Εμμονή.

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
subzoulou
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: Παρ 05 Νοέμ 2010, 10:39
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Τετ 01 Ιουν 2022, 21:03

Εικοσιπέντε χρόνια εξέλιξης , βουτιά την βουτιά , καρτέρι στο καρτέρι. Πότε δεν θα γίνω καλός ψαράς , νομίζω ότι δεν με νοιάζει κιόλας , η βουτιά φτάνει. Πάντως την χάρηκα την κυρία με τις φωνές μου να αναστατώνουν τους γλάρους της περιοχής
IMG-bea274207e46be63654abe5b14fe87f8-V.jpg
και τον κουμπάρο. :P .
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 5012
Εγγραφή: Τετ 04 Ιούλ 2007, 01:09
Τοποθεσία: ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Τετ 01 Ιουν 2022, 21:16

Αάάά! Τις λατρεύω αυτές τις ...εμμονές! :mrgreen:

Καλή αρχή και καλύτερη συνέχεια :thumbsup:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
takis o fetas
Δημοσιεύσεις: 473
Εγγραφή: Κυρ 28 Αύγ 2016, 07:29
Ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης
Τοποθεσία: Πελοπόννησος

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takis o fetas » Τετ 01 Ιουν 2022, 21:56

Συγχαρητήρια..
Κουκλάρα με τα όλα της..
Real eyes,realize,real lies..

Άβαταρ μέλους
GoRaN
Δημοσιεύσεις: 998
Εγγραφή: Σάβ 13 Δεκ 2014, 20:25
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης
Τοποθεσία: Σχεδόν περιφερόμενος.

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoRaN » Πέμ 02 Ιουν 2022, 09:38

Πολύ ωραία αρχή συνάδελφε!!!
Η κυρία τούμπανο!!!
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.

Άβαταρ μέλους
mike_m
Δημοσιεύσεις: 1087
Εγγραφή: Δευ 20 Νοέμ 2006, 15:30
Τοποθεσία: Λευκωσία Κύπρος

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mike_m » Πέμ 02 Ιουν 2022, 12:36

Δυναμη και επιμονη. Ευγε!
Ελευθερες Παραλίες για Ολους! https://www.facebook.com/groups/293254203200685/

spearjgeo7
Δημοσιεύσεις: 973
Εγγραφή: Πέμ 05 Μαρ 2015, 20:44
Ονοματεπώνυμο: giannis geo

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spearjgeo7 » Πέμ 02 Ιουν 2022, 16:59

Ωραιος! :hello:

Άβαταρ μέλους
dimitrikotz
Δημοσιεύσεις: 1770
Εγγραφή: Σάβ 02 Μάιος 2020, 22:22

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Πέμ 02 Ιουν 2022, 18:56

Δεν ξέρω τι νομίζεις εσύ, εγώ λέω ότι μάλλον είσαι πολύ καλός ψάρας!!

leaderfish
Δημοσιεύσεις: 15
Εγγραφή: Δευ 28 Φεβ 2011, 13:31
Ονοματεπώνυμο: christos karayiannis

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από leaderfish » Πέμ 02 Ιουν 2022, 22:05

Μπράβο σου φίλε, πάντα τέτοια

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Δημοσιεύσεις: 13110
Εγγραφή: Τρί 16 Σεπ 2008, 13:53
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Τοποθεσία: ΣΚΥΔΡΑ Ν.ΠΕΛΛΑΣ

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Πέμ 02 Ιουν 2022, 22:11

καλα ρε!
απο το φεγγαρι τραβηξατε την φωτογραφια?
βαλε μια κοντινη να σας χαρουμε!!! :grin:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

xareas
Δημοσιεύσεις: 3357
Εγγραφή: Δευ 28 Μαρ 2011, 18:48

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Παρ 03 Ιουν 2022, 09:37

Ωραία κυρία,ροδαλή ροδαλή. :D
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
gsim
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 4435
Εγγραφή: Τρί 11 Νοέμ 2008, 12:06
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Σημ.

