Γοφαρι και ψαρόσουπα

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
mobys
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: Τρί 03 Δεκ 2019, 01:48
Ονοματεπώνυμο: Γιωργος Μητσοπουλος

Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mobys » Τρί 12 Ιούλ 2022, 09:37

Ξεκίνησα με το φιλαράκι για Λιχαδονήσια να δω πως είναι και αν έχει μείνει τίποτα,αλλά έβγαλε αρκετό καιρό.Τελικά επιστρέψαμε σε γνώριμο μέρος για κάνα γοφαρι.
Μετά από αρκετή ώρα αφού δεν είδαμε να κινείται κάτι, πήραμε τα κεφάλια της φωτογραφίας συν κάποια ακόμη που είναι στο δεύτερο πέδιλο,αλλά λόγω μεγέθους της φωτογραφίας,έπρεπε να γίνει αποκοπή.
Στον γυρισμό και αφού πήγα να χτυπήσω ένα κεφάλι,εμφανίστηκαν στα μεσονερα δύο γοφαρια.Το δεύτερο δεν ξέρω τι απέγινε :D :D :D
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Άβαταρ μέλους
mike_m
Δημοσιεύσεις: 1087
Εγγραφή: Δευ 20 Νοέμ 2006, 15:30
Τοποθεσία: Λευκωσία Κύπρος

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mike_m » Τρί 12 Ιούλ 2022, 15:46

Το γοφάρι κάνει απιστευτο ταβα με λιγο λευκο κρασι και λαδι.
Επειδη εχει πολυ μαλακο κρέας δεν ειναι και τοσο καλή ιδεα για ψαροσουπα.
Παρε καμια μεγάλη πιτσιλωτη χειλού που κάνει πραγματικά καλη σουπα, και δε λυπάσαι το ψάρι..
Ελευθερες Παραλίες για Ολους! https://www.facebook.com/groups/293254203200685/

mobys
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: Τρί 03 Δεκ 2019, 01:48
Ονοματεπώνυμο: Γιωργος Μητσοπουλος

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mobys » Τρί 12 Ιούλ 2022, 18:33

mike_m έγραψε:
Τρί 12 Ιούλ 2022, 15:46
Το γοφάρι κάνει απιστευτο ταβα με λιγο λευκο κρασι και λαδι.
Επειδη εχει πολυ μαλακο κρέας δεν ειναι και τοσο καλή ιδεα για ψαροσουπα.
Παρε καμια μεγάλη πιτσιλωτη χειλού που κάνει πραγματικά καλη σουπα, και δε λυπάσαι το ψάρι..
Τα κεφάλια θα γίνουν ψαρόσουπα συν κάποια άλλα
Το γοφαρι πιθανότατα γάστρα με τα συναφή

tas
Δημοσιεύσεις: 1137
Εγγραφή: Τρί 11 Δεκ 2012, 13:50
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Τετ 13 Ιούλ 2022, 12:16

Η άποψή μου: Το κεφάλι από το γοφάρι είναι μακράν το νοστιμότερο τμήμα του ψαριού και κάνει ωραία ψαρόσουπα. Οσο για το υπόλοιπο ψάρι οι απόψεις διίστανται. Για μένα είναι πολύ μέτριο γευστικά.Ο τρόπος που έχω βρη για να το φτιάχνω είναι σεβίτσε ή ψητό στο τηγάνι με χορταρικά (καρότα, ντοματάκια, κρεμύδια, πιπεριές , μαιντανό, άνιθο) και στο τέλος σβήσιμο με άσπρο κρασί. Ετσι παίρνει τη γεύση που του λείπει από τα χορταρικά και το κρασί. Ενδεχομένως και σουβλάκι στα κάρβουνα με τα ίδια χορταρικά να είναι ωραίο. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ με αυτό τον τρόπο αλλά το έχω κάνει παρόμοιο ψάρι (κυνηγό) και ήταν νόστιμο .

xareas
Δημοσιεύσεις: 3357
Εγγραφή: Δευ 28 Μαρ 2011, 18:48

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 13 Ιούλ 2022, 12:25

Σε πολλούς δεν αρέσει το γοφάρι,προσωπικά είναι από τα αγαπημένα μου ψάρια.
Το κάρβουνο είναι ο πιο νόστιμος τρόπος μαγειρέματος,μετά το σωτέ και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Καλή επιτυχία με τη σούπα,καλοφάγωτα και στα επόμενα θα ευχηθώ. :hello:
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

mobys
Δημοσιεύσεις: 134
Εγγραφή: Τρί 03 Δεκ 2019, 01:48
Ονοματεπώνυμο: Γιωργος Μητσοπουλος

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mobys » Πέμ 14 Ιούλ 2022, 11:34

Ευχαριστώ για τους τρόπους μαγειρέματος.
Φοβόμουν το κάρβουνο επειδή είναι στεγνό.
Αλλά θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις.

