στην ελλαδα απαγορευεται και η αλιεια και η πωληση καρχαριοειδων και πετροσοληνα

ΚΑΙ ???Η SO WHAT ????

Τι να την κανεις την τροφη για σκεψη δημητρη μου????
[/quote]
To so what είναι που μας έχει φάει. Αν πάμε έτσι θα καταντήσουμε να βλέπουμε στωϊκά την καταστροφή και θα μοιρολατρούμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ότι όλα είναι μάταια. Είμαστε περίπου στην ίδια ηλικία Γιάννη και δεν συμφωνώ καθόλου μ' αυτή την νοοτροπία. Αυτό είναι το παράδειγμα που δίνουμε στους νεώτερους? Καθήστε στ' αυγά σας γιατί δεν γίνεται τίποτα? Εσύ είπες την μαγική λέξη: ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ, και όταν βλέπεις μπροστά στα μάτια σου να γίνεται κάτι που απαγορεύεται αυτό εξ΄ ορισμού ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ. Η πολιτεία έκανε λοιπόν το πρωταρχικό της καθήκον, θέσπισε κάποιους νόμους, καλούς ή κακούς. Επίσης έχει τα όργανα που ελέγχουν την τήρηση των νόμων και επιβάλουν πρόστιμα και ποινές. Επίσης θέσπισε και την ποινική και πειθαρχική ευθύνη των οργάνων αυτών όταν παραλείπουν/αμελούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους υπό την έννοια της ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. Μίλησες Γιάννη για καρχαριοειδή και πετροσωλήνα, και μιλάω κι εγώ για τον αχινό που επίσης έχει καταλυτική σημασία στον οικοσύστημα μας και έχει εξαφανιστεί. Το νομικό οπλοστάσιο υπάρχει και είναι στο χέρι μας να το χρησιμοποιήσουμε, αν δεν το κάνουμε πρώτα πρέπει να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας και μετά το Κράτος. Οι νόμοι Γιάννη και Γιώργο πρέπει να υπάρχουν, αν δεν υπάρχουν κυριαρχεί η αναρχία. Η δύναμη του νόμου σε μία ευνομούμενη πολιτεία είναι η ασπίδα προστασίας μας. Η ασπίδα όμως δεν σηκώνεται από μόνη της, πρέπει εμείς να την σηκώσουμε. Όπου λοιπόν Γιάννη δεις τον περοσωλήνα δεν χρειάζεσαι καμία απόδειξη για την παρανομία, κάνεις αμέσως καταγγελία και αν σε γράψουν, κάνεις και μήνυση. 'Συν Αθηνά και χήρα κίνει"
[/quote]
Το so what Δημήτρη δεν είναι για αυτά που μου έγραψες ότι θα έπρεπε να κανω,το so what είναι για το παράδειγμά σου με τους Γάλλους και την τροφή για σκεψη ,και απλά θα σε ρωτήσω εγώ τώρα το τι να σκεφτώ?????μήπως μου πεις εσύ γιατί στην Γαλλία λειτουργεί ο νόμος σε ένα και μόνον αλίευμα αλλά εδώ ΔΕΝ λειτουργεί σε δύο αλιεύματα ποτέ ??
Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο STI Κωστής
Υγ.τωρα Δημήτρη συνομιλικοι εμείς η δύο?????πόσο συνομιλικοι ???