Ατυχές, απαγορευμένο και γιγαντιαίο..αλλα μάθημα και εμπειρία ζωής

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Καρτσωνάκης Δήμος
Ονοματεπώνυμο: Δημος

Ατυχές, απαγορευμένο και γιγαντιαίο..αλλα μάθημα και εμπειρία ζωής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καρτσωνάκης Δήμος » Δευ 22 Ιουν 2020, 14:08

Η φωτογραφία διαγράφτηκε από την Ο.Δ.
24 χρόνων εγώ...22 ο αδερφός μου...Νέα στολή...η θάλασσα μπονάτσα και εγώ να περιμένω τον μικρο μου αδερφό να σχολάσει για να πάμε το απογευματινό μας 2ωράκι κοντά στο εξοχικό μας.
Την περιοχή την ξέρουμε απ' έξω μιας και είναι δίπλα στο σπίτι μας και κάθε 5-6 μέρες που ηρεμεί ο καιρός πάμε εκεί να μαζέψουμε κάτι τοις να φάμε σαν οικογένεια. Ο βυθός αποτελείται από φυκιάδες , άμμο και μονόπετρα. Κάνει πάντα σαργούς, σκάρους, λαβράκια,πολλά χταπόδια (μιας και υπάρχει και ποταμός κοντά), μαύρα και διάφορα πελαγίσια που κυνηγάνε εκεί...γενικότερα επειδή είναι πέλαγος πάντα υπάρχει ζωή καθώς τα ψάρια είναι πάντα περαστικά, οπότε υπάρχει μια ανανέωση θηραμάτων. Πρώτο συρτό καρτέρι και κάτω από το στήθος μου ξαφνικά νιώθω την άμμο να κινείται..λέω από μέσα μου....σαλάχι......και ανεβαίνω αμέσως στην επιφάνεια....και ξαφνικά...διακρίνω το περίγραμμα ενός γίγαντα....σε βάθος 4-5 μέτρων....ο οποίος γίγαντας....φαινόταν σαν ένα αυτοκίνητο..
Δυστυχώς...λόγω άγνοιας, λόγω νεαρού ηλικίας....και έχοντας δει να πουλιούνται πολλές φορές....δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο είδος απαγορεύεται.!!!
Και χωρίς πολλή σκέψη....με ένα pathos 82 χωρίς μουλινέ ( :help: :help: :help: ......του ρίχνω ανάμεσα στα μάτια..το τι ακολούθησε...ούτε στα χειρότερα μου όνειρα...μιας και με τράβηξε στον πάτο...με τόση δύναμη που δεν μπορούσα να κάνω τίποτα..είχα τυλίξει στο χέρι μου το σχοινί του όπλου για να μη μου φύγει...οπότε με κράτησε σίγουρα 15-20 δευτερόλεπτα κάτω....για καλή μου τύχη...στα 10 μέτρα βρισκόταν ο αδερφός μου ο οποίος όταν άρχισα να φωνάζω ξαφνικά αντίκρισε το κτήνος να πηδάει 2 μέτρα έξω απ το νερό..η βέργα μου στράβωσε, η Μεσίνα κόπηκε...το δευτερωσε ο αδερφός μου και μας πήρε 35 λεπτά να το βγάλουμε στην ακτή....
Το ψάρι τάισε τη δική μου,και 6 οικογένειες του χωριού που είχαν ανάγκη..
Στεναχωρέθηκα όταν διάβασα ότι απαγορεύεται, αλλά πραγματικά δεν το ήξερα...προσπάθησα να αποκομίσω όσα περισσότερα γίνεται απ' τη συγκεκριμένη εμπειρία και πλέον γνωρίζω...επίσης....η φράση πάντα με ζευγάρι πήρε σάρκα και οστά...συγκεκριμένα βάρους 47 κιλών!!!!!!!!!!
Τη φωτογραφία δεν την έβαλα για επίδειξη, αλλά για να το μοιραστώ μαζί σας
Πριν με δικάσετε, προσπαθήστε να μπείτε στη θέση μου

ΗΠΑΝΙΜΑΣ
Ονοματεπώνυμο: Ηλιας Τζωρτζ

Re: Ατυχές, απαγορευμένο και γιγαντιαίο..αλλα μάθημα και εμπειρία ζωής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΗΠΑΝΙΜΑΣ » Δευ 22 Ιουν 2020, 14:31

Μπράβο,που αναγνωρίζεις το λάθος σου (και δεν σου λέω για το νόμιμο της υπόθεσης) αλλά θα μπορούσατε (αν και δεν βλέπω κεντρί...καπου εκεί θα ειναι) να είχατε άσχημα ξεμπερδέματα...δεν ξέρω αν είχε και μικρά, αλλά εν παση περίπτωση την επόμενη φορά προσοχή! Είμαι σιγ0υρος ότι δεν θα ξαναχτυπήσετε...και πάλι όμως ειναι σημαντικό που το κατάλαβες...καλές αναδυσεις! (Άκου λέει χωρίς μούλινε)

Άβαταρ μέλους
jimmy76gr
Ονοματεπώνυμο: Δημητριος Α.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jimmy76gr » Δευ 22 Ιουν 2020, 15:13

το οτι το ποσταρες δειχνει και θαρρος...αλλοι θα το κανανε γαργαρα ...τουλαχιστον να μαθουν και αλλοι νεοι στο χωρο οτι απαγορευεται.και πιο σημαντικο βεβαια οτι δεν ειχατε και καποιο ατυχημα.
κανω ενα τσιγαρο και την κανω...(το έκοψα!!!)

