Είς μνήμην..
- mojo
- Site Admin
- Ονοματεπώνυμο: Ζάχος
Είς μνήμην..
Περνάνε τα χρόνια. Γρήγορα.
Οι ρυθμοί γρηγορευουν, το άγχος καραδοκεί .
Τυχεροί μη πω ευλογημένοι όλοι εμείς που έχουμε τη δικλείδα μας. Τον "άλλο" τόπο μας. Εκεί που λαλιά ανθρώπινη δεν ακούς. Τίποτα δεν ακούς βασικά και να μιλήσεις δε μπορείς. Ακόμα και οι σκέψεις σου είναι περιορισμένες . Το ένστικτο της επιβίωσης και του κυνηγού ,περιορίζει το εύρος σκέψεων. Πετά έξω τα "ξένα σώματα" . Τις επίπλαστες ανάγκες, τα στεριανά και εφήμερα.
Οι καλύτερες προϋποθέσεις για μια γνήσια εσωτερική επικοινωνία με τον εαυτό σου.
Είχα να βουτήξω ενάμιση μήνα.
Έχασα κ τον πατέρα μου απ' τη μια στιγμή στην άλλη.
Τη μια μέρα έπινε τσίπουρα κ ήταν μια χαρά και την επόμενη μέσα σε 15' χαιρέτησε.
Θυμάμαι μια σωστή κουβέντα που μου είχαν πει. Έχε τα καλά με τους γονείς σου. Ο,τι λάθη κ αν έχουν κάνει η συνεχίζουν να κάνουν. Θα σου λείψουν όταν πεθάνουν.
Θυμάμαι όλες αυτές τις μέρες ότι δεν είχα θυμηθεί 30 χρόνια τώρα. Απ' όλα αυτά που μου διηγούνταν ο πατέρας μου . Ένα πάμπτωχο παιδί από ορεινό χωριό της Αιτ/νιας, τρίτο από τα πέντε παιδιά της πρώτης γυναίκας του παππού, που η μητριά τους τα σκότωνε καθημερινώς στο ξύλο και τα έδιωχνε,δε τα ήθελε .
Τα φιλευανε από λυπηση κάποιοι χωριανοί κάνα κομμάτι μπομπότα μια στο τόσο..
Ξυπόλητος , παραπαίδι μετά, μετανάστης Γερμανία, Σουηδία .
Πολλές οι ιστορίες
Μια όμως απ' όλες είναι ένα σκαλί παραπάνω. Που δε μπόρεσα ποτέ ν αντιληφθώ το μέγεθος.
Από 9 ετών είχε δωθεί παραπαίδι Σ ένα μπακάλη στην πόλη .Κάπου 13 ετών έπαιζαν με πάνινη μπάλα πολλά παιδιά ποδοσφαιρο. Μ ένα παιδί έκανε καλή παρέα και ήρθαν πιο κοντά μέρα με τη μερα. Κουβέντα στην κουβέντα ανακάλυψαν πως ήταν αδέρφια. Που είχαν να ειδωθούν 5 χρόνια και δεν αναγνώρισαν ο ένας τον άλλο...
Ήθελα να μπω κάτω απ' τον αφρό ν αδειάσω το κεφάλι μου. Ίσως ήταν η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που πραγματικά δε Μ ενδιέφερε το ψάρεμα. Δεν ήθελα καν να δω ψάρια . Να μην ακούω και να μη σκέφτομαι τίποτα . Να πατωσω κάτω και να πέσουν οι παλμοί απλά. Και έτσι κ έγινε.
Στο πρώτο κιόλας καρτέρι .
Που δε το έσπαγα με τίποτα. Απολαμβανα την μακρά παραμονή μου στο βυθο.
Μια εικόνα διάχυτου συναγερμού στα μικροψαρα, ενεργοποίησε τις μηχανικές καλά γνωστές αντιδράσεις .
Εστίασα απρόθυμα στο σημείο πανικού. Μια συναγρίδα ξεπροβάλλει ατάραχη και φτάνει μπροστά στη βέργα.
Με κοιτάει κατάματα και μετά αρχίζει κάποιου είδος "χορό" σα να κυνηγάει την ουρά της ήρεμα μπροστά στο όπλο . Δε καίγομαι να ρίξω ακόμα. Θέλω λίγα δεύτερα ακόμα κοντά της. Αυτες οι στιγμές είναι ανεκτίμητες. Αυτή η καθυστέρηση είχε σαν αποτέλεσμα μια ακόμα μεγαλύτερη συναγρίδα να εμφανιστεί και να συμμετέχει Σ αυτόν τον ιδιότυπο χορό. Κάποια στιγμή σε μια ευθυγράμμιση των ψαριών , πατήθηκε η σκανδάλη.
