Στο χάραμα έχει τα πσάρια!

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Στο χάραμα έχει τα πσάρια!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Κυρ 06 Σεπ 2020, 16:31

Κυριακή σήμερα, καλή η πρόβλεψη του καιρού και ΄΄άβρεχτος΄΄ δυό εβδομάδες, δηλ. απίστευτα πολύ τις καλές εποχές αλλά όχι και τώρα.

Το έβαλα το ξυπνητήρι αλλά όταν χτύπησε ήμουν 50-50 να σηκωθώ… Πάνω που η ζυγαριά έγερνε προς το χουζούρι, μια χρυσαφιά λάμψη πέρασε από τη σκέψη μου. ΄΄Ρε συ, είναι οι μέρες που έρχονται, μετά το φεγγάρι, με τις λιακάδες΄΄
Το χουζούρι έχασε χωρίς να παίξει μετά από αυτό. Με συνοπτικές διαδικασίες (δηλαδή παραπατώντας και μουρμουρίζοντας ως γκρινιάρης) ετοιμάστηκα και βουρ για ένα τοπάκι πολύ της μοδός για συγκεκριμένες ουραιοπτερυγιοκουνίστρες! :)

Η Θάλασσα, αγαπημένη εικόνα πάντα, έσπρωχνε τον ήλιο στο ουράνιο ταξίδι του προς τον ουρανό κι εκείνος έστελνε τις πιο βιαστικές αχτίδες του παντού…
Το νερό ζεστό, η στολή λεπτή (λιωμένη είναι για την ακρίβεια) και τα βάρη λίγα οπότε ξεκούραστα, φεύγει γρήγορα η απόσταση στο αδιάφορο κομμάτι και φτάνω στον όμορφο βυθό που μου έχει δώσεις πολλές χαρές στο παρελθόν… :grin:

Τα καρτέρια, το ένα μετά το άλλο και μετά το πρώτο μισάωρο τα πνευμόνια ανοίγουν, η ανάσα βαθαίνει και οι χρόνοι βυθού μου χαρίζουν όλο και περισσότερη επαφή με τον υπέροχο κόσμο που μας έχει κερδίσει απ’ τα μικράτα μας…
Ψάρια αρκετά. Μουρμούρες, μελανούρια κάποιοι καλοφαγάδες καμπανάδες αλλά και μπάφες διόλου ευκαταφρόνητες. Η…φαγούρα στο δείκτη της δεξιάς χειρός, αφόρητη! Τι είπαμε όμως; (όχι όλοι μαζί, εγώ είπα πριν μπω στο νερό) ΜΟΝΟ χρυσοφρύδες. Αν έχει καλώς. Αν δεν έχει, μπουγάτσα στο γυρισμό (έχουμε κορυφαία εδώ!) και απαλύνεται ο…πόνος! :mrgreen:

Στην ώρα πάνω, πίσω από τα ψαρούλια που σουλτσάρουν μπροστά μου προσπαθώντας να αποφασίσουν αν τρώγομαι ή όχι για να μου την πέσουν, στο μακρινό μπακγκράουντ ναούμ, διακρίνω στα ημίθολα μια σκιά. Τι ήταν δεν έβλεπες αλλά το κολύμπι της την πρόδωσε την κυρία! Μαζεύτηκα κι έσκυψα πίσω από το βραχάκι που κρατιόμουν και έξυσα λίγο την πέτρα. Ηταν αρκετό για να πάρει την απόφασή της. Γύρισε και ξεκίνησε να έρχεται, απελπιστικά αργά, αλλά ερχόταν. Η θέση μου δεν ηταν καλή για τον ήλιο και φοβόμουν ότι αν κουνούσα έστω βλέφαρο, θα χανόταν στην ομίχλη όπως είναι το συνήθειό τους…
Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει, κάποια στιγμή στα 3,5 μέτρα περίπου αποφάσισε ότι είχε πλησιάσει αρκετά και πήγε να στρίψει, με εκείνο το απατηλά αργό γύρισμα, χαρακτηριστικό του είδους τους που σε αποκοιμίζει και νομίζεις ότι απλά θα στρίψει και θα σου…ποζάρει για να ρίξεις. Αμ δε, έτσι τα όνειρα του φιλόδοξου/υπεραισιόδοξου τσιπουροκυνηγού, γίνονται ο εφιάλτης της βολής στο ζιγκ όταν η τσιπούρα τρόπαιο είναι ήδη στο ζαγκ… Το αποτέλεσμα γνωστό: παίρνεις τη βέργα στο χέρι, αναρωτιέσαι τι παίχτηκε, γιατί εγώ, ποιος είμαι, ποιο το νόημα της ζωής κλπ και μετά κλαις και λίγο και κα΄πως έτσι δημιουργείται η παλίρροια κι ανεβαίνει η θάλασσα, από τα δάκρυα των ψαροκυνηγών για τις τσιπούρες που έχασαν! Ξερω εγώ, έχασα πολλές… :lol:

Βεβαια στο παρόν στόρυ, η θάλασσα παρέμεινε στη πρότερη στάθμη της, δεν υπήρξε κλάμα, μόνο μια μικροκατολίσθηση από τον γκρεμό της ακτής από τις φωνές χαράς όταν η ταϊτιέν μιμήθηκε τα ασεγκαϊ των Ζουλού (κι εγώ αυτούς) με την πολεμική κραυγή γκι-ντλααα! Ναι, νταξ, ξέφυγα αλλά από τη χαρά είναι δείξτε κατανόηση, έχω να πάρω τέτοια χρυσοφρύδα από…. ούτε και θυμάμαι…

Και για να γυρίσουμε στην κανονικότητα (της ιστορίας δηλαδή γιατι στην κανονικότητα της ζωής μας μάλλον αργούμε), ήταν από κείνες τις φορές που όταν η βέργα ξεκινάει το ταξίδι της, το ξέρεις ήδη ότι θα φτάσει στην Ιθάκη που της όρισες, είτε είναι μακρύς είτε σύντομος ο δρόμος…. Η βολή λοιπόν βρήκε το ψάρι καίρια και η κίνησή του πάγωσε στο χρόνο αν και τα χρώματά της, εκείνο το μοναδικό μακιγιάζ της ντίβας του βυθού, έλαμπαν μέχρι που ακούμπησε απαλά στην άμμο από κάτω…

Ακολούθησε άλλη μια μικρότερη, εξίσου όμορφη αλλά χωρίς την αγριάδα στην ΄΄έκφραση΄΄ που είχε η μεγάλη. Δικαιωματικά βέβαια!
Ήταν ένα όμορφο πρωϊνό, μιας όμορφης μέρας και το ξέρω πως θα γυρίζουν στο μυαλό μου οι σκηνές αυτές για καιρό… Ετσι, θέλησα να το μοιραστώ και να ευχηθώ και στα δικά σας –οι άψαροι- οι άλλοι συνεχίστε απλά, η Θάλασσα είναι όλων μας κι έχει δώρα, θαυματα κι εκπλήξεις για όλους… :)

ΥΓ Η φωτό, εξ ανάγκης στο σπίτι αφου οι αναφορές για θολουρες με απέτρεψαν απο το να παρω καμερα μαζί μου...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Κοτοπουλο

Re: Στο χάραμα έχει τα πσάρια!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κοτοπουλο » Κυρ 06 Σεπ 2020, 17:08

Ωραία ψαρια ! Πόσα κιλά η μεγάλη ? :thumbsup:

Άβαταρ μέλους
takis o fetas
Ονοματεπώνυμο: Παναγιώτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από takis o fetas » Κυρ 06 Σεπ 2020, 17:35

Πωπω...κουκλάρα η λεγάμενη..εύγε!
Real eyes,realize,real lies..

Άβαταρ μέλους
dimitrikotz

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Κυρ 06 Σεπ 2020, 18:50

Ω ρε μανούλα μ', τσιπούρα είναι αυτό ή γουρούνι? Τώρα κατάλαβα γιατί εγώ δεν βλέπω πσάρια, χάραμα γαρ. Το ξύλινο τελικά δεν είναι μόνο ωραίο, εεε? Ε ρε γλέντια, ταϊτινέ!!

