Το πρώτο του 23

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Ionian hunter
Ονοματεπώνυμο: Laertis

Το πρώτο του 23

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ionian hunter » Τρί 24 Ιαν 2023, 22:08

Πως αραγε να αντισταθείς σε εναν σαργο του κιλου να παίζει ανενόχλητος μπροστά από την βεργα σου??? Οταν όμως στόχος είναι η σύλληψη μιας συναγριδας τοτε ο ψαροκυνηγός θα πρέπει να χαρακτηρίζεται για την αυτοσυγκράτηση και την υπομονή του!! Πολλές φορές η προσπάθεια επίτευξης αυτής της σύλληψης μπορεί να μας οδηγήσει στην απογοήτευση καθως συγκέντρωνομαστε αποκλειστικά σε ενα συγκεκριμένο ψάρι. Ωστόσο, οταν ολα έχουν γίνει σωστά και η θάλασσα αποφασίζει να σου δώσει αυτο το πολυπόθητο ψάρι τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα!! Η σύλληψη της συναγρίδας δείνει στον ψαροκυνηγό το αίσθημα του <<Γίνομαι καλύτερος>>

Στην δικια μου περίπτωση τωρα:
Βρίσκομαι σε ενα κομμάτι που κατα περιόδους ανεβάζει συναγριδες και μεγαλους σαργους.Σκοπος εκείνης της εξορμήσεις ήταν η σύλληψη κάποιον ασπρων ψαριών. Όμως τα πράγματα άλλαξαν! Πέφτοντας στο νερο αντιλαμβάνομαι πως ολα τα μικροψαρα είχαν ανέβει ολα τα μικροψαρα στα πολυ ρηχά, ακομα και οι σαλπες...Αμέσως σκέφτηκα πως μπορεί να υπάρχουν μαγιατικα λιγο βαθύτερα. Ετσι, αρχιζω κατεφθειαν τα καρτερια το ενα πίσω απο το αλλο έχοντας δει 2 μικρές συναγριδες οι οποίες δεν πλησιάζαν καθόλου.
Δεν πιστεύα πως αυτα τα 2 ψάρια είχαν προκαλέσει τόσο έντονη κίνηση στα μικροψαρα.Μετα απο τοσα ακαρπα καρτερια αποφάσιζω να προχωρήσω και να παω στον καβο του τόπου. Φτάνοντας εκεί καταλαβαίνω πως τα μικροψαρα ήταν ακόμη περισσότερα και ποιο ανήσυχα. Στο στρίψιμο του καβο βλέπω μια συναγριδα 6++kg να φεύγει προς τα βαθειά. Δεν χανω χρόνο, παίρνω τις ανάσες μου και κανω ενα καρτερι σε βαθος σχέδον 5μ. Μόλις φτανω στον βυθό 2 συναγριδες ερχονται κατα πανω μου οχι όμως στο μέγεθος εκείνης που είχα δει λίγο πριν! Κάποια στιγμή η μία απο της 2 θα κάνει το λάθος και θα πλησιάσει περισσότερο δίνοντας μου την ευκαιρία να κανω μια αρκετά καλή βολη βρίσκοντας το ψάρι ακριβώς στο κέντρο! Τελικά η επιλογή μου να μην ασχοληθώ με τους μεγάλους σαργους της περιοχής ήταν υπέρ μου καθως μου χάρισε ενα πανέμορφο ψάρι!!!

Για την ιστορία τωρα, το ψάρι πιάστηκε στα 5μ με χρόνο βουτιάς 0.40

Ionian hunter

Re: Το πρώτο του 23

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ionian hunter » Τρί 24 Ιαν 2023, 23:07

Ionian hunter έγραψε:
Τρί 24 Ιαν 2023, 22:08
Πως αραγε να αντισταθείς σε εναν σαργο του κιλου να παίζει ανενόχλητος μπροστά από την βεργα σου??? Οταν όμως στόχος είναι η σύλληψη μιας συναγριδας τοτε ο ψαροκυνηγός θα πρέπει να χαρακτηρίζεται για την αυτοσυγκράτηση και την υπομονή του!! Πολλές φορές η προσπάθεια σύλληψης της συναγρίδας μπορεί να μας οδηγήσει στην απογοήτευση καθως δίνουμε σημασία αποκλειστικά σε ενα συγκεκριμένο ψάρι. Ωστόσο, οταν ολα έχουν γίνει σωστά και η θάλασσα αποφασίζει να σου δώσει αυτο το πολυπόθητο ψάρι τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα!! Η σύλληψη της συναγρίδας δείνει στον ψαροκυνηγό το αίσθημα του <<Γίνομαι καλύτερος>>