Βγήκα και άλλαζα ενώ απολαμβανα το φεγγαρόφως.
Σήκωσα το τηλέφωνο που ακόμα βαρουσε
- Έλα Ζάχο ο matador είμαι ρε... συλλυπητήρια.
Η ζωή συνεχίζεται.
Κάλεσα κάποιους φίλους και πολλά παιδάκια . Υψωσαμε τα ποτήρια σ ένα τραπέζι εις μνήμην του πατερα.
Οι ρυθμοί γρηγορευουν, το άγχος καραδοκεί .
Τυχεροί μη πω ευλογημένοι όλοι εμείς που έχουμε τη δικλείδα μας. Τον "άλλο" τόπο μας. Εκεί που λαλιά ανθρώπινη δεν ακούς. Τίποτα δεν ακούς βασικά και να μιλήσεις δε μπορείς. Ακόμα και οι σκέψεις σου είναι περιορισμένες . Το ένστικτο της επιβίωσης και του κυνηγού ,περιορίζει το εύρος σκέψεων. Πετά έξω τα "ξένα σώματα" . Τις επίπλαστες ανάγκες, τα στεριανά και εφήμερα.
Οι καλύτερες προϋποθέσεις για μια γνήσια εσωτερική επικοινωνία με τον εαυτό σου.
Είχα να βουτήξω ενάμιση μήνα.
Έχασα κ τον πατέρα μου απ' τη μια στιγμή στην άλλη.
Τη μια μέρα έπινε τσίπουρα κ ήταν μια χαρά και την επόμενη μέσα σε 15' χαιρέτησε.
Θυμάμαι μια σωστή κουβέντα που μου είχαν πει. Έχε τα καλά με τους γονείς σου. Ο,τι λάθη κ αν έχουν κάνει η συνεχίζουν να κάνουν. Θα σου λείψουν όταν πεθάνουν.
Θυμάμαι όλες αυτές τις μέρες ότι δεν είχα θυμηθεί 30 χρόνια τώρα. Απ' όλα αυτά που μου διηγούνταν ο πατέρας μου . Ένα πάμπτωχο παιδί από ορεινό χωριό της Αιτ/νιας, τρίτο από τα πέντε παιδιά της πρώτης γυναίκας του παππού, που η μητριά τους τα σκότωνε καθημερινώς στο ξύλο και τα έδιωχνε,δε τα ήθελε .
Τα φιλευανε από λυπηση κάποιοι χωριανοί κάνα κομμάτι μπομπότα μια στο τόσο..
Ξυπόλητος , παραπαίδι μετά, μετανάστης Γερμανία, Σουηδία .
Πολλές οι ιστορίες
Μια όμως απ' όλες είναι ένα σκαλί παραπάνω. Που δε μπόρεσα ποτέ ν αντιληφθώ το μέγεθος.
Από 9 ετών είχε δωθεί παραπαίδι Σ ένα μπακάλη στην πόλη .Κάπου 13 ετών έπαιζαν με πάνινη μπάλα πολλά παιδιά ποδοσφαιρο. Μ ένα παιδί έκανε καλή παρέα και ήρθαν πιο κοντά μέρα με τη μερα. Κουβέντα στην κουβέντα ανακάλυψαν πως ήταν αδέρφια. Που είχαν να ειδωθούν 5 χρόνια και δεν αναγνώρισαν ο ένας τον άλλο...
Ήθελα να μπω κάτω απ' τον αφρό ν αδειάσω το κεφάλι μου. Ίσως ήταν η πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που πραγματικά δε Μ ενδιέφερε το ψάρεμα. Δεν ήθελα καν να δω ψάρια . Να μην ακούω και να μη σκέφτομαι τίποτα . Να πατωσω κάτω και να πέσουν οι παλμοί απλά. Και έτσι κ έγινε.
Στο πρώτο κιόλας καρτέρι .
Που δε το έσπαγα με τίποτα. Απολαμβανα την μακρά παραμονή μου στο βυθο.
Μια εικόνα διάχυτου συναγερμού στα μικροψαρα, ενεργοποίησε τις μηχανικές καλά γνωστές αντιδράσεις .
Εστίασα απρόθυμα στο σημείο πανικού. Μια συναγρίδα ξεπροβάλλει ατάραχη και φτάνει μπροστά στη βέργα.
