Οι αέριδες προμηνύανε καλές ορατότητες σε ένα κομμάτι που έχω αρκετούς μήνες να ψαρέψω από επιλογή.
Χάραμα και είμαι ήδη ντυμένος από το σπίτι και ζώνομαι με βάρη κτλ κτλ και πέφτω.
Όσο και να ήταν ιδανικοί για το κομμάτι οι αέριδες το αποτέλεσμα ήταν να μην βλέπω ούτε τη μύτη από το όπλο στα 2 μέτρα νερό.
Η λύση μια(αφού η σκάτζα θα μου κόστιζε περίπου 40 λεπτά)κολλητά στα βράχια και επιφανειακό στο μισό μέτρο νερό.
Καθώς "ψάρευα" το μέρος ένα γοφάρι θα περάσει αρκετά γρήγορα,εγώ άργησα να γυρίσω και ρίχνω αφού το ψάρι έχει χαθεί στη θολούρα.
Προφανώς και το πετάλωσα,λίγο ότι ήμουν επιφάνεια,λίγο ότι η βολή ήταν με γωνία προς τα κάτω δε θέλει και πολύ.
Το ψάρι δε θα μου έδινε δεύτερη ευκαιρία και για αυτό την έκανα.
Συνεχίζοντας,καρτερεύω ανάμεσα σε δύο βράχους σε σημείο που ξέρω ότι κινούνται τα ψάρια και σε λίγα δευτερόλεπτα από δεξιά μου εμφανίζεται μια ωραία μπάφα και στιγμιαία μου μπαίνει η σκέψη να ρίξω αλλά δε θα χαλούσα τον τόπο.
Δεν περνάνε 10 δευτερόλεπτα και τρία λαβράκια εμφανίζονται να κολυμπούν χαλαρά στους 30 πόντους από την επιφάνεια.

Κάνω βολή δίχως τα ψάρια να με έχουν καταλάβει καθόλου και χτυπάω το πρώτο ψάρι.

Συνέχισα τα καρτέρια στο ίδιο μοτίβο και μετά από λίγη ώρα περνάει μια μπάφα και αποφασίζω να κάνω βολή μιας και δεν υπήρχε ιδιαίτερη κίνηση,αφού τα γοφάρια που ήταν ο στόχος,σε εκείνο το σημείο έρχονται να με φάνει(αν έχει).


Με δύο ψάρια απόλυτα ικανοποιημένος είπα να ψαρέψω λίγο ακόμα μπας και δω κανά γοφάρι.
Επιβεβαιώθηκε η επιλογή μου και στα επόμενα λεπτά έρχεται υποψιασμένο ένα γοφάρι,οριακά συμπεριφορά λαβρακιού,στο οποίο δυστυχώς αστοχώ με περίσσια σιγουριά ότι το έχω πετύχει.
Και μια με το τέκνο.

ΥΓ1:όλες οι βολές ήταν κακές,πιστεύω λόγο του επιφανειακού αλλά και τυχερές ταυτόχρονα που δεν σκίστηκαν τα ψάρια να πάνε χαμένα.
ΥΓ2:πέρασε ένας συνχομπίστας από μπροστά μου για να μου φωνάξει και να με ενημερώσει ότι είναι και αυτός εδώ για να προσέχω...στο ένα μέτρο μπροστά από το όπλο μου.
Το ότι χάλασε τον τόπο που τσαλαβουτούσε για χταπόδια και πέρασε δύο φορές από μπροστά μου δεν του πέρασε από το μυαλό.