Δίφτερη έχω βάλει μόνο στο 110 επειδή αυτό χρησιμοποιώ για ανοικτά νερά, κυρίως για συναγρίδες. Επειδή όμως η οχτάρα θέλει πολύ τρόχισμα για το διπλό φτεράκι του έβαλα μια εφτάρα δίφτερη που είχα. Δεν είχε κάποιο πρόβλημα . Ομως η 8άρα του πάει πιο πολύ και είναι πιο δυνατή. Θα βάλω μάλλον και στην οχτάρα ένα φτεράκι ακόμα όχι όμως μαζι με το άλλο αλλά λίγο πιο πίσω, αφού ανοίξω άλλη μια τρύπα. Τώρα η δίφτερη για τα πιο πολλά ψάρια, μικρά θυράματα, κλειστές βολές, βράχια, τρύπες κλπ δεν ενδείκνυται. Μπορεί να κόβει λίγο ταχύτητα ή να χαλάει τη βολή αν τα φτεράκια δεν είναι καλά χωνεμένα στη βέργα. Επίσης η δίφτερη είναι πολύ ευπαθής και βραχώνει με το παραμικρό μέσα σε τρύπες. Δεν θα τη συνιστούσα για 100αρι και allaround ψάρεμα.
[/quote]
Τουλάχιστον παλιότερα υπήρχαν κάτι μακριές δελφινιέρες γύρω στους 15 -20 πόντους που βίδωναν στις 8αρες και έδιναν μήκος για καλύτερη σκόπευση ................
Μπροστά γινόταν 7αρα και είχε 2 φτερά ......................
Πολύ καλές για βολές στο ανοιχτό νερό και σε μαύρα στο πλανάρισμα εκτός τρύπας ...............................
Τις φόραγα στο 130 STEN PIPIN που έχω λειτουργικό μέν αλλά παροπλισμένο πλέον στο νησί ...........................
Όπλο που όταν έριχνες έβλεπες την βέργα να ταξιδεύει ........................ αλλά ξεπέρναγε ότι έβρισκε μπροστά της ............................
Δεν ξέρω αν υπάρχουν και μπορείς να βρείς .................................
Κάπου έχω μία σπασμένη στον πείρο ........................... αν τη βρώ ίσως να βάλω φωτό να τη δείς ............................