Βρίσκομαι σε ενα κομμάτι που κατα περιόδους ανεβάζει συναγριδες και μεγαλους σαργους.Σκοπος εκείνης της εξορμήσεις ήταν η σύλληψη κάποιον ασπρων ψαριών. Όμως τα πράγματα άλλαξαν! Πέφτοντας στο νερο αντιλαμβάνομαι πως ολα τα μικροψαρα είχαν ανέβει στα πολυ ρηχά, ακομα και οι σαλπες...Αμέσως σκέφτηκα πως μπορεί να υπάρχουν μαγιατικα λιγο βαθύτερα. Ετσι, αρχιζω κατεφθειαν τα καρτερια το ενα πίσω απο το αλλο έχοντας δει 2 μικρές συναγριδες οι οποίες δεν πλησιάζαν καθόλου.
Δεν πιστεύα πως αυτα τα 2 ψάρια είχαν προκαλέσει τόσο έντονη κίνηση στα μικροψαρα.Μετα απο τοσα ακαρπα καρτερια αποφάσιζω να προχωρήσω και να παω στον καβο του τόπου. Φτάνοντας εκεί καταλαβαίνω πως τα μικροψαρα ήταν ακόμη περισσότερα και ποιο ανήσυχα. Στο στρίψιμο του καβο βλέπω μια συναγριδα 6++kg να φεύγει προς τα βαθειά. Δεν χανω χρόνο, παίρνω τις ανάσες μου και κανω ενα καρτερι σε βαθος σχέδον 5μ. Μόλις φτανω στον βυθό 2 συναγριδες ερχονται κατα πανω μου οχι όμως στο μέγεθος εκείνης που είχα δει λίγο πριν! Κάποια στιγμή η μία απο της 2 θα κάνει το λάθος και θα πλησιάσει περισσότερο δίνοντας μου την ευκαιρία να κανω μια αρκετά καλή βολη βρίσκοντας το ψάρι ακριβώς στο κέντρο! Τελικά η επιλογή μου να μην ασχοληθώ με τους μεγάλους σαργους της περιοχής ήταν υπέρ μου καθως μου χάρισε ενα πανέμορφο ψάρι!!!

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Τρί 24 Ιαν 2023, 23:20

βαλτην και μια φωτο να την χαζεψουμε! ;)
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

Ionian hunter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ionian hunter » Τρί 24 Ιαν 2023, 23:53

KOSTAS STI έγραψε:
Τρί 24 Ιαν 2023, 23:20
βαλτην και μια φωτο να την χαζεψουμε! ;)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Kostas 77
Ονοματεπώνυμο: Κώστας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kostas 77 » Τετ 25 Ιαν 2023, 06:58

Ionian hunter έγραψε:
Τρί 24 Ιαν 2023, 22:08
Πως αραγε να αντισταθείς σε εναν σαργο του κιλου να παίζει ανενόχλητος μπροστά από την βεργα σου??? Οταν όμως στόχος είναι η σύλληψη μιας συναγριδας τοτε ο ψαροκυνηγός θα πρέπει να χαρακτηρίζεται για την αυτοσυγκράτηση και την υπομονή του!! Πολλές φορές η προσπάθεια επίτευξης αυτής της σύλληψης μπορεί να μας οδηγήσει στην απογοήτευση καθως συγκέντρωνομαστε αποκλειστικά σε ενα συγκεκριμένο ψάρι. Ωστόσο, οταν ολα έχουν γίνει σωστά και η θάλασσα αποφασίζει να σου δώσει αυτο το πολυπόθητο ψάρι τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα!! Η σύλληψη της συναγρίδας δείνει στον ψαροκυνηγό το αίσθημα του <<Γίνομαι καλύτερος>>

Βρίσκομαι σε ενα κομμάτι που κατα περιόδους ανεβάζει συναγριδες και μεγαλους σαργους.Σκοπος εκείνης της εξορμήσεις ήταν η σύλληψη κάποιον ασπρων ψαριών. Όμως τα πράγματα άλλαξαν! Πέφτοντας στο νερο αντιλαμβάνομαι πως ολα τα μικροψαρα είχαν ανέβει ολα τα μικροψαρα στα πολυ ρηχά, ακομα και οι σαλπες...Αμέσως σκέφτηκα πως μπορεί να υπάρχουν μαγιατικα λιγο βαθύτερα. Ετσι, αρχιζω κατεφθειαν τα καρτερια το ενα πίσω απο το αλλο έχοντας δει 2 μικρές συναγριδες οι οποίες δεν πλησιάζαν καθόλου.

