Εμμονή.
Εμμονή.
Εικοσιπέντε χρόνια εξέλιξης , βουτιά την βουτιά , καρτέρι στο καρτέρι. Πότε δεν θα γίνω καλός ψαράς , νομίζω ότι δεν με νοιάζει κιόλας , η βουτιά φτάνει. Πάντως την χάρηκα την κυρία με τις φωνές μου να αναστατώνουν τους γλάρους της περιοχής
και τον κουμπάρο. .Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Re: Εμμονή.
Αάάά! Τις λατρεύω αυτές τις ...εμμονές!
Καλή αρχή και καλύτερη συνέχεια
Καλή αρχή και καλύτερη συνέχεια
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum
- takis o fetas
- Δημοσιεύσεις: 473
- Εγγραφή: Κυρ 28 Αύγ 2016, 07:29
- Ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης
- Τοποθεσία: Πελοπόννησος
- GoRaN
- Δημοσιεύσεις: 998
- Εγγραφή: Σάβ 13 Δεκ 2014, 20:25
- Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης
- Τοποθεσία: Σχεδόν περιφερόμενος.
Re: Εμμονή.
Πολύ ωραία αρχή συνάδελφε!!!
Η κυρία τούμπανο!!!
Η κυρία τούμπανο!!!
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.
Re: Εμμονή.
Δυναμη και επιμονη. Ευγε!
Ελευθερες Παραλίες για Ολους! https://www.facebook.com/groups/293254203200685/
-
- Δημοσιεύσεις: 973
- Εγγραφή: Πέμ 05 Μαρ 2015, 20:44
- Ονοματεπώνυμο: giannis geo
Re: Εμμονή.
Ωραιος!
- dimitrikotz
- Δημοσιεύσεις: 1770
- Εγγραφή: Σάβ 02 Μάιος 2020, 22:22
Re: Εμμονή.
Δεν ξέρω τι νομίζεις εσύ, εγώ λέω ότι μάλλον είσαι πολύ καλός ψάρας!!
-
- Δημοσιεύσεις: 15
- Εγγραφή: Δευ 28 Φεβ 2011, 13:31
- Ονοματεπώνυμο: christos karayiannis
Re: Εμμονή.
Μπράβο σου φίλε, πάντα τέτοια
- KOSTAS STI
- Δημοσιεύσεις: 13110
- Εγγραφή: Τρί 16 Σεπ 2008, 13:53
- Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ
Re: Εμμονή.
καλα ρε!
απο το φεγγαρι τραβηξατε την φωτογραφια?
βαλε μια κοντινη να σας χαρουμε!!!
απο το φεγγαρι τραβηξατε την φωτογραφια?
βαλε μια κοντινη να σας χαρουμε!!!
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!
Re: Εμμονή.
Πσσσσς, ψαρούκλα!
Re: Εμμονή.
Λοιπόν , αρκετές ημέρες μετά η κυρία καταναλώθηκε όπως της άξιζε , με καλή παρέα . Το κρέας της ήταν όμως αρκετά σκληρό αν και νόστιμη , για την ιστορία πέντε κιλά χωρίς το κεφάλι που θα γίνει σούπα. Φίλος παλαίμαχος ψαράς μου είπε ότι φταίει το άμεσο καθάρισμα . Κατ' αυτόν το ψάρι πρέπει να "πεθάνει καλά" και μετά καθάρισμα γιατί αλλιώς σκληραίνει αισθητά .
Η άποψη σας ;
Η άποψη σας ;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- dimitrikotz
- Δημοσιεύσεις: 1770
- Εγγραφή: Σάβ 02 Μάιος 2020, 22:22
Re: Εμμονή.
Θα σου πω εγώ δύο σημαντικούς παράγοντες από προσωπικά βιώματα.
1. Το ψάρι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσεις να ψυχορραγεί και τελικά να πεθάνει μόνο του από πνιγμό - και όχι μόνο για λόγους νοστιμιάς, αλλά και από στοιχειώδη σεβασμό -. Άμεση θανάτωση λοιπόν και καθάρισμα στην θάλασσα με το νερό της. Σε ορισμένα ψάρια όπως η σάλπα είναι κεφαλαιώδους σημασία το άμεσο καθάρισμα γιατί αλλιώς ξινίζουν. Όταν λέμε καθάρισμα εννοούμε όλα τα εσωτερικά όργανα, αλλά και τα σπάραχνα που έχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία. Σε ορισμένα ψάρια όπως οι κέφαλοι, οι σαργοί, οι σάλπες κλπ, καλό είναι να αφαιρείται και η μαύρη εσωτερική μεμβράνη που έχουν.
