Θολούτσικα

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
xareas

Θολούτσικα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 15 Οκτ 2025, 10:09

Ακόμα ένα ΣΚ με βρίσκει στην μαγευτική Αργολίδα και το πλάνο έχει βουτιά πρωινή με την αυγή.
Οι αέριδες προμηνύανε καλές ορατότητες σε ένα κομμάτι που έχω αρκετούς μήνες να ψαρέψω από επιλογή.
Χάραμα και είμαι ήδη ντυμένος από το σπίτι και ζώνομαι με βάρη κτλ κτλ και πέφτω.
Όσο και να ήταν ιδανικοί για το κομμάτι οι αέριδες το αποτέλεσμα ήταν να μην βλέπω ούτε τη μύτη από το όπλο στα 2 μέτρα νερό.
Η λύση μια(αφού η σκάτζα θα μου κόστιζε περίπου 40 λεπτά)κολλητά στα βράχια και επιφανειακό στο μισό μέτρο νερό.
Καθώς "ψάρευα" το μέρος ένα γοφάρι θα περάσει αρκετά γρήγορα,εγώ άργησα να γυρίσω και ρίχνω αφού το ψάρι έχει χαθεί στη θολούρα.
Προφανώς και το πετάλωσα,λίγο ότι ήμουν επιφάνεια,λίγο ότι η βολή ήταν με γωνία προς τα κάτω δε θέλει και πολύ.
Το ψάρι δε θα μου έδινε δεύτερη ευκαιρία και για αυτό την έκανα.
Συνεχίζοντας,καρτερεύω ανάμεσα σε δύο βράχους σε σημείο που ξέρω ότι κινούνται τα ψάρια και σε λίγα δευτερόλεπτα από δεξιά μου εμφανίζεται μια ωραία μπάφα και στιγμιαία μου μπαίνει η σκέψη να ρίξω αλλά δε θα χαλούσα τον τόπο.
Δεν περνάνε 10 δευτερόλεπτα και τρία λαβράκια εμφανίζονται να κολυμπούν χαλαρά στους 30 πόντους από την επιφάνεια.
Εικόνα
Κάνω βολή δίχως τα ψάρια να με έχουν καταλάβει καθόλου και χτυπάω το πρώτο ψάρι.
Εικόνα
Συνέχισα τα καρτέρια στο ίδιο μοτίβο και μετά από λίγη ώρα περνάει μια μπάφα και αποφασίζω να κάνω βολή μιας και δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση,αφού τα γοφάρια που ήταν ο στόχος,σε εκείνο το σημείο έρχονται να με φάνει(αν έχει).
Εικόνα
Εικόνα
Με δύο ψάρια απόλυτα ικανοποιημένος είπα να ψαρέψω λίγο ακόμα μπας και δω κανά γοφάρι.
Επιβεβαιώθηκε η επιλογή μου και στα επόμενα λεπτά έρχεται υποψιασμένο ένα γοφάρι,οριακά συμπεριφορά λαβρακιού,στο οποίο δυστυχώς αστοχώ με περίσσια σιγουριά ότι το έχω πετύχει.
Και μια με το τέκνο.
Εικόνα
ΥΓ1:όλες οι βολές ήταν κακές,πιστεύω λόγο του επιφανειακού αλλά και τυχερές ταυτόχρονα που δεν σκίστηκαν τα ψάρια να πάνε χαμένα.
ΥΓ2:πέρασε ένας συνχομπίστας από μπροστά μου για να μου φωνάξει και να με ενημερώσει ότι είναι και αυτός εδώ για να προσέχω...στο ένα μέτρο μπροστά από το όπλο μου.
Το ότι χάλασε τον τόπο που τσαλαβουτούσε για χταπόδια και πέρασε δύο φορές από μπροστά μου δεν του πέρασε από το μυαλό.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

tankard

Re: Θολούτσικα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tankard » Τετ 15 Οκτ 2025, 11:01

Ψαρεύεις σε πολύ δύσκολο terrain. Θεριό φαίνεται η μπάφα.
Καλοφάγωτα!

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Τετ 15 Οκτ 2025, 18:33

Τα αδικεί η θολούρα όμως, στην καθαρή φωτο είναι σούπερ.
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

subzoulou
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Πέμ 16 Οκτ 2025, 09:09

Πολύ ωραία τα ψάρια . Να χαίρεσαι την μικρούλα . Ήρωας που βουτάς με αυτήν την ορατότητα , στο έχω ξαναγράψει . :hello:

Άβαταρ μέλους
GoRaN
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoRaN » Πέμ 16 Οκτ 2025, 11:21

Με διαύγεια πάμε για να απολαύσουμε εικόνες, με θολούρα πάμε για ψάρια!
Ωραίος με την κορασίδα!

Υγ. Αυτά τα άτιμα τα παλιογοφάρια........
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Πέμ 16 Οκτ 2025, 13:35

Από τέτοια σουργελα γεμάτη η θάλασσα...να παλεύω, Αττική, να φέρω κοντά τις συναγρίδες κολλημένος σε μια πέτρα,κι αυτές, λίγο χαζι και να εξαφανιζονται..ρε τι φταίει, ρε τι φταίει....κάποια στιγμή, τσουπ, ο 70αρης...ψαροσακούλαμαν ,κάνει βουτιά.. μπροστά μου,και ανεβαίνοντας μου λέει:"φίλε,έχει πολλά ψάρια εδώ..."..... :D
Ωραία μπαφα....
Φέτος είναι η χειρότερη χρονιά που μπορώ να θυμηθώ, 19 χρόνια που ψαρεύω τον Αργολικο....με εξαίρεση κάτι μαγιατικα που έκανα τον Ιούνιο....
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Πέμ 16 Οκτ 2025, 18:20

Βγαίνουν ψαρια με τέτοια θολούρα? Ηρωικό το ψαρεμα και ομως να που βγαίνουν ψαρια και απο την επιφανεια παρακαλώ . Ποτε δεν θα μπορούσα να παίξω σε πίστα με τέτοιες συνθήκες.

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 22 Οκτ 2025, 09:00

tankard έγραψε:
Τετ 15 Οκτ 2025, 11:01
Ψαρεύεις σε πολύ δύσκολο terrain. Θεριό φαίνεται η μπάφα.
Καλοφάγωτα!
Ευτυχώς μετά από αρκετά χρόνια ξέρω πως να ψαρέψω τα κομμάτια με όλες(σχεδόν) τις συνθήκες.
Τις μπάφες σαν και αυτή πριν μερικά χρόνια δεν τις βαρούσαμε γιατί είχε μεγαλύτερες αλλά τις έχουν σκίσει και αυτές στο κυνήγι.
ichthyologist έγραψε:
Τετ 15 Οκτ 2025, 18:33
Τα αδικεί η θολούρα όμως, στην καθαρή φωτο είναι σούπερ.
Έχεις δίκιο,είχε αυτή τη λευκή θολούρα που τα κάνει και εξαφανίζονται τα ψάρια και οριακά δεν βλέπεις ούτε σκιά.
subzoulou έγραψε:
Πέμ 16 Οκτ 2025, 09:09
Πολύ ωραία τα ψάρια . Να χαίρεσαι την μικρούλα . Ήρωας που βουτάς με αυτήν την ορατότητα , στο έχω ξαναγράψει . :hello:
Σε ευχαριστώ πολύ.
Όταν η θάλασσα σου δίνει θολούρα,πας για ρηχό,τι να κάνεις.
Ξεκάθαρα θέμα συνήθειας είναι.
Επίσης τα ψάρια στα θολά δε πιέζονται από άλλους συνχομπίστες γιατί ακόμα και φίλοι δεν πάνε να ψαρέψουν αφού δεν θέλουν τη θολούρα.
GoRaN έγραψε:
Πέμ 16 Οκτ 2025, 11:21
Με διαύγεια πάμε για να απολαύσουμε εικόνες, με θολούρα πάμε για ψάρια!
Ωραίος με την κορασίδα!

