Οι αέριδες μου έχουν χαλάσει τα όνειρα για βουτιά σε δυνατό κομμάτι και η επιλογή του τόπου ήταν μονόδρομος.
Φτάνω στο κομμάτι και βλέπω μπουνάτσα σε όλο τον κόλπο,ούτε έναν πόντο κύμα και λέω ότι να'ναι γράφουν τα site.
Αμφιταλαντευόμουν για ποια στολή να βάλω και ευτυχώς δεν έβαλα τη χοντρή αφού έξω είχε 31 βαθμούς και το νερό 24.
Το κομμάτι κάνει γοφάρια και με αυτόν τον στόχο ξεκινάω τα καρτέρια από το 1 μέτρο.
Η ορατότητα πολύ καλή για εμένα αφού το μέρος είχε πολύ καιρό το προηγούμενο διάστημα αλλιώς θα ψάρευα με 10+ μέτρα ορατότητες(απαπαπα).
Αρκετά καρτέρια μετά χωρίς να έχω δει τίποτα εκτός από μερικά πολύ μικρά λαγοκέφαλα και άπειρους ξενικούς αχινούς που ήταν σαν χαλί και δεν μπορούσα να βρω χώρο να κάνω καρτέρι.
Πεπεισμένος ότι δεν θα έχει ψάρια σε ένα καρτέρι αποφασίζω να ρίξω σε μια μπάφα και η αψαρία σώζεται.

Στα 40 λεπτά περίπου που είμαι στο νερό έχει ξεκινήσει και βάζει καιρό,3-4άρι με αποτέλεσμα να μην μπορώ να κάτσω εύκολα κάτω αν δεν κρατιέμαι και τα ρηχά να θολώνουν με αποτέλεσμα σιγά σιγά να βαθαίνω.
Παρόλο το ξύλο που ήξερα ότι θα φάω από τον καιρό και τα κύματα που με περνούσαν από πάνω αναθάρρεψα λίγο γιατί πίστεψα ότι κάτι θα δω τώρα με την αναμπουμπούλα.
Συνεχίζοντας τα καρτέρια χωρίς να δω τα πολυπόθητα γοφάρια αποφασίζω να ρίξω σε μια μπάφα ξανά αφού και με τον καιρό που έβαλε φάνηκε ότι δεν είχε ψάρια το μέρος.

Το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι στην προσπάθειά μου να πιάσω τη σημαδούρα που την είχε πάρει ο καιρός λίγα μέτρα πιο μακριά δεν έδωσα σημασία στο ψάρι αφού ήταν ξερό,έκλεισε το φτεράκι και όταν γύρισα να δω τη βέργα δεν είχε ψάρι πάνω.
Στεναχωρήθηκα γιατί θα πάει στράφι το ψάρι αλλά περίμενα ότι θα το δω ξεβρασμένο έξω όταν θα έβγαινα ή θα ήταν κάπου στην επιφάνεια.
Μετά από δύο βουτιές όπως χαλαρώνω βλέπω ανάμεσα στα κύματα 4-5 μέτρα μακριά μου ένα πλευρικό πτερύγιο έξω από το νερό και λέω κοίτα να δεις είναι η μπάφα.
Και τελικά ήταν.

Ο καιρός συνέχιζε και εγώ βάθαινα χωρίς κανένα σημάδι ότι κάτι κυνηγάει στο κομμάτι.
Αφού χόρτασα ξύλο και ξεκίνησε να πέφτει ο ήλιος αποφάσισα να κάνω λίγο θόρυβο σε μια βουτιά και μια μπάφα ήταν περαστική και περίεργη που ήρθε να με δει.
Πλάνο δεν έχω με το ψάρι αλλά έχω μια με όλα μαζί στη σημαδούρα.

Και μια με το τέκνο.

Σιγά σιγά ελπίζω να κρυώσει το νερό και να δούμε κανένα ψαράκι.