Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Δημήτρη στο καρτέρι με τη συναγρίδα υπέμενες αρκετά (νομίζω το ανέφερες και στο βίντεο), κρίμα που ξεψάρισε η άτιμη...Τώρα για το μαγιάτικο, σίγουρα ωραίο τη στιγμή που το πιάνεις και εντυπωσιακό, γευστικά τι λέει όμως; Ρωτάω και γώ γιατί έχω ακούσει ακραία αντίθετες απόψεις, από πεντανόστιμο μέχρι βρωμόψαρο!
- andrianblue
- Δημοσιεύσεις: 737
- Εγγραφή: Παρ 14 Σεπ 2018, 09:33
- Ονοματεπώνυμο: Δημητρης
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Καλημερα.
Το μαγιατικο προσωπικα το βρισκω πολυ νοστιμο ψαρι και ειναι απο τα αγαπημενα μου. Για το μεγεθος που λες Δημητρη δεν ξερω ακριβως να σου πω γιατι δεν εχουμε μαγειρεψει με τον ιδιο τροπο μεγαλο και μικρο για να συγκρινω. Τα μεγαλα οσες φορες βγαλαμε τα κοβουμε ροδελες και τα ψηνουμε στα καρβουνα ενω μικρα τα εχω κανει ειτε φιλεταρισμενα σε τηγανι σωταρισμα, ειτε φουρνο.
Περισσοτερο μου αρεσε εννοειτε η ροδελα στα καρβουνα!
Το μαγιατικο προσωπικα το βρισκω πολυ νοστιμο ψαρι και ειναι απο τα αγαπημενα μου. Για το μεγεθος που λες Δημητρη δεν ξερω ακριβως να σου πω γιατι δεν εχουμε μαγειρεψει με τον ιδιο τροπο μεγαλο και μικρο για να συγκρινω. Τα μεγαλα οσες φορες βγαλαμε τα κοβουμε ροδελες και τα ψηνουμε στα καρβουνα ενω μικρα τα εχω κανει ειτε φιλεταρισμενα σε τηγανι σωταρισμα, ειτε φουρνο.
Περισσοτερο μου αρεσε εννοειτε η ροδελα στα καρβουνα!
- GoRaN
- Δημοσιεύσεις: 998
- Εγγραφή: Σάβ 13 Δεκ 2014, 20:25
- Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης
- Τοποθεσία: Σχεδόν περιφερόμενος.
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Θα συμφωνήσω στην πρώτη πρόταση!andrianblue έγραψε: ↑Παρ 24 Ιουν 2022, 08:48Καλημερα.
Το μαγιατικο προσωπικα το βρισκω πολυ νοστιμο ψαρι και ειναι απο τα αγαπημενα μου.
Περισσοτερο μου αρεσε εννοειτε η ροδελα στα καρβουνα!
Στην δεύτερη πρόταση θα σου απαντήσω πως αν σου άρεσε ροδέλα στα κάρβουνα , που να το ψήσεις ολόκληρο σε σούβλα! Θα χάσεις τα αυγά και τα πασχάλια!
Θέλει βέβαια εμπειρία και μαεστρία αλλά αν δεν χαλάσεις ψάρι δεν μαθαίνεις!
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.
- GoRaN
- Δημοσιεύσεις: 998
- Εγγραφή: Σάβ 13 Δεκ 2014, 20:25
- Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης
- Τοποθεσία: Σχεδόν περιφερόμενος.
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Θα συμφωνήσω στην πρώτη πρόταση!andrianblue έγραψε: ↑Παρ 24 Ιουν 2022, 08:48Καλημερα.
Το μαγιατικο προσωπικα το βρισκω πολυ νοστιμο ψαρι και ειναι απο τα αγαπημενα μου.
Περισσοτερο μου αρεσε εννοειτε η ροδελα στα καρβουνα!
Στην δεύτερη πρόταση θα σου απαντήσω πως αν σου άρεσε ροδέλα στα κάρβουνα , που να το ψήσεις ολόκληρο σε σούβλα! Θα χάσεις τα αυγά και τα πασχάλια!
Θέλει βέβαια εμπειρία και μαεστρία αλλά αν δεν χαλάσεις ψάρι δεν μαθαίνεις!
