Κοιμούνται τα ψάρια?

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Δημοσιