Μυρωδιά χειμώνα μες το καλοκαιρι

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μυρωδιά χειμώνα μες το καλοκαιρι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Δευ 26 Αύγ 2024, 11:02

Αν και φέτος το καλοκαίρι κατάφερα και έκανα περισσότερα ψαρέματα από άλλη φορά η απουσία ψαριών τα βρασμένα νερά, ρεστια και ρέμα ήταν παρών πάντα με αποτέλεσμα η φόλα να είναι δεδομένη. Ελπίζω ο χειμώνας να είναι δυνατός από θηράματα και να πέσει η θερμοκρασία για τα δεδομένα της εποχής. Καλές αναδυσεις σε όλους!!!
IMG_0784.jpeg
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Re: Μυρωδιά χειμώνα μες το καλοκαιρι

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 26 Αύγ 2024, 11:18

Καλημέρα :)

Ενας "καλός" χειμώνας θα μας συνεφερει! Θολουρες, πρασινιλα στα νερα, τραγικες ορατοτητες και πσαρακια αμελητέου μεγεθους ως επι το πλείστον...

Οι ελπιδες μας στο Φθινοπωράκι 😜
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

ZTKostas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ZTKostas » Δευ 26 Αύγ 2024, 15:05

Ουτε του παππά μη το πεις. Μιλάμε εχω βγαλει λέπια, βελτιωσα απνοιες , βελτιωσα βαθη και το καλύτερο που εχω χτυπήσει είναι κεφαλοι και κοκκάλια. Αν συνεχίσει ετσι το φθινοπωρο με βλεπω να μαθαινω πλεξιμο και να τα παραταω.

Άβαταρ μέλους
matador23
Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matador23 » Δευ 26 Αύγ 2024, 15:07

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Δευ 26 Αύγ 2024, 11:18

Ενας "καλός" χειμώνας θα μας συνεφερει! Θολουρες, πρασινιλα στα νερα, τραγικες ορατοτητες και πσαρακια αμελητέου μεγεθους ως επι το πλείστον...

καλα μην ελπιζετε και πολυ...

τρομπετες και λιονταρια θα βγαζετε και το χειμωνα :lol:

Η μεσογειος φέτος εχει βρασει, με μεγαλες θερμοκρασιες απο πολυ νωρις και αν δεν πεσουν βροχες και κυρίως χιόνια, πιστευω θα δουμε μεγαλες αλλαγες ...
ΛΑΔΙΑΣ : Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=68075

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Δευ 26 Αύγ 2024, 21:43

matador23 έγραψε:
Δευ 26 Αύγ 2024, 15:07
ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:

Η μεσογειος φέτος εχει βρασει, με μεγαλες θερμοκρασιες απο πολυ νωρις και αν δεν πεσουν βροχες και κυρίως χιόνια, πιστευω θα δουμε μεγαλες αλλαγες ...
:shock: :shock: :shock:
Κακέ Κώστα, άσε να χαρούμε τη...φαντασίωσή μας 😜
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Stus
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stus » Τετ 28 Αύγ 2024, 12:48

εμένα μου έκανε εντύπωση που τη προηγούμενη εβδομάδα στη περιοχή Πόρτο Χέλι - Ερμιόνη με κίνηση από βάρκες, σκάφη, τζετ-σκι, μπανιέρες, κανό, βραστά νερά, σκατά βυθό και βουτιές της μιας ώρας είδα ψαράκια. Λίγο από εδώ λίγο από εκεί τη τάισα τη παρέα τελικά!
Χθες ήρθα Σίκινο, έπεσα με τη δύση σε φοβερό σημείο με ξέρες και μονόπετρα, κρύα νερά χωρίς κόσμο και το μόνο που είδα ήταν σκάρους και σαργούς (που δε χτύπησα με την ελπίδα ότι θα έβλεπα κάτι καλύτερο). Θα προσπαθήσω να πάω για κανένα πρωϊνό μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα.

ichthyologist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ichthyologist » Τετ 28 Αύγ 2024, 19:57

Ήρθαν οι παπαγάλοι στο Πήλιο! Ανήκουστο! :yahoo:
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum

Άβαταρ μέλους
fiesta1420

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fiesta1420 » Πέμ 29 Αύγ 2024, 09:04

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:

Τον περιμένω πως και πως…. Δεν αλλάζω με τίποτα την ηρεμία, τις άδειες παραλίες παρόλο το κρύο του χειμώνα.
ZTKostas έγραψε:
Δευ 26 Αύγ 2024, 15:05
Ουτε του παππά μη το πεις. Μιλάμε εχω βγαλει λέπια, βελτιωσα απνοιες , βελτιωσα βαθη και το καλύτερο που εχω χτυπήσει είναι κεφαλοι και κοκκάλια. Αν συνεχίσει ετσι το φθινοπωρο με βλεπω να μαθαινω πλεξιμο και να τα παραταω.
Σκέψου το θετικό…. Ότι όταν θα τα πετύχεις οι επιδόσεις σου θα είναι στα καλύτερα τους και θα είσαι πιο άνετος. Ήταν μια δύσκολη περίοδος με τέτοιες ζέστες που έκανε.
matador23 έγραψε:
Δευ 26 Αύγ 2024, 15:07
[quote=ΤΑΙΤΙΝΟΣ post_id=781569 time=<a href="tel:1724660333">1724660333</a> user_id=595]

