κάθε βολή, που για το ψάρεμα που κάνω ρηχό καρτέρι και οι βολές μου είναι επιλεκτικές και λίγες είναι το ιδανικό.
Υ.Γ.2: Φοβερο εργαλείο που με μια κίνηση από καρτερισιο όπλο γίνεται όπλο για βολή σε προθάλαμο χωρίς να κλαις βέργα.
Υ.Γ.3: Το δε κοστος service είναι πολύ λίγο εάν πεις ότι τα αλλάζεις όλα σου έρχεται γύρο στα 30€ αλλά με αλλαγή τα πάντα και από εσένα (που δεν χρειάζεται γενικό κάθε χρόνο αλλάζεις μόνο εάν έχει φθαρεί κάτι τσιμουχακια μηδαμινό κόστος που βρίσκεις και πιο ενυσχημενα στην αγορά με το κιλό από τα συνηθισμένα που είναι τα ΝΒR περνεις τα πράσινα ΗΝΒR και ξεχνάς να τα αλλάξεις στην αγορά πλέον κυκλοφορούν σχεδόν όλα τα μεγέθη). Το φούσκωμα εάν επενδύσεις σε μια τρόμπα pcp με 25 τρομπαρισιες χωρίς κόπο φθάνεις στα 20bar.
Υ.Γ.4: Δεν το σκέφτομαι καν για επιστροφή στο λάστιχο, τουλάχιστον για τώρα και δεν νομίζω να αλλάξει αυτό αλλά ποτέ δεν είμαι απολύτως.
Φίλε μου Ελπιδοφόρε,
απο μένα θερμά Συγχαρητήρια,
για την τεκμηριωμένη Ανάλυσή σου....
Συμφωνώ και προσυπογράφω.
Μπράβο σε Ολα και να είσαι πάντα καλά....
Καλές Θάλασσες...
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
- fiesta1420
Οπως τα λες το service το κάνω μόνος δεν είναι κάτι. Όσο για τις απρόσμενες βλάβες αν και δεν μου έχει τύχει κάτι και ευελπιστώ να μην μου τύχειtas έγραψε: ↑Σάβ 20 Δεκ 2025, 18:57Το κοστος του σερβις σχεδον μηδενιζεται, οταν μαθεις να το κανεις μονος σου. Και ειναι μαλλον ευκολο γιατι τελικα το αεροβολο ειναι μια απλη κατασκευη που σηκωνει και πατεντα και διαμορφωση. Ενα μεγαλο ζητημα μπαινει οταν σου παρουσιαζει , απροσμενα κσι εκτοςπρογραμματος βλαβη, και πρεπει να το πας στον μαστορα και να το παρεις πθσω. Αυτο προυποθετει 7-10 μερες χωρις το οπλο. Αν μαθεις να το συντηρεις μονος και επθσης να φτιαξεις μια καλη τρομπα η ολη ενασχοληση σου δεν ξεπερναει τις 2 αντε 3 ωρες. Σα να αλλαζεις λαστιχα σε invert δηλ.