Άβαταρ μέλους
mkoume
Ονοματεπώνυμο: Manos Koum.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mkoume » Δευ 22 Ιουν 2020, 16:35

Μια φώτο με χαμογελαστά(ό) πρόσωπα που κρατούν ένα παθητικό θήραμα, έχει λίγα να επιδείξει για την ψαρευτική δεινότητα των θηρευτών.
Επίσης, δεν ταιριάζει με την αλιευτική κουλτούρα που θέλουμε να πιστεύουμε ότι διέπει τουλάχιστον την νέα γενιά, ως περισσότερο ευαισθητοποιημένη και ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΗ για το θαλάσσιο περιβάλλον.
Κατά την γνώμη μου λοιπόν η φωτογραφία δεν πρέπει να υφίσταται, αφού μόνο στερεί κ σε σας, αλλά κ σε μας ως κοινότητα ελεύθερων ερασιτεχνών αλιέων.
Η ιστορία εντούτοις θα μπορούσε να παραμείνει ως διδακτικό μέσο, τονίζοντας ότι ναι με δεν αποκρύπτουμε το λάθος αλλά ούτε κ επιδεικνύουμε αυτό.
να είσαι μάγκας πρέπει, δηλαδή να το μπορείς,
κ αν τούτο καταφέρνεις,
λίγο ακόμα μάγκας, ..δηλαδή να τ΄αγνοείς.

Καρτσωνάκης Δήμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καρτσωνάκης Δήμος » Δευ 22 Ιουν 2020, 17:13

Τη φωτογραφια την βγαλαμε πρωτου να καθισω να ψαξω για το συγκεκριμενο θηραμα....
Δεν καυχιεμαι για αυτο....αντιθετως...πραγματικα ενιωσα πολυ ασχημα και μετανιωμενος οταν το διαβασα...ειτε το πιστεψεις ειτε οχι....σεβομαι τη γαλανη παρα πολυ...ως ερασιτεχνης δεν το γνωριζα....δεν θα απολογηθω...ηταν αρσενικο...ευτυχως δεν γεννουσε....απλα ηθελα να μοιραστω κατι που ισως αποτελεσει τροφη για σκεψη και βοηθησει νεους που δεν το γνωριζουν αρα δεν θα το χτυπησουν μολις το αντικρυσουν...σε ενα φορουμ που υπαρχει κοσμος που ρωταει για το τι ειναι ο σκαρος....
Λιγο σκληρη η κριτικη σου αλλα καλοδεχουμενη...

Καρτσωνάκης Δήμος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καρτσωνάκης Δήμος » Δευ 22 Ιουν 2020, 17:22

ΗΠΑΝΙΜΑΣ έγραψε:
Δευ 22 Ιουν 2020, 14:31
Μπράβο,που αναγνωρίζεις το λάθος σου (και δεν σου λέω για το νόμιμο της υπόθεσης) αλλά θα μπορούσατε (αν και δεν βλέπω κεντρί...καπου εκεί θα ειναι) να είχατε άσχημα ξεμπερδέματα...δεν ξέρω αν είχε και μικρά, αλλά εν παση περίπτωση την επόμενη φορά προσοχή! Είμαι σιγ0υρος ότι δεν θα ξαναχτυπήσετε...και πάλι όμως ειναι σημαντικό που το κατάλαβες...καλές αναδυσεις! (Άκου λέει χωρίς μούλινε)

Την επομενη ημερα κιολας πηγα και αγορασα...
Ευχαριστω για την κριτικη...ευγενικη και καλοδεχουμενη

xareas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Δευ 22 Ιουν 2020, 18:05

Καλησπέρα Δήμο,
το θέμα σου μπορεί όντως να αποτελέσει για κάποιον νέο στον χώρο παράδειγμα αποφυγής πολλαπλών λαθών και να γλυτώσει από αντίστοιχες καταστάσεις.
Η ιστορία και ο τρόπος που μας την διηγήθηκες,η μεταμέλεια σου δείχνει το παράδειγμα και την σωστή γραμμή.
Η φωτογραφία μόνο μειώνει αυτό που θες να μεταφέρεις.