Πολύ ωραία η αφήγηση Λαέρτη το έζησα και γω μαζί σου!!και ωραίο ψάρι μπράβο σου!!! :good:

Ionian hunter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ionian hunter » Τετ 25 Ιαν 2023, 08:02

Ευχαριστώ πολύ κύριε Κώστα!!! ✅😊

Panagpanag

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panagpanag » Τετ 25 Ιαν 2023, 10:11

τα χρώματα αυτου του ψαριού είναι μοναδικά. όντως η βασίλισσα. μεταξύ μας βέβαια, έτσι και τριγυρναγε σαργος 1 κιλό μπροστά από την βέργα μου, με τα δόντια θα την πάταγα την σκανδάλη, δεν θα κατάφερνα να κρατηθώ :lol:

Ionian hunter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ionian hunter » Τετ 25 Ιαν 2023, 11:23

Χάχαχα εμένα πρώτη φορά μου έτυχε αλλα είδα τις συναγριδες απο πισω και κρατήθηκα :D

Άβαταρ μέλους
pillius
Ονοματεπώνυμο: Βασίλης Κόκκαλης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pillius » Τετ 25 Ιαν 2023, 11:56

Panagpanag έγραψε:
Τετ 25 Ιαν 2023, 10:11
τα χρώματα αυτου του ψαριού είναι μοναδικά. όντως η βασίλισσα. μεταξύ μας βέβαια, έτσι και τριγυρναγε σαργος 1 κιλό μπροστά από την βέργα μου, με τα δόντια θα την πάταγα την σκανδάλη, δεν θα κατάφερνα να κρατηθώ :lol:
χαχαχα, αυτό σκεφτόμουν και εγώ!

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Τετ 25 Ιαν 2023, 14:56

Ωραίος αγόρι, με την 6κιλη την επόμενη φορά!!! :thumbsup:
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Ionian hunter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ionian hunter » Τετ 25 Ιαν 2023, 16:14

stelarasA'MAK έγραψε:
Τετ 25 Ιαν 2023, 14:56
Ωραίος αγόρι, με την 6κιλη την επόμενη φορά!!! :thumbsup:
Ευχαριστώ πολύ!! :grin:

Άβαταρ μέλους
mike_m

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mike_m » Τετ 25 Ιαν 2023, 16:18

Μπραβο Αγόρι μου!
Εύγε!!!!
Επεξεργασια εικονασ ονλινε https://compressimage.toolur.com/

Άβαταρ μέλους
GoRaN
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoRaN » Τετ 25 Ιαν 2023, 16:50

Μπράβο φιλαράκι και είς ανώτερα εύχομαι!!!
Θα συμφωνήσω με τους από πάνω ότι σε σαργό του κιλού δεν θα είχα συγκρατηθεί και θα την πατούσα τη σκανδάλη.
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.

Ionian hunter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ionian hunter » Τετ 25 Ιαν 2023, 16:54

mike_m έγραψε:
Τετ 25 Ιαν 2023, 16:18
Μπραβο Αγόρι μου!
Εύγε!!!!
Ευχαριστώ πολύ κύριε Μιχάλη!! :D

Ionian hunter

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ionian hunter » Τετ 25 Ιαν 2023, 17:00

GoRaN έγραψε:
Τετ 25 Ιαν 2023, 16:50
Μπράβο φιλαράκι και είς ανώτερα εύχομαι!!!
Θα συμφωνήσω με τους από πάνω ότι σε σαργό του κιλού δεν θα είχα συγκρατηθεί και θα την πατούσα τη σκανδάλη.
Ευχαριστώ πολύ!! Ούτε εγώ δεν ξέρω πως δεν πάτησα την σκανδάλη στον σαργο :rotfl:

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”