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.
- andrianblue
- Δημοσιεύσεις: 737
- Εγγραφή: Παρ 14 Σεπ 2018, 09:33
- Ονοματεπώνυμο: Δημητρης
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Θα το εχω υποψιν Γιωργο για μελλοντικα ψησιματα!
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Γενικα με ολα τα πελαγισια (μαγιατικα, γοφαρια, λουτσοι, κυνηγοι ,τονοειδη ακομα και ξιφιας), υπαρχουν πολλες αντιθετες αποψεις για τη γευση τους. Για τη δικη μου γευση ο σιγουρος τροπος να χαλασεις το ψαρι ειναι να το βαλεις στο φουρνο . Τα καρβουνα (ή και πλακα γκαζιου που χρησιμοποιουν πολλες ταβερνες) και το ψαρι σε ροδελες ειναι ο καλυτερος τροπος ψησιματος. Ομως και εδω θελει τεχνη μην στεγνωσει το ψαρι. Επισης σουβλακι με ενδιαμεσα ντοματα κρεμυδι, πιπερια στα καρβουνα αναδεικνυει το ψαρι.Τελος αν δεν υπαρχουν καρβουνα ο ασφαλεστερος τροπος ειναι ψητο στο τηγανι ( οχι τηγανιτο) με ελαχιστο λαδι και τα πιο πανω λαχανικα. Στο τελος σβησιμο με κρασι.
Ακομα ενας καλος τροπος ειναι το σεβιτσε , σε οσους αρεσει. Εχω ακουσει απο πολλους και για σουσι αλλα δεν το εχω δοκιμασει, οποτε δεν εψω αποψη.
Παντως για μενα κανενα κανενα πελαγισιο , με οποιο τροπο και να το κανεις , δεν θα γινει ποτε ροφος ή στειρα αλλα ουτε και τσιπουρα σαργος ή λαυρακι.
Περι ορεξεως όμως....
Ακομα ενας καλος τροπος ειναι το σεβιτσε , σε οσους αρεσει. Εχω ακουσει απο πολλους και για σουσι αλλα δεν το εχω δοκιμασει, οποτε δεν εψω αποψη.
Παντως για μενα κανενα κανενα πελαγισιο , με οποιο τροπο και να το κανεις , δεν θα γινει ποτε ροφος ή στειρα αλλα ουτε και τσιπουρα σαργος ή λαυρακι.
Περι ορεξεως όμως....
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Γενικα με ολα τα πελαγισια (μαγιατικα, γοφαρια, λουτσοι, κυνηγοι ,τονοειδη ακομα και ξιφιας), υπαρχουν πολλες αντιθετες αποψεις για τη γευση τους. Για τη δικη μου γευση ο σιγουρος τροπος να χαλασεις το ψαρι ειναι να το βαλεις στο φουρνο . Τα καρβουνα (ή και πλακα γκαζιου που χρησιμοποιουν πολλες ταβερνες) και το ψαρι σε ροδελες ειναι ο καλυτερος τροπος ψησιματος. Ομως και εδω θελει τεχνη μην στεγνωσει το ψαρι. Επισης σουβλακι με ενδιαμεσα ντοματα κρεμυδι, πιπερια στα καρβουνα αναδεικνυει το ψαρι.Τελος αν δεν υπαρχουν καρβουνα ο ασφαλεστερος τροπος ειναι ψητο στο τηγανι ( οχι τηγανιτο) με ελαχιστο λαδι και τα πιο πανω λαχανικα. Στο τελος σβησιμο με κρασι.
Ακομα ενας καλος τροπος ειναι το σεβιτσε , σε οσους αρεσει. Εχω ακουσει απο πολλους και για σουσι αλλα δεν το εχω δοκιμασει, οποτε δεν εψω αποψη.
Παντως για μενα κανενα κανενα πελαγισιο , με οποιο τροπο και να το κανεις , δεν θα γινει ποτε ροφος ή στειρα αλλα ουτε και τσιπουρα σαργος ή λαυρακι.
Περι ορεξεως όμως....
Ακομα ενας καλος τροπος ειναι το σεβιτσε , σε οσους αρεσει. Εχω ακουσει απο πολλους και για σουσι αλλα δεν το εχω δοκιμασει, οποτε δεν εψω αποψη.