2. Το ψάρι πρέπει οπωσδήποτε να "σιτέψει". Αν το φας την ίδια μέρα - ιδίως τον ροφό - θα είναι πέτρα. Αν αφήσεις να περάσουν λίγες ημέρες σε απλή ψήξη, έχω παρατηρήσει ότι το κρέας του μαλακώνει και γενικά είναι πολύ καλύτερο. Πέρυσι είχαν πιάσει μια σφυρίδα και την ίδια μέρα την φάγαμε μαζί με μία πίγγα που είχα πιάσει τρεις ημέρες πριν. Η πίγγα ήταν όνειρο και η σφυρίδα, σχεδόν δεν τρωγόταν!! Αυτά...
1. Το ψάρι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσεις να ψυχορραγεί και τελικά να πεθάνει μόνο του από πνιγμό - και όχι μόνο για λόγους νοστιμιάς, αλλά και από στοιχειώδη σεβασμό -. Άμεση θανάτωση λοιπόν και καθάρισμα στην θάλασσα με το νερό της. Σε ορισμένα ψάρια όπως η σάλπα είναι κεφαλαιώδους σημασία το άμεσο καθάρισμα γιατί αλλιώς ξινίζουν. Όταν λέμε καθάρισμα εννοούμε όλα τα εσωτερικά όργανα, αλλά και τα σπάραχνα που έχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία. Σε ορισμένα ψάρια όπως οι κέφαλοι, οι σαργοί, οι σάλπες κλπ, καλό είναι να αφαιρείται και η μαύρη εσωτερική μεμβράνη που έχουν.
2. Το ψάρι πρέπει οπωσδήποτε να "σιτέψει". Αν το φας την ίδια μέρα - ιδίως τον ροφό - θα είναι πέτρα. Αν αφήσεις να περάσουν λίγες ημέρες σε απλή ψήξη, έχω παρατηρήσει ότι το κρέας του μαλακώνει και γενικά είναι πολύ καλύτερο. Πέρυσι είχαν πιάσει μια σφυρίδα και την ίδια μέρα την φάγαμε μαζί με μία πίγγα που είχα πιάσει τρεις ημέρες πριν. Η πίγγα ήταν όνειρο και η σφυρίδα, σχεδόν δεν τρωγόταν!! Αυτά...
Re: Εμμονή.
Ευχαριστώ , έγιναν έτσι τα πράγματα . Άμεση ευθανασία , καθάρισμα στην θάλασσα , ψυγείο και κατανάλωση .
- mojo
- Site Admin
- Δημοσιεύσεις: 2993
- Εγγραφή: Τρί 06 Νοέμ 2012, 19:38
- Ονοματεπώνυμο: Ζάχος
- Τοποθεσία: Μεσολόγγι - Πόρτο Ράφτη
Re: Εμμονή.
Μπράβο συνάδελφε.
Καλά... τέτοια ψάρια δε βγαίνουν τυχαία βεβαίως βεβαίως... Ούτε από τυχαίους ξανάβεβαίως βεβαίως.
Απίθανο ψάρι. (Ζηλεύω δε το κρύβω )
Ο μόνος λόγος για να σκληρηνει αυτό το ψάρι αφού αφέθηκε τουλάχιστον μια-δυο μέρες ψύξη όπως λες, είναι το ψήσιμο.
Και ο τρόπος ψησίματος αλλά και ο χρόνος.
ΥΓ τα ψάρια εννοείται ότι τα καθαρίζουμε το συντομότερο δυνατόν, αυτά είναι παραμύθια.
Και στα ταίρια της!
Καλά... τέτοια ψάρια δε βγαίνουν τυχαία βεβαίως βεβαίως... Ούτε από τυχαίους ξανάβεβαίως βεβαίως.
Απίθανο ψάρι. (Ζηλεύω δε το κρύβω )
Ο μόνος λόγος για να σκληρηνει αυτό το ψάρι αφού αφέθηκε τουλάχιστον μια-δυο μέρες ψύξη όπως λες, είναι το ψήσιμο.
Και ο τρόπος ψησίματος αλλά και ο χρόνος.
ΥΓ τα ψάρια εννοείται ότι τα καθαρίζουμε το συντομότερο δυνατόν, αυτά είναι παραμύθια.
Και στα ταίρια της!
Η Ποιότητα της Ζωής μας, απο τις Επιλογές μας εξαρτάται...
-Capetan Thomas
-Capetan Thomas