[/quote]

Συμφωνώ στο οτι όλα αλλάζουν και θα αλλάξουν και πραγματικά εάν δεν πέσουν χιόνια ούτε νερό να πιούμε δεν θα έχουμε αλλά ας σκεφτόμαστε θετικά…. Θετική σκέψη!!!
Stus έγραψε:
Τετ 28 Αύγ 2024, 12:48
εμένα μου έκανε εντύπωση που τη προηγούμενη εβδομάδα στη περιοχή Πόρτο Χέλι - Ερμιόνη με κίνηση από βάρκες, σκάφη, τζετ-σκι, μπανιέρες, κανό, βραστά νερά, σκατά βυθό και βουτιές της μιας ώρας είδα ψαράκια. Λίγο από εδώ λίγο από εκεί τη τάισα τη παρέα τελικά!
Χθες ήρθα Σίκινο, έπεσα με τη δύση σε φοβερό σημείο με ξέρες και μονόπετρα, κρύα νερά χωρίς κόσμο και το μόνο που είδα ήταν σκάρους και σαργούς (που δε χτύπησα με την ελπίδα ότι θα έβλεπα κάτι καλύτερο). Θα προσπαθήσω να πάω για κανένα πρωϊνό μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα.
Και εγώ εκεί που κάνουμε μπάνιο με την οικογένεια έχω δει τρελά ψάρια και σε ποσότητα και σε σεβαστά μεγέθη…. Μαζεύονται πιστεύω και για την εύκολη τροφή που βρίσκουν από λουόμενους αλλά και λογο ότι δεν τα κυνηγά κανείς εκεί.

Stus
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stus » Πέμ 29 Αύγ 2024, 11:48

fiesta1420 έγραψε:
Πέμ 29 Αύγ 2024, 09:04
Και εγώ εκεί που κάνουμε μπάνιο με την οικογένεια έχω δει τρελά ψάρια και σε ποσότητα και σε σεβαστά μεγέθη…. Μαζεύονται πιστεύω και για την εύκολη τροφή που βρίσκουν από λουόμενους αλλά και λογο ότι δεν τα κυνηγά κανείς εκεί.
καλημέρα φίλε, δε βούταγα μέσα στους λουόμενους για ψάρεμα προφανώς, χαχα. Αλλά όπως και να το κάνεις η εκεί περιοχές έχουν πολύ περισσότερο τουριστική κίνηση από ένα μικρό Κυκλαδονήσι στη μέση του πουθενά οπότε για εδώ που είμαι τώρα (Σίκινο) είχα μεγαλύτερες προσδοκίες. Χθες στη δύση τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα από προχθές, μόνο κάτω από τα 15 είδα κάτι σκιές απλησίαστες για μένα, πιθανών συναγρίδες. Μου κάνει εντύπωση που δε βλέπω ούτε λεοντόψαρα, όπλισα το όπλο στις 18:15 που βούτηξα και το ξεόπλισα στις 19:45 που βγήκα χωρίς να έχω πατήσει καν τη σκανδάλη. Φοβερός βυθός πάντως με καταπληκτικά νερά, το χάρηκα όπως και να έχει.
Ωραιότατα τα λαυράκια σου, εύγε!

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Πέμ 05 Σεπ 2024, 12:12

Τα μερομήνια λένε βαρύ χειμώνα αλλά δε το βλέπω.
Μακάρι γιατί αν δεν πέσει λίγο χιόνι θα πίνουμε νερό με κάρτα.
Όπως τα είπες για το νερό,βραστό και άψαρο.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
VIPER
Ονοματεπώνυμο: Αργουδέλης Αλέξανδρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από VIPER » Σάβ 07 Σεπ 2024, 13:42

Καλοαφάγωτα φίλε μου.Γενικά φέτος τα νερά έχουν ψηλή θερμοκρασία μεγάλη κίνηση από σκάφη και πολύς κόσμος στις παραλίες.....αλλά οι εκπλήξεις.....εκπλήξεις που πάντα μας δίνει!!Καλές αναδύσεις
ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
-- ΜΕΓΑ ΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ --

My Channel...
https://www.youtube.com/channel/UCu9JjC ... r6gUBCJPvg

Άβαταρ μέλους
mitsosub
Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Φώτου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mitsosub » Δευ 09 Σεπ 2024, 12:27

΄εχουν τρελαθεί ακόμα και τα λαβράκια φέτος , τα μοναδικά αξιόλογα που είδα φέτος ήταν κατακαλόκαιρο....
μασκα δεν εχω να γυρνώ
στο καρναβάλι ετούτο
μόνο μια αποχη να τρυγώ
της θαλασσας την πονηριά
και της σιωπής τον πλούτο

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”