Το έζησα και αυτό!!!!!

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Γουλιέλμος

Το έζησα και αυτό!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γουλιέλμος » Παρ 27 Σεπ 2024, 09:52

Την καλημέρα μου στους αγαπητούς συμφορουμίτες. Δε γράφω συχνά, πιο πολύ διαβάζω, αλλά αυτό που έζησα χθές δε μπορώ να μην το μοιραστώ μαζί σας. Μετά από δυόμιση μήνες διακοπές (συνταξιούχος εδώ και τρία χρόνια) στη λίμνη Πλαστήρα, στο πατρικό μου, επέστρεψα στο σπίτι μου στη Ρόδο. Η λαχτάρα μου για βουτιά πιεστική. Βουτιά λοιπόν κάπου στην Λίνδο ξεκινώντας από τα ρηχά. Ανέλπιστα αρκετή κίνηση από σάλπες κέφαλους και σαργούς εκεί που σκάει το κύμα. Πήρα τρείς σάλπες, ένα μαύρο γερμανό που μ ’αρέσει και συνέχισα λίγο πιο βαθιά.
Σε κάποιο σημείο βλέπω ασημί φιγούρες στα ανοιχτά. Κατεβαίνοντας σε ένα σκαλοπάτι στα 10 μέτρα διακρίνω 5-6 μεγάλες φιγούρες να κινούνται στην αποχή στα 18 μέτρα. Καρχαρίες!!!!!!!! Σταματάω στο σκαλοπάτι, ένα κοπάδι τραχούρια 2κιλα περνάει από μπροστά μου και εγώ προσηλωμένος στους καρχαρίες δεν τα βλέπω. Το κοπάδι ξαναπερνάει μπροστά μου και ασυναίσθητα πατάω τη σκανδάλη. Το ψάρι καλά χτυπημένο σπαρταράει στην βέργα , αρχίζω να ανεβαίνω με το φόβο μήπως οι καρχαρίες μυριστούν το ψάρι αλλά αυτοί αδιάφοροι απολύτως. Κρεμάω το ψάρι και χαλαρώνω όσο μπορώ. Ξανακατεβαίνω ήρεμος πιά στο σκαλοπάτι και χαζεύω τους καρχαρίες οι οποίοι κινούνται στην αποχή κάνοντας βόλτες στο ίδιο σημείο. Συνεχίζοντας το ψάρεμα λίγο πιο κάτω χτυπάω ένα σαργουδάκο στο καρτέρι και ανεβαίνοντας ξαναεμφανίστηκε από το βαθιά ένας καρχαρίας , ο οποίος στα 8-10 μέτρα αποφάσισε να επιστρέψει στα βαθιά. Στην επιστροφή στα πιο ρηχά σε ένα καρτέρι ένα σαλάχι σταμάτησε σε ένα βράχο δίπλα μου και έμοιαζε σα μια τεράστια γκρί πεταλούδα. Οι μεγάλες σάλπες πέρασαν μπροστά μου και εγώ χάζευα το σαλάχι. Σε επόμενο καρτέρι μια χελωνίτσα μου έκανε παρέα. Τί άλλο να ζητήσει κανένας από τη θάλασσα; Αυτά! Δεν έχω κάμερα ούτε φωτογραφίες βγάζω πιά. Από τότε που διέκρινα μια δόση ματαιοδοξίας μέσα μου όταν έδειχνα τα ψάρια και αποζητούσα το θαυμασμό, σταμάτησα να φωτογραφίζω τα ψάρια. Τα λέω μόνο σε φίλους μου ψαροντουφεκάδες που καταλαβαίνουν πως νιώθω και στη γυναίκα μου, που δεν με καταλαβαίνει μεν, αλλά χαίρεται με την χαρά μου.

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Re: Το έζησα και αυτό!!!!!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Παρ 27 Σεπ 2024, 10:40

Φοβερή εμπειρία..
Προσωπικά, αν τους αντιλαμβανομουν δε θα έριχνα σε ψάρι, προφανώς δεν ήταν σε κυνηγετικό οίστρο, γιαυτό και δεν αντέδρασαν στα καμακωμενα ψάρια..αντίθετα θα άλλαζα σημείο, και εκμεταλλευομενος το ανέβασμα (το οποίο άλλωστε "κάλεσε " τους καρχαρίες, θα προσπαθούσα για κανένα άλλο, καλύτερο, πιθανώς, ψάρι αντί για σαργούς και τέτοια...
Όπως και να έχει είναι πολύ παρήγορο, δείχνει ζωντανή θάλασσα...
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Παρ 27 Σεπ 2024, 11:06

Ολο και πιο ζεστά, όλο και πιο τροπικά. Τυχερέ, από τους λίγους! :hello:
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

ZTKostas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ZTKostas » Παρ 27 Σεπ 2024, 12:35

Απίστευτη εμπειρία! Πωωωωω το να δω καρχαρία από κοντά είναι το μεγάλο μου απωθημένο απο παιδί. Μακάρι κάποτε να συμβεί , προς το παρον σε ζηλεύω! Υπεροχα πλασματα!

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Παρ 27 Σεπ 2024, 13:11

Θα είναι πάντα Ζωντανές στην Μνήμη σου,
αυτές οι υπέροχες Εικόνες...
Να είσαι πάντα Γερός και Δυνατός,
για να απολαμβάνεις πάντα αυτά,
τα πλούσια σε Εικόνες καί Ψάρια Ψαρέματά σου....