Υγ. Αυτά τα άτιμα τα παλιογοφάρια........
Έτσι όπως τα λες είναι Γιώργη,άμα γνωρίζεις το μέρος με λίγη θολούρα κάνεις ωραία ψάρια.
Όχι σαν αυτή που είχε αυτό το ψάρεμα αλλά ακόμα και έτσι αν είσαι ευέλικτος κάτι θα πάρεις.
Αχχχ τα άτιμα με αρρωσταίνουν.
stelarasA'MAK έγραψε:
Πέμ 16 Οκτ 2025, 13:35
Από τέτοια σουργελα γεμάτη η θάλασσα...να παλεύω, Αττική, να φέρω κοντά τις συναγρίδες κολλημένος σε μια πέτρα,κι αυτές, λίγο χαζι και να εξαφανιζονται..ρε τι φταίει, ρε τι φταίει....κάποια στιγμή, τσουπ, ο 70αρης...ψαροσακούλαμαν ,κάνει βουτιά.. μπροστά μου,και ανεβαίνοντας μου λέει:"φίλε,έχει πολλά ψάρια εδώ..."..... :D
Ωραία μπαφα....
Φέτος είναι η χειρότερη χρονιά που μπορώ να θυμηθώ, 19 χρόνια που ψαρεύω τον Αργολικο....με εξαίρεση κάτι μαγιατικα που έκανα τον Ιούνιο....
Στέλιο οι άνθρωποι που από τύχη ζουν είναι δυστυχώς πάρα πολλοί.
Η δουλίτσα τους να γίνει και δε πας εσύ και εγώ και όλοι οι άλλοι,το βλέπεις σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας πλέον.
tas έγραψε:
Πέμ 16 Οκτ 2025, 18:20
Βγαίνουν ψαρια με τέτοια θολούρα? Ηρωικό το ψαρεμα και ομως να που βγαίνουν ψαρια και απο την επιφανεια παρακαλώ . Ποτε δεν θα μπορούσα να παίξω σε πίστα με τέτοιες συνθήκες.
Αφού μόνο επιφάνεια έβλεπα εκεί έκατσα,φαντάσου 3 ώρες ψάρεμα έκανα 8 βουτιές.
Δεν είχα και άλλη εναλλακτική για να μπορέσω να ψαρέψω.

Panagpanag

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panagpanag » Πέμ 23 Οκτ 2025, 19:23

Μια φορά βούτηξα σε τέτοια νερά και άκουγα τους χτύπους της καρδιάς μου... 10 λεπτά άντεξα :blink:

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Δευ 27 Οκτ 2025, 10:37

πανεμορφα !!!...ολα !!! :thumbsup:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

Άβαταρ μέλους
hariska

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hariska » Δευ 27 Οκτ 2025, 20:23

Μη στρέφεις το όπλο πάνω σου, μπορεί να σε τρυπήσει το μυτερό καμάκι.
Επίσης, ένα βάψιμο τα κάγκελα το θέλανε.
Να χαίρεσαι τη μικρά!
Τα πσάργια έρχονται τελευταία.
Το ψάρι πρέπει κάποιος να το βράσει, είναι εύκολο θαρρώ.

Άβαταρ μέλους
VIPER
Ονοματεπώνυμο: Αργουδέλης Αλέξανδρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από VIPER » Δευ 03 Νοέμ 2025, 09:08

=D> =D>
ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
-- ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ --

My Channel...
https://www.youtube.com/channel/UCu9JjC ... r6gUBCJPvg

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Δευ 03 Νοέμ 2025, 14:09

Panagpanag έγραψε:
Πέμ 23 Οκτ 2025, 19:23
Μια φορά βούτηξα σε τέτοια νερά και άκουγα τους χτύπους της καρδιάς μου... 10 λεπτά άντεξα
:rotfl: όλα θέμα συνήθειας Παναγιώτη,δεν κάνω τίποτα ουάου.
KOSTAS STI έγραψε:
Δευ 27 Οκτ 2025, 10:37
πανεμορφα !!!...ολα !!!
Θενξ Κώτσο.
hariska έγραψε:
Δευ 27 Οκτ 2025, 20:23
Μη στρέφεις το όπλο πάνω σου, μπορεί να σε τρυπήσει το μυτερό καμάκι.
Επίσης, ένα βάψιμο τα κάγκελα το θέλανε.
Να χαίρεσαι τη μικρά!
Τα πσάργια έρχονται τελευταία.
Θες γυαλάκια συνονόματε,το όπλο δε έχει ούτε τη βέργα πάνω.
Γενικά μαζέματα θέλει όχι μόνο τα κάγκελα.
Θενξ.
VIPER έγραψε:
Δευ 03 Νοέμ 2025, 09:08
=D> =D>
Θενξ Αλέξανδρε.