Παντως για μενα κανενα κανενα πελαγισιο , με οποιο τροπο και να το κανεις , δεν θα γινει ποτε ροφος ή στειρα αλλα ουτε και τσιπουρα σαργος ή λαυρακι.
Περι ορεξεως όμως....
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Τάσο αυτό ξαναπές το!
Το ψάρι πρέπει κάποιος να το βράσει, είναι εύκολο θαρρώ.
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Μπράβο ρε παίδες!
Απόλυτη, μα απόλυτη ταύτιση απόψεων!andrianblue έγραψε: ↑Πέμ 23 Ιουν 2022, 10:32...Δημητρη η εξελιξη νομιζω ειναι φυσικο αποτελεσμα της ενασχολησης με κατι που αγαπας. Οσο το ψαχνεις και το δουλευεις, λιθαρακι λιθαρακι σε βαθος χρονου ερχεται το αποτελεσμα. Οταν λεω αποτελεσμα δν μιλαω απαραιτητα για τα ψαρια τα οποια πολλες φορες θεωρω οτι ειναι κ λιγο θεμα τυχης. Μιλαω κυριως για την τεχνικη, την απνοια, την υδροβιοτητα κλπ που αυτα με τη σειρα τους ισως σου δωσουν και καποια παραπανω ψαρια. Εγω προσωπικα μια χαρα θα περασω ακομα και να μην παρω ψαρι ολη μερα στη θαλασσα. Θα κανω τις βουτιες μου, θα εξασκησω την απνοια μου, θα κανουμε κ το χαβαλε μας με την παρεα κ θα περασουμε μια ωραια μερα. Και αυτο ειναι και ολο το νοημα νομιζω και αν ερθουν και ψαρια ακομα καλυτερα!
- andrianblue
- Δημοσιεύσεις: 737
- Εγγραφή: Παρ 14 Σεπ 2018, 09:33
- Ονοματεπώνυμο: Δημητρης
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Τασο δοκιμασα φουρνο σε λαδοκολλα ροδελα μαγιατικο με κολοκυθακια πιπεριες κλπ και βγηκε αρκετα ωραιο. Καμια σχεση βεβαια με το καρβουνο, αλλα ενδιαφερον αρκετα!
Ευχαριστουμε πολυ Γιωργο! Να σαι καλα!
Ευχαριστουμε πολυ Γιωργο! Να σαι καλα!
- mitsosub
- Δημοσιεύσεις: 2687
- Εγγραφή: Τρί 12 Ιουν 2007, 11:30
- Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Φώτου
- Τοποθεσία: ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
Μεγάλο δίκιο...dimitrikotz έγραψε: ↑Πέμ 23 Ιουν 2022, 21:42Εχω την γνώμη ότι το μικρό μαγιάτικο έχει πολύ χειρότερη γεύση απ' το μεγάλο. Το λέω από προσωπική εμπειρία. Εσείς που έχετε πιάσει αρκετά συμφωνείτε?
Όσο για το βίντεο
ποιότητα!!!
μασκα δεν εχω να γυρνώ
στο καρναβάλι ετούτο
μόνο μια αποχη να τρυγώ
της θαλασσας την πονηριά
και της σιωπής τον πλούτο
στο καρναβάλι ετούτο
μόνο μια αποχη να τρυγώ
της θαλασσας την πονηριά
και της σιωπής τον πλούτο
- andrianblue
- Δημοσιεύσεις: 737
- Εγγραφή: Παρ 14 Σεπ 2018, 09:33
- Ονοματεπώνυμο: Δημητρης
- Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Re: Τα βζιιιιν συνεχιζονται!
mitsosub έγραψε: ↑Σάβ 02 Ιούλ 2022, 18:35Μεγάλο δίκιο...dimitrikotz έγραψε: ↑Πέμ 23 Ιουν 2022, 21:42Εχω την γνώμη ότι το μικρό μαγιάτικο έχει πολύ χειρότερη γεύση απ' το μεγάλο. Το λέω από προσωπική εμπειρία. Εσείς που έχετε πιάσει αρκετά συμφωνείτε?
Όσο για το βίντεο
ποιότητα!!!