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Κυρ 06 Σεπ 2020, 19:12

Αυτό το Υπέροχο,
αυτό το Μοναδικό
και Καταπληκτικό Ψάρι,

θα το είχες αδικήσει Κατάφωρα,
εάν δεν το είχες τιμήσει δεόντως,
με αυτό το εκπληκτικά όμορφο Κείμενο…

Θα με είχες εντυπωσιάσει πολύ Ευχάριστα,
εάν δεν ήξερα,
τις μεγάλες σου Δυνατότητες,
και το πόσο Ηρεμη Δύναμη,
σάν κρυμμένη Καταιγίδα είσαι,
στο Ψάρεμα, και στην Αφήγηση…

Καταπληκτικά Ψάρια…
Ανεπανάληπτα…
Μπράβο σε Όλα Φίλε Αρη…

:hello:
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…

CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800

Άβαταρ μέλους
jimmy76gr
Ονοματεπώνυμο: Δημητριος Α.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimmy76gr » Κυρ 06 Σεπ 2020, 19:18

Ωραία αφήγηση ,σα να το έζησα και εγώ... φυσικά τα ψάρια τούμπανο!μπράβο και πάντα τέτοια...
Νομίζω (μετά από αυτή την επιτυχία)η κόντρα χουζουρι-ψαρεμα, την επόμενη φορά θα σου είναι πιο εύκολη προς το ψάρεμα!
Και τώρα η ώρα για επίπληξη...
Γιατί δεν έγραψες feedback για το νέο οπλικό σύστημα;;;
Τόσοι περιμένουμε... :mrgreen:
κανω ενα τσιγαρο και την κανω...(το έκοψα!!!)

Άβαταρ μέλους
Navaho

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Navaho » Κυρ 06 Σεπ 2020, 19:37

Τι να πω ρε παιδια μπραβο σας σε οσους μπορειτε και γραφετε τετοια κειμενα. Να το κανετε πιο συχνα μας ταξιδευετε. Νιωθω οτι πηγα σχολειο σαν το Ζηκο και γω καμια φορα :rotfl:
Οσο για τα ψαρια υπεροχα μπραβο!
Φουντουνια και πασης Ελλαδας

Άβαταρ μέλους
GoRaN
Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Γοραντωνάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoRaN » Κυρ 06 Σεπ 2020, 19:52

Ταϊτινέ καλοφάγωτες!
Πάρα πολύ ωραία ψάρια και πολύ αγαπημένα όσο αφορά το κυνήγι τους, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας στη σύλληψη , τόσο στα ρηχά όσο και στα βαθιά.
Κάθε φορά που πατάς τη σκανδάλη , είναι μια ευκαιρία για αυτοκριτική και απολογισμό.

Άβαταρ μέλους
mojo
Site Admin
Ονοματεπώνυμο: Ζάχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mojo » Κυρ 06 Σεπ 2020, 21:52

Επιτέλους λέω ποσταρησε ξανά ο Άρης.

Εκπληκτικά τα ψάρια, πολύ ωραιο το κείμενο.
Ειδικά η μεγάλη τσίπουρα... Όποιος έχει την τύχη να έχει βγάλει τέτοιο ψάρι καταλαβαίνει τη σπανιότητα, τη δυσκολία και τη χαρά.
Γιατί όλοι έχουμε συμβάλλει πάμπολλες φορές στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας :lol:

Είναι και πανέμορφα ψάρια όμως. Τι χρώματα, τι κορμιά.
Αυτή, μετά από τόσες ώρες και τα χρώματά της... Φανταχτερά!

Καλοφαγωτα :clapping:
Η Ποιότητα της Ζωής μας, απο τις Επιλογές μας εξαρτάται...
-Capetan Thomas

Άβαταρ μέλους
TSAKYS.KOS
Ονοματεπώνυμο: ΤΣΑΚΙΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TSAKYS.KOS » Κυρ 06 Σεπ 2020, 21:54

Αν είναι όταν πας μόνος να βγάζεις τέτοια μανούλια με χρυσά φρύδια ας πάρουμε διαζύγιο αγαπημένο μου ζευγάρι 😁. Πανέμορφη η μαντάμ κ το κείμενο τεριαστο με το θήραμα. Άλλη φορά αν δεν πάρεις την κάμερα :club: :club:
Συγχαρητήρια φίλε μου κ πάντα τέτοια :yahoo:
Μια εκπνοή μια εισπνοή και το όνειρο αρχίζει......

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Κυρ 06 Σεπ 2020, 22:45

Φοβερά χρώματα, φοβερές περιγραφές και φωτο...
Μπράβο Άρη!!!
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Κυρ 06 Σεπ 2020, 22:58

Ευχαριστώ άπαντες για τα καλά σας λόγια :)

Η συχνότητα που ποστάρω ντιαρ mojo είναι σε ευθεια αναλογία με τη συχνότητα που ψαρεύω πλέον :lol:

Φίλε Θωμά, σαν να παρακρύφτηκε η καταιγίδα ΄΄ Άρης΄΄ :mrgreen: .

Jimmy 76gr, όσο περνάει από το χερι μου θα προσπαθήσω να το ψαρέψω το invert και ναχω και κανα βιντεάκι να ανεβάσω... Με καναδυο φίλους συζητάμε για το επόμενο ΣΚ για Πήλιο να δουμε και καναν όμορφο βυθό...Οψόμεθα :grin:

Φίλε Navaho, εδώ μέσα, ο καθένας ΄΄γράφει΄΄ με το δικό του τρόπο και δεν έχει εδώ τόση σημασία, το ορθογραφημένο με σωστή σύνταξη κείμενο λογοτεχνικού τύπου, άσχετα αν ΄΄βγαίνει΄΄ σε ορισμένους κάποιες φορές...Πάρα πολλά ποστ είναι κατάθεση ψυχής, μια προσπάθεια να μεταφέρεις στους άλλους ΄΄κυνηγούς΄΄ της ΄΄φυλής΄΄ την εμπειιρία αλλά και τα συναισθήματα της σύλληψης ή της απώλειας ενός όμορφου ψαριού. Και αυτή για μενα είναι η μαγεία του φόρουμ: οι ιστορίες γύρω απ' τη φωτιά το βράδυ μετά το κυνήγι :)

Οσο για την ομορφούλα, το εχω δηλώσει: προτιμώ μια καλη χρυσοφρύδα καρτερίσια από 10 βραχωμένες που δεν το λες και ψάρεμα, σαν να μαζευεις μανιτάρια είναι :lol:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

spearjgeo7
Ονοματεπώνυμο: giannis geo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από spearjgeo7 » Δευ 07 Σεπ 2020, 09:15

Ωραια ψαρια! :hello:

Άβαταρ μέλους
SARGOS
Ονοματεπώνυμο: ΑΧΛΙΟΠΤΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SARGOS » Δευ 07 Σεπ 2020, 09:21

πολυ ωραια περιγραφη και πανεμορφα ψαρια και απο την στιγμη που εχουν πιαστη με καρτερι τους δεινει διπλη αξια γιατι της θεωρω πολυ πιο δυσκολες απο της συναγριδες στο καρτερι

Άβαταρ μέλους
mkoume
Ονοματεπώνυμο: Manos Koum.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mkoume » Δευ 07 Σεπ 2020, 10:29

ΤΑΙΤΙΝΟΣ έγραψε:
Κυρ 06 Σεπ 2020, 16:31
....
Κι ακαρτέρει κι ακαρτέρει, κάποια στιγμή στα 3,5 μέτρα περίπου αποφάσισε ότι είχε πλησιάσει αρκετά και πήγε να στρίψει, με εκείνο το απατηλά αργό γύρισμα, χαρακτηριστικό του είδους τους που σε αποκοιμίζει και νομίζεις ότι απλά θα στρίψει και θα σου…ποζάρει για να ρίξεις. Αμ δε, έτσι τα όνειρα του φιλόδοξου/υπεραισιόδοξου τσιπουροκυνηγού, γίνονται ο εφιάλτης της βολής στο ζιγκ όταν η τσιπούρα τρόπαιο είναι ήδη στο ζαγκ… Το αποτέλεσμα γνωστό: παίρνεις τη βέργα στο χέρι, αναρωτιέσαι τι παίχτηκε, γιατί εγώ, ποιος είμαι, ποιο το νόημα της ζωής κλπ και μετά κλαις και λίγο και κα΄πως έτσι δημιουργείται η παλίρροια κι ανεβαίνει η θάλασσα, από τα δάκρυα των ψαροκυνηγών για τις τσιπούρες που έχασαν! Ξερω εγώ, έχασα πολλές… :lol:

....
εμβληματικό καρτερίσιο ποστ! :good:
απο τα διαμάντια που μόνο το FORUM μπορεί να χαρίζει.

ένα ψάρι πανέμορφο, ένα ταξίδι ακόμα ομορφότερο,
Ταιτινέ, τα σέβη μου
:hello: :hello: :hello:
να είσαι μάγκας πρέπει, δηλαδή να το μπορείς,
κ αν τούτο καταφέρνεις,
λίγο ακόμα μάγκας, ..δηλαδή να τ΄αγνοείς.

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”