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Τετ 05 Νοέμ 2025, 09:24

xareas έγραψε:
Τετ 15 Οκτ 2025, 10:09
Ακόμα ένα ΣΚ με βρίσκει στην μαγευτική Αργολίδα και το πλάνο έχει βουτιά πρωινή με την αυγή.
Οι αέριδες προμηνύανε καλές ορατότητες σε ένα κομμάτι που έχω αρκετούς μήνες να ψαρέψω από επιλογή.
Χάραμα και είμαι ήδη ντυμένος από το σπίτι και ζώνομαι με βάρη κτλ κτλ και πέφτω.
Όσο και να ήταν ιδανικοί για το κομμάτι οι αέριδες το αποτέλεσμα ήταν να μην βλέπω ούτε τη μύτη από το όπλο στα 2 μέτρα νερό.
Η λύση μια(αφού η σκάτζα θα μου κόστιζε περίπου 40 λεπτά)κολλητά στα βράχια και επιφανειακό στο μισό μέτρο νερό.
Καθώς "ψάρευα" το μέρος ένα γοφάρι θα περάσει αρκετά γρήγορα,εγώ άργησα να γυρίσω και ρίχνω αφού το ψάρι έχει χαθεί στη θολούρα.
Προφανώς και το πετάλωσα,λίγο ότι ήμουν επιφάνεια,λίγο ότι η βολή ήταν με γωνία προς τα κάτω δε θέλει και πολύ.
Το ψάρι δε θα μου έδινε δεύτερη ευκαιρία και για αυτό την έκανα.
Συνεχίζοντας,καρτερεύω ανάμεσα σε δύο βράχους σε σημείο που ξέρω ότι κινούνται τα ψάρια και σε λίγα δευτερόλεπτα από δεξιά μου εμφανίζεται μια ωραία μπάφα και στιγμιαία μου μπαίνει η σκέψη να ρίξω αλλά δε θα χαλούσα τον τόπο.
Δεν περνάνε 10 δευτερόλεπτα και τρία λαβράκια εμφανίζονται να κολυμπούν χαλαρά στους 30 πόντους από την επιφάνεια.
Εικόνα
Κάνω βολή δίχως τα ψάρια να με έχουν καταλάβει καθόλου και χτυπάω το πρώτο ψάρι.
Εικόνα
Συνέχισα τα καρτέρια στο ίδιο μοτίβο και μετά από λίγη ώρα περνάει μια μπάφα και αποφασίζω να κάνω βολή μιας και δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση,αφού τα γοφάρια που ήταν ο στόχος,σε εκείνο το σημείο έρχονται να με φάνει(αν έχει).
Εικόνα
Εικόνα
Με δύο ψάρια απόλυτα ικανοποιημένος είπα να ψαρέψω λίγο ακόμα μπας και δω κανά γοφάρι.
Επιβεβαιώθηκε η επιλογή μου και στα επόμενα λεπτά έρχεται υποψιασμένο ένα γοφάρι,οριακά συμπεριφορά λαβρακιού,στο οποίο δυστυχώς αστοχώ με περίσσια σιγουριά ότι το έχω πετύχει.
Και μια με το τέκνο.
Εικόνα
ΥΓ1:όλες οι βολές ήταν κακές,πιστεύω λόγο του επιφανειακού αλλά και τυχερές ταυτόχρονα που δεν σκίστηκαν τα ψάρια να πάνε χαμένα.
ΥΓ2:πέρασε ένας συνχομπίστας από μπροστά μου για να μου φωνάξει και να με ενημερώσει ότι είναι και αυτός εδώ για να προσέχω...στο ένα μέτρο μπροστά από το όπλο μου.
Το ότι χάλασε τον τόπο που τσαλαβουτούσε για χταπόδια και πέρασε δύο φορές από μπροστά μου δεν του πέρασε από το μυαλό.

:good:

Πώς μου είχε ξεφύγει αυτό το Διαμαντάκι....
Φίλε μου Χάρη,
ωραία η Μπάφα σου, όμορφο το Λαυράκι σου,
αλλά πιό Υπέροχη απο Ολα είναι η Κουκλίτσα σου....
Να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις....
Και φρόντισε να τρώει συχνά απ τα Ψάρια του Μπαμπά....

Να είσαστε Ολοι σας πάντα καλά

:hello:
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…

CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 05 Νοέμ 2025, 10:14

CapetanThomas έγραψε:
Τετ 05 Νοέμ 2025, 09:24
Πώς μου είχε ξεφύγει αυτό το Διαμαντάκι....
Φίλε μου Χάρη,
ωραία η Μπάφα σου, όμορφο το Λαυράκι σου,
αλλά πιό Υπέροχη απο Ολα είναι η Κουκλίτσα σου....
Να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις....
Και φρόντισε να τρώει συχνά απ τα Ψάρια του Μπαμπά....

Να είσαστε Ολοι σας πάντα καλά

:hello:
Σε ευχαριστώ πολύ Φίλε Θωμά,έχουμε πάθει τσότσο και οι δύο με την μικρή.
Ευτυχώς τα τρώει μέχρι στιγμής και η εποχή είναι καλή για να υπάρχει μόνιμα ψάρι για την οικογένεια.

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”