Με κοιτάει κατάματα και μετά αρχίζει κάποιου είδος "χορό" σα να κυνηγάει την ουρά της ήρεμα μπροστά στο όπλο . Δε καίγομαι να ρίξω ακόμα. Θέλω λίγα δεύτερα ακόμα κοντά της. Αυτες οι στιγμές είναι ανεκτίμητες. Αυτή η καθυστέρηση είχε σαν αποτέλεσμα μια ακόμα μεγαλύτερη συναγρίδα να εμφανιστεί και να συμμετέχει Σ αυτόν τον ιδιότυπο χορό. Κάποια στιγμή σε μια ευθυγράμμιση των ψαριών , πατήθηκε η σκανδάλη.
Βγήκα και άλλαζα ενώ απολαμβανα το φεγγαρόφως.
Σήκωσα το τηλέφωνο που ακόμα βαρουσε
- Έλα Ζάχο ο matador είμαι ρε... συλλυπητήρια.
Η ζωή συνεχίζεται.
Κάλεσα κάποιους φίλους και πολλά παιδάκια . Υψωσαμε τα ποτήρια σ ένα τραπέζι εις μνήμην του πατερα.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Η Ποιότητα της Ζωής μας, απο τις Επιλογές μας εξαρτάται...
-Capetan Thomas
-Capetan Thomas
Re: Είς μνήμην..
Να είσαι καλά να τον θυμάσαι . Μακάρι να φεύγαν όλοι μετά από τσίπουρα , ξαφνικά και γρήγορα .
Να ζήσεις να τον θυμάσαι! Και να σαι σίγουρος ότι δεν θα υπάρξει μέρα που να μη σου λείψει, ή να μην σκεφτείς τι θα έκανε ή τι θα έλεγε όταν κάνεις το χ ή το ψ. Και επίσης οι σκέψεις ότι είσαι εκτός της ασφάλειας της πατρικής φιγούρας. Πάντως μπράβο σου που μπορείς και πας για ψάρεμα μετά απο κάτι τέτοιο. Ανάλογα βέβαια και τις συνθήκες και τις λοιπές παραμέτρους της απώλειας για τον καθένα εγώ έκοψα το ψάρεμα για κάνα χρόνο. Πήγαινα να χαλαρώσω, εκλεινα τα μάτια και έβλεπα κηδείες και φέρετρα. Στα της σύλληψης τώρα διπλέτα συναγρίδες;;;;;;;;;;;;Εξαιρετικός !!!
Με τον τρόπο που ΄΄μίλησες΄΄ Ζάχο, τον τίμησες και είναι φανερό ότι θα τον θυμάσαι πάντα και με τη νοσταλγία που φέρνει ο χρόνος καθώς σιγά σιγά θα κλείνει η πληγή...
Εχασα τον δικό μου πριν 10 χρόνια, κι ακόμα, κάποτε, όταν πηγαίνω στο πατρικό μου, νομίζω θα ακούσω τη φωνή του ή θα τον δώ και θα τα πούμε και πάλι για κυνήγια και ψαρέματα και τα παλιά τα χρόνια...
Εχασα τον δικό μου πριν 10 χρόνια, κι ακόμα, κάποτε, όταν πηγαίνω στο πατρικό μου, νομίζω θα ακούσω τη φωνή του ή θα τον δώ και θα τα πούμε και πάλι για κυνήγια και ψαρέματα και τα παλιά τα χρόνια...
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum
- fiesta1420
Συλλυπητήρια, και όπως πρωείπαν η ζωή συνεχίζεται!!! Να είσαι Γερός!!!
-
- Ονοματεπώνυμο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ζάχο συλληπητήρια, μεγαλώσαμε/νουμε ρε φίλε και εκείνα που θεωρούμε σημεία δεδομένα και σταθερά παύουν να είναι... Να ζεις να τον θυμάσαι
οταν βρεχει...εχει περισσοτερη θαλασσα...
- CapetanThomas
Μ΄έκανες να κλάψω...
Καί τόση Συγκίνηση, εγώ δέν μπορώ πιά να αντέξω...
Δέν έχω Λόγια Παρηγοριάς καλέ μου Φίλε...
Μόνο Δάκρια έχω...
Λέμε Ψέματα τόσα Χρόνια οτι, Ολα δήθεν είναι Προσωρινά...
Ομως ο Θάνατος, είναι Μόνιμος...
Γνωρίζω πόσο φριχτό γίνεται το Κενό
που αφήνει πίσω του Οποιος φεύγει,
αφού το ξέρω καλά, δεν συνεχίζεται η Ζωή,
μόνο ο Θάνατος συνεχίζεται…
Πιές μιά Γουλιά και για μένα Αγαπημένε μου Φίλε...
