Καλές αναδύσεις σε όλους και όλες!
Ρηχές φθινοπωρινές εκπλήξεις..!
-
silverdiver
- Ονοματεπώνυμο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ρηχές φθινοπωρινές εκπλήξεις..!
Το Φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για το υποβρύχιο κυνήγι σε όλες τις ζώνες βάθους! Ψάρια που η σύλληψη τους φαντάζει ακατόρθωτη μπορεί με λίγη τύχη να περάσουν από το καρτέρι μας και να γίνουν δικά μας! Το μόνο που χρειάζεται είναι το να πηγαίνουμε στην θάλασσα αυτούς τους μαγικούς μήνες όσο περισσότερο μπορούμε! Ένα ακόμα βίντεο με ωραίες εικόνες και συλλήψεις λίγο πριν από τον χειμώνα που έρχεται με γοργούς ρυθμούς!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
οταν βρεχει...εχει περισσοτερη θαλασσα...
-
ichthyologist
Re: Ρηχές φθινοπωρινές εκπλήξεις..!
Οι τσιπούρες ίσως και να ήταν δεκτικές σε ένα γιουρούσι. Αφού η πρώτη έσπασε, της απελπισίας ήταν η δεύτερη.Δύσκολη η πρόβλεψη όμως, όπως και να έχει. Ορισμένες φορές έρχονται τα δεύτερα, όχι τα πρώτα. Την επόμενη.
Γοφάρι ωμό καλό είναι να μην καταναλώνεται, πολλές φορές έχει παράσιτα.

De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
-
silverdiver
Καλησπέρα φίλε ιχθυολόγε, οι τσιπούρες τέτοιου μεγέθους είναι πολύ δύσκολα προσεγγίσιμες οπότε τους αφήνω πάντα τον πρώτο λόγο και δεν εισβάλω γιατί κατά 99/100 θα τραπούν σε φυγή... μόνο αν είχα επαρκή κάλυψη ίσως το επιχειρούσα...αλλά δύσκολα... Το γοφάρι και όλα τα ψάρια που καταναλώνω ωμά λόγω του ανισάκις τα αφήνω κάποιες μέρες σε βαθιά ψύξη οπότε δεν επιβιώνει τίποταichthyologist έγραψε: ↑Τετ 12 Νοέμ 2025, 12:55Οι τσιπούρες ίσως και να ήταν δεκτικές σε ένα γιουρούσι. Αφού η πρώτη έσπασε, της απελπισίας ήταν η δεύτερη.Δύσκολη η πρόβλεψη όμως, όπως και να έχει. Ορισμένες φορές έρχονται τα δεύτερα, όχι τα πρώτα. Την επόμενη.
![]()
Γιώργο χαιρε. Ρε φιλε νομίζω ότι σε έπαιρνε να ρίξεις στις τσιπούρες. Όπως τις βλέπω στο βίντεο είναι γύρω στα 4 μετρα μακρυα και κινούνται ήρεμα. Πολύ δύσκολο αυτά τα ψαρια να τα πετύχεις σε καλύτερες συνθήκες. Όσα έχω παρει ειναι πάντα με καουμπόηκες ενστικτωδεις βολέςκαι σε οριακές αποστάσεις. Φυσικά αυτές που έχουν χαθεί ειναι πολυ πολυ περισσότερες. Ειναι ομως ψάρι που το θυμάσαι. Πολύ δύσκολο καχύποπτο και ποιοτικο.
Γιώργη στις τσιπούρες πολύ καλά έκανες και δεν έριξες,το ίδιο θα έκανα και μετά θα είχα ονειρώξεις ότι τις ντουφέκισα.
Πέρα από την πλάκα,πιστεύω ότι δεν σε είχαν καταλάβει ακριβώς τα ψάρια και δεν ήταν τρομαγμένα.
Θα έκανα μια χεριά σιγά σιγά να μαζέψω όσο μπορώ και να έκανα μια βολή αν το πλάνο πήγαινε όπως έπρεπε γιατί με σιγουριά δε θα τις έβλεπες ξανά.
Είναι δουλεμένο σε τσιπούρες και σε λαβράκια ήρεμα,χωρίς ίχνος κάλυψης.
Τα γοφάρια σου στο είπα έχουν πάθει λαβρακίαση.
Πέρα από την πλάκα,πιστεύω ότι δεν σε είχαν καταλάβει ακριβώς τα ψάρια και δεν ήταν τρομαγμένα.
Θα έκανα μια χεριά σιγά σιγά να μαζέψω όσο μπορώ και να έκανα μια βολή αν το πλάνο πήγαινε όπως έπρεπε γιατί με σιγουριά δε θα τις έβλεπες ξανά.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.
-
silverdiver
Τάσο καλησπέρα, έχω κάνει καουμπόικες βολές και δυστυχώς αυτά τα ψάρια δεν τα έφτανε το όπλο μου, κρατούσα ενενηντάρι και αυτό που δεν φαίνεται στο βίντεο είναι το zoom που έχω κάνει για να τις δείτε καλύτερα, η απόσταση είναι 5 μέτρα πλας από την μύτη φίλε.. Επίσης τέτοιου μεγέθους ψάρια ακόμα και το 110 να κρατούσα οι πιθανότητες να μην πλησίαζαν είναι μεγάλη λόγω της εμπειρίας που έχουνtas έγραψε: ↑Πέμ 13 Νοέμ 2025, 21:04Γιώργο χαιρε. Ρε φιλε νομίζω ότι σε έπαιρνε να ρίξεις στις τσιπούρες. Όπως τις βλέπω στο βίντεο είναι γύρω στα 4 μετρα μακρυα και κινούνται ήρεμα. Πολύ δύσκολο αυτά τα ψαρια να τα πετύχεις σε καλύτερες συνθήκες. Όσα έχω παρει ειναι πάντα με καουμπόηκες ενστικτωδεις βολέςκαι σε οριακές αποστάσεις. Φυσικά αυτές που έχουν χαθεί ειναι πολυ πολυ περισσότερες. Ειναι ομως ψάρι που το θυμάσαι. Πολύ δύσκολο καχύποπτο και ποιοτικο.
-
silverdiver
Γειά σου Χάρη, όπως έγραψα και πιο πάνω στον Τάσο τα ψάρια αυτά ήταν έξω από το βεληνεκές μου, αν μείωνα απόσταση λόγω του ότι δεν είχα κάλυψη και του κατηφορικού βυθού κατά 99/100 θα τρέπονταν σε φυγή... Ραντεβού λοιπόν για το μέλλονxareas έγραψε: ↑Παρ 14 Νοέμ 2025, 08:39Γιώργη στις τσιπούρες πολύ καλά έκανες και δεν έριξες,το ίδιο θα έκανα και μετά θα είχα ονειρώξεις ότι τις ντουφέκισα.![]()
- CapetanThomas
Ομορφα Ψάρια, όμορφα πιασμένα....
Πάντα τέτοιες Χαρές κι Επιτυχίες Φίλε μου....
Καλές Θάλασσες....
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
-
ichthyologist
Εμ, γιαυτό πάμε μπαρμπουνοψαριά με το 120, μπας και, αλλα δεν, μια φορά στ 5 χρόνια

De facto sensu stricto≈de jure sensu lato