Αποφασίστηκε από την διαχείρηση να κατέβει η φωτογραφία,στην απόφαση αυτή συνέβαλε και η αναφορά της από αρκετά μέλη.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
νικηφ
Ονοματεπώνυμο: nikhforos kam

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νικηφ » Δευ 22 Ιουν 2020, 18:19

Γιατί κατέβηκε η φωτογραφία;
Manta ήταν;

Δεν τρώμε σαλάχι, τριγωνα, ρατζενα;
Δεν το σκότωσαν και το πέταξαν, το έφαγαν

Αν ήταν τόνος το ίδιο;

ftsak
Ονοματεπώνυμο: fil tsak

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ftsak » Δευ 22 Ιουν 2020, 18:42

Αφού δεν ήξερες μην στενοχωριέσαι και μην απολογείσαι καθολου. Έπιασες ένα θήραμα που αξιοποιήθηκε στο έπακρο από άποψη τροφής και έχεις μια φοβερή ιστορία να διηγεισαι Χωρίς μολινε απίστευτο μπραβο

Άβαταρ μέλους
dimitrikotz

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dimitrikotz » Δευ 22 Ιουν 2020, 18:48

Όλοι έχουμε κάνει τα μικρά ή μεγάλα ατοπήματα μας και αυτός που το αρνείται είναι απλά ψεύτης. Το γεγονός ότι αποφασίσατε να "εκτεθείτε" δημόσια αναρτώντας την φωτογραφία, με ότι αυτό συνεπάγεται, συμπεριλαμβανομένης και της κριτικής που δεχτήκατε, μόνο θετικό είναι. Μετά από πάρα πολλά χρόνια στην θάλασσα, και όντας αρκετά μεγαλύτερος από εσάς, επιτρέψτε μου να σας δώσω μία συμβουλή:

Στο παρελθόν, στο παρόν και φαντάζομαι και στο μέλλον έχω μετανιώσει πλειστάκις για ψάρια που έχω πιάσει, είτε γιατί δεν ήταν στο μέγεθος που έπρεπε, είτε γιατί δεν πιάστηκαν με τον τρόπο που έπρεπε και ταλαιπωρήθηκαν. Η σύλληψη τους, ιδιαίτερα στις δύσκολες περιπτώσεις μου προσφέρει χαρά, αλλά παράλληλα όταν βγάζω το μαχαίρι να τα θανατώσω, μου βγαίνει ένα δυσάρεστο συναίσθημα.

Αντιθέτως ΠΟΤΕ δεν έχω μετανιώσει για ψάρι που έχασα, είτε γιατί αστόχησα, είτε γιατί συνειδητά το άφησα να ζήσει. Θυμάμαι πάρα πολύ καλά τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά και πάντα έχω μία ικανοποίηση, και μία χαρά στην ιδέα ότι μπορεί ακόμα κάπου να βρίσκονται στο γαλάζιο. Όταν έχετε αμφιβολία ΜΗΝ ΠΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΗ, δεν θα το μετανιώσετε ποτέ.

Εγώ πλέον πιάνω ελάχιστα ψάρια, κάνω την πλάκα μου, χαίρομαι την θάλασσα. Αλλά δεν είμαι και ο κλασικός killer ψαροντουφεκάς...

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Δευ 22 Ιουν 2020, 19:56

.....και απο δω και περα με μεγαλυτερη συνεση !
και εξομολογημενη αμαρτια,συγχωρεμενη αμαρτια !! ;)
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

furbygr

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από furbygr » Δευ 22 Ιουν 2020, 20:46

Eκτος απο το να μαθαίνουμε να ψαρευουμε πρεπει να μάθουμε και τι πρεπει να ποσταρουμε στο ίντερνετ.
Υπάρχουν πολλοί δότες εκεί εξω που ψωφανε για τέτοια

Panagpanag

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Panagpanag » Δευ 22 Ιουν 2020, 21:26

Το παλικάρι βγήκε μπροστά και ήταν ειλικρινής. Άνετα θα μπορούσε να κάνει γαργάρα την ιστορία αλλα επέλεξε τον άλλο δρόμο, τον δύσκολο και σωστό για εμένα. Μαθήματα είναι ολα.

Άβαταρ μέλους
CARPENTER
Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CARPENTER » Δευ 22 Ιουν 2020, 21:34

Τα υπόλοιπα τα είπαν και οι άλλοι .........................................

Απ τις ποιό επικίνδυνες ενέργειες που μπορείς να κάνεις είναι να χτυπήσεις τέτοια πλάσματα ................................................................

Τεράστια δύναμη και ένα κεντρί που αν σε αρπάξει την έχεις πολύ άσχημα ....................................................

Το νού σας λοιπόν γενικά ..........................................

:hello:
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.

Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.

Lillisbros Furniture

Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ

Άβαταρ μέλους
dread.dcs
Ονοματεπώνυμο: Ανδρεάδης Γιώργος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dread.dcs » Τρί 23 Ιουν 2020, 16:56

νικηφ έγραψε:
Δευ 22 Ιουν 2020, 18:19
Γιατί κατέβηκε η φωτογραφία;
Manta ήταν;