GiorgosS
Δημοσιεύσεις: 1502
Εγγραφή: Παρ 15 Ιούλ 2016, 20:18
Ονοματεπώνυμο: Giwrgos Side

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiorgosS » Πέμ 14 Ιούλ 2022, 11:37

Να το γυρνάς κάθε 15 λεπτά αφού το αλειφεις με λαδολέμονο γιατί όντως είναι στεγνό αλλιώς και να μην το χαράξεις

xareas
Δημοσιεύσεις: 3357
Εγγραφή: Δευ 28 Μαρ 2011, 18:48

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Πέμ 14 Ιούλ 2022, 12:27

mobys έγραψε:
Πέμ 14 Ιούλ 2022, 11:34
Ευχαριστώ για τους τρόπους μαγειρέματος.
Φοβόμουν το κάρβουνο επειδή είναι στεγνό.
Αλλά θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω με τις εντυπώσεις.
Αν έχεις ψήσει ψάρια στο κάρβουνο θα το κάνεις μια χαρά,πρέπει να είσαι από πάνω και λιγότερο δυνατή φωτιά από ότι εχείς συνηθήσει.
Μπορείς αν θες να κάνεις το reverse searing σαν τεχνική για να είναι πιο ελεγχόμενη η κατάσταση.
Αλλά δεν πιστεύω ότι θα έχεις θέμα έτσι και αλλίως.
GiorgosS έγραψε:
Πέμ 14 Ιούλ 2022, 11:37
Να το γυρνάς κάθε 15 λεπτά αφού το αλειφεις με λαδολέμονο γιατί όντως είναι στεγνό αλλιώς και να μην το χαράξεις
Το έκανα αυτό με το λαδολέμονο αλλά θέλει ελάχιστο λάδι γιατί μετά μυρίζει το ψάρι καμμένο λάδι από ότι πέσει στα κάρβουνα.
Με βοηθούσε να μην κολλάει η πέτσα στη σχάρα ή έτσι πίστευα τουλάχιστον,πλέον δεν το κάνω και μένει και η πέτσα πάνω(στο ψάρι όχι στη σχάρα) :mrgreen:
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

GiorgosS
Δημοσιεύσεις: 1502
Εγγραφή: Παρ 15 Ιούλ 2016, 20:18
Ονοματεπώνυμο: Giwrgos Side

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiorgosS » Πέμ 14 Ιούλ 2022, 13:24

Σαν εξπερ στα γοφαρια ξέρεις καλύτερα!

xareas
Δημοσιεύσεις: 3357
Εγγραφή: Δευ 28 Μαρ 2011, 18:48

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Πέμ 14 Ιούλ 2022, 13:36

GiorgosS έγραψε:
Πέμ 14 Ιούλ 2022, 13:24
Σαν εξπερ στα γοφαρια ξέρεις καλύτερα!
Χαχα,τα παραλές.
Απλά κάνει ο τόπος και τα βλέπουμε.
Γενικά λέω για τον τρόπο που ψήνω όλα τα ψάρια,σταμάτησα το λαδολέμονο.
Το γοφάρι είναι όντως πιο στεγνό ψάρι αλλά όχι κάτι υπερβολικό για να τρομάξεις.
Θέλει να το κακομεταχειριστείς αρκετά για να το χαλάσεις.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

GiorgosS
Δημοσιεύσεις: 1502
Εγγραφή: Παρ 15 Ιούλ 2016, 20:18
Ονοματεπώνυμο: Giwrgos Side

Re: Γοφαρι και ψαρόσουπα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiorgosS » Πέμ 14 Ιούλ 2022, 14:08

Εγώ το χρησιμοποιώ σε μεγάλα ψάρια που σπάνια πιάνω και λειτουργεί αλλά όπως είπες ελάχιστη ποσότητα με την κλασική λεμονόκουπα.

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”