Κι ο Αγγελός σου, άς αναπαυθεί στην Γειτονιά των Αγγέλων...
Να είσαι πάντα Γερός και Δυνατός, για να τον θυμάσαι με Αγάπη...
Ο Θεός άς τον αναπαύσει εν Ειρήνη...
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
Συλλυπητήρια πολλά, η μνήμη του να ζει μέσα από εσάς με αγάπη και ευγνωμοσύνη για όσα μπόρεσε να σας προσφέρει.
Μετα τη δημοσιευση στον καπεταν Θωμα σκεφτηκα να στειλω π.μ. να σε ρωτησω τι σου συμβαινει. Πλεον δεν θα χρειαστει.
Να ζησετε να τον θυμοσαστε με αγαπη. Ολα οσα υπαρχουν στον ματαιο κοσμο: γεγονοτα αντικειμενα ανθρωποι ερχονται και φευγουν μεσα στο χρονο, ομως η "αγαπη ουδεποτε εκπιπτει" (επιστολη προς Κορινθιους α, κεφ. Ιγ) γιατι
"ο Θεος αγαπη εστι" (επιστολη α Ιωαννη κεφ. δ, 16).
Να ζησετε να τον θυμοσαστε με αγαπη. Ολα οσα υπαρχουν στον ματαιο κοσμο: γεγονοτα αντικειμενα ανθρωποι ερχονται και φευγουν μεσα στο χρονο, ομως η "αγαπη ουδεποτε εκπιπτει" (επιστολη προς Κορινθιους α, κεφ. Ιγ) γιατι
"ο Θεος αγαπη εστι" (επιστολη α Ιωαννη κεφ. δ, 16).
- CARPENTER
- Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τα Θερμά μου συλλυπητήρια............
Να τον θυμάστε πάντα ............
Ελαφρύ το χώμα..............
Να τον θυμάστε πάντα ............
Ελαφρύ το χώμα..............
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.
Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.
Lillisbros Furniture
Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ
Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.
Lillisbros Furniture
Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ
-
Ο άνθρωπος ζει όσο τον θυμούνται. Ζήσε και μην ξεχνάς.
Ένα δραματικό άνοιγμα της καρδιάς, που φέρνει τα ψάρια καθεαυτά σε δευτερεύοντα ρόλο, όπως και πρέπει. Διότι όλα είναι δρόμος.
Κουράγιο
Ένα δραματικό άνοιγμα της καρδιάς, που φέρνει τα ψάρια καθεαυτά σε δευτερεύοντα ρόλο, όπως και πρέπει. Διότι όλα είναι δρόμος.
Κουράγιο
De facto sensu stricto≈de jure sensu lato
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
Sicut erat in Principio, et Nunc, et Semper, et in [omnia] Seacula Seaculorum
-
- Ονοματεπώνυμο: themis chantzopoulos
Τα θερμα μου συλλυπητηρια. Καλο παραδεισο. Κουραγιο.
- stelarasA'MAK
Ζωή σε σας,να τον θυμάστε και να είναι συγχωρεμένος.
.
.
.
.
.
.
Διπλετα συναγριδες ρε τρελέ?
Το καλύτερο "μνημόσυνο "....
.
.
.
.
.
.
Διπλετα συναγριδες ρε τρελέ?
Το καλύτερο "μνημόσυνο "....
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......
- matador23
- Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος
Ζάχο εχτές μπήκα διάβασα την ανάρτηση..
όντας στο νοσοκομείο και περιμένοντας τη μητέρα μου να βγει από το χειρουργείο ( Όλα καλά πήγανε, ευτυχώς )
Δάκρυσα.
Στεναχωρήθηκα.
Όσο τους έχουμε δίπλα μας, να τους ζούμε στο 1000%.
Μία αγκαλιά ,
μία βόλτα για καφέ.
Ένα τσίπουρο.
Μια καλή κουβέντα..
Απλά πράγματα που δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις.
Συλλυπητήρια και πάλι Ζάχο.
όντας στο νοσοκομείο και περιμένοντας τη μητέρα μου να βγει από το χειρουργείο ( Όλα καλά πήγανε, ευτυχώς )
Δάκρυσα.
Στεναχωρήθηκα.
Όσο τους έχουμε δίπλα μας, να τους ζούμε στο 1000%.
Μία αγκαλιά ,
μία βόλτα για καφέ.
Ένα τσίπουρο.
Μια καλή κουβέντα..
Απλά πράγματα που δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις.
Συλλυπητήρια και πάλι Ζάχο.
ΛΑΔΙΑΣ : Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=68075
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=68075
-
Ω ρε παιδαρε, συλλυπητήρια.