Συμφωνώ με το Σχόλιο του Φίλου μου του Στέλιου....

Να είσαι πάντα καλά....

:hello:
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…

CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800

tas
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Παρ 27 Σεπ 2024, 16:49

Ωραια εμπειρια. Κριμα που δεν ειχες καμερα, αν και ουτε εγω χρησιμοποιω. Στη δικη σου περιπττωση θα εσωζες μοναδικες στιγμες.
Εχω ερωτηματα: Ποσο μεγαλοι ηταν οι καρχαριες; Διεκρινες αν ηταν γαλεοι ή καποιο αλλο ειδος? Αν καποιος πλησιαζε θα εκανες βολη?
Το τραχουρι πιο ψαρι ειναι?

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Παρ 27 Σεπ 2024, 17:18

Καλησπέρα :)

Οντως, μοναδική εμπειρία αλλά και υπενθύμιση οτι στον ανοιχτό κόσμο της θάλασσας, τα πάντα είναι δυνατά ανα πάσα στιγμή :thumbsup:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Γουλιέλμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γουλιέλμος » Παρ 27 Σεπ 2024, 17:27

Τα ψάρια ήταν γύρω στα δύο μέτρα και στριφογύριζαν γύρω από το ίδιο σημείο. Δε μπορώ να ξεχωρίσω το είδος.Σε καμία περίπτωση δε θα έκανα βολή. Άλλωστε απαγορεύεται το ψάρεμά τους. Ακόμα και η βολή που έκανα στο τραχούρι (κάτι σαν το μαγιάτικο) έγινε με ρίσκο μήπως το σπαρτάρισμα του ψαριού τα προσελκύσει. Όμως δεν έκαναν καμία κίνηση.

Άβαταρ μέλους
thalassa50
Ονοματεπώνυμο: jiannis petropoulos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από thalassa50 » Παρ 27 Σεπ 2024, 18:01

Πόσες φορές μου έρχονται στο μυαλό εικονες από καρχαρίες οπότε είμαι σε καμία ξέρα και πως θα συμπεριφερθω ΑΝ??? Ευτυχώς δεν έτυχε και ποτέ μην τύχει αν και το όπλο στο χέρι σε κάνει να έχεις μια σιγουριά.Εσυ ήσουν (τυχερός)και το έζησες,φανταστική εμπειρία σίγουρα,αλλά και το αντίθετο από ότι βλέπουμε στο διαδίκτυο που ορμάνε στα ψάρια :thumbsup: :thumbsup:
το δεν γινετε δεν υπαρχει ,το δεν θελω υπαρχει .

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Παρ 27 Σεπ 2024, 21:46

Γουλιέλμος έγραψε:
Παρ 27 Σεπ 2024, 17:27
Τα ψάρια ήταν γύρω στα δύο μέτρα και στριφογύριζαν γύρω από το ίδιο σημείο. Δε μπορώ να ξεχωρίσω το είδος.Σε καμία περίπτωση δε θα έκανα βολή. Άλλωστε απαγορεύεται το ψάρεμά τους. Ακόμα και η βολή που έκανα στο τραχούρι (κάτι σαν το μαγιάτικο) έγινε με ρίσκο μήπως το σπαρτάρισμα του ψαριού τα προσελκύσει. Όμως δεν έκαναν καμία κίνηση.
Σαν αναπαραγωγικη σύναξη μου ακούγεται...
Οπότε λογικό που δεν έδωσαν σημασία..
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

subzoulou
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Σάβ 28 Σεπ 2024, 09:42

Εμπειρία ζωής , εγώ ακόμα θα έτρεχα .....

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Δευ 30 Σεπ 2024, 09:03

Ποιός ξέρει, αν και για αναπαραγωγή δεν είναι ίσως εποχή. Το ότι δεν ήταν μεμονωμένος, το οτι γύριζαν στο ίδιο σημείο, το ότι ήταν ασημί και όχι σκουρότεροι παραπέμπει πιθανότατα σε κάποιους reef sharks. Κοπαδιαστοί μέχρι 2-2,5μ. μήκος, μέτρια επικίνδυνοι. Αν υπήρχαν και άλλα αναγνωριστικά σημάδια θα ήταν ενδιαφέρον.
https://www.deepseaworld.com/shark/16-s ... anean-sea/
:hello:
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

Άβαταρ μέλους
mitsosub
Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Φώτου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mitsosub » Τρί 01 Οκτ 2024, 11:34

μαγική εικόνα ...
μασκα δεν εχω να γυρνώ
στο καρναβάλι ετούτο
μόνο μια αποχη να τρυγώ
της θαλασσας την πονηριά
και της σιωπής τον πλούτο

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τρί 01 Οκτ 2024, 13:07

Σπάνια εικόνα για εμάς τους ψαροντουφεκάδες στην Ελλάδα.
Θα είχα γεμίσει το καλτσάκι σίγουρα με το που θα τους έβλεπα αλλά μετά το αρχικό σοκ θα καθόμουν να τους χαζέψω.
Βολή δε θα έκανα για καλό και κακό.
Κρίμα να μην έχεις κάμερα.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”