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gsim » Παρ 03 Ιουν 2022, 10:23

Πσσσσς, ψαρούκλα!

subzoulou
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: Παρ 05 Νοέμ 2010, 10:39
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Δευ 20 Ιουν 2022, 13:14

Λοιπόν , αρκετές ημέρες μετά η κυρία καταναλώθηκε όπως της άξιζε , με καλή παρέα . Το κρέας της ήταν όμως αρκετά σκληρό αν και νόστιμη , για την ιστορία πέντε κιλά χωρίς το κεφάλι που θα γίνει σούπα. Φίλος παλαίμαχος ψαράς μου είπε ότι φταίει το άμεσο καθάρισμα . Κατ' αυτόν το ψάρι πρέπει να "πεθάνει καλά" και μετά καθάρισμα γιατί αλλιώς σκληραίνει αισθητά .
Η άποψη σας ;
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.

Άβαταρ μέλους
dimitrikotz
Δημοσιεύσεις: 1770
Εγγραφή: Σάβ 02 Μάιος 2020, 22:22

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Δευ 20 Ιουν 2022, 14:03

Θα σου πω εγώ δύο σημαντικούς παράγοντες από προσωπικά βιώματα.

1. Το ψάρι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αφήσεις να ψυχορραγεί και τελικά να πεθάνει μόνο του από πνιγμό - και όχι μόνο για λόγους νοστιμιάς, αλλά και από στοιχειώδη σεβασμό -. Άμεση θανάτωση λοιπόν και καθάρισμα στην θάλασσα με το νερό της. Σε ορισμένα ψάρια όπως η σάλπα είναι κεφαλαιώδους σημασία το άμεσο καθάρισμα γιατί αλλιώς ξινίζουν. Όταν λέμε καθάρισμα εννοούμε όλα τα εσωτερικά όργανα, αλλά και τα σπάραχνα που έχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία. Σε ορισμένα ψάρια όπως οι κέφαλοι, οι σαργοί, οι σάλπες κλπ, καλό είναι να αφαιρείται και η μαύρη εσωτερική μεμβράνη που έχουν.

2. Το ψάρι πρέπει οπωσδήποτε να "σιτέψει". Αν το φας την ίδια μέρα - ιδίως τον ροφό - θα είναι πέτρα. Αν αφήσεις να περάσουν λίγες ημέρες σε απλή ψήξη, έχω παρατηρήσει ότι το κρέας του μαλακώνει και γενικά είναι πολύ καλύτερο. Πέρυσι είχαν πιάσει μια σφυρίδα και την ίδια μέρα την φάγαμε μαζί με μία πίγγα που είχα πιάσει τρεις ημέρες πριν. Η πίγγα ήταν όνειρο και η σφυρίδα, σχεδόν δεν τρωγόταν!! Αυτά...

subzoulou
Δημοσιεύσεις: 359
Εγγραφή: Παρ 05 Νοέμ 2010, 10:39
Ονοματεπώνυμο: Πρίφτης Νίκος

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από subzoulou » Δευ 20 Ιουν 2022, 14:10

Ευχαριστώ , έγιναν έτσι τα πράγματα . Άμεση ευθανασία , καθάρισμα στην θάλασσα , ψυγείο και κατανάλωση . :hello:

Άβαταρ μέλους
mojo
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 2993
Εγγραφή: Τρί 06 Νοέμ 2012, 19:38
Ονοματεπώνυμο: Ζάχος
Τοποθεσία: Μεσολόγγι - Πόρτο Ράφτη

Re: Εμμονή.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mojo » Δευ 20 Ιουν 2022, 15:36

Μπράβο συνάδελφε.
Καλά... τέτοια ψάρια δε βγαίνουν τυχαία βεβαίως βεβαίως... Ούτε από τυχαίους ξανάβεβαίως βεβαίως.
Απίθανο ψάρι. (Ζηλεύω δε το κρύβω :beg:)

Ο μόνος λόγος για να σκληρηνει αυτό το ψάρι αφού αφέθηκε τουλάχιστον μια-δυο μέρες ψύξη όπως λες, είναι το ψήσιμο.
Και ο τρόπος ψησίματος αλλά και ο χρόνος.

ΥΓ τα ψάρια εννοείται ότι τα καθαρίζουμε το συντομότερο δυνατόν, αυτά είναι παραμύθια.

Και στα ταίρια της!
Η Ποιότητα της Ζωής μας, απο τις Επιλογές μας εξαρτάται...
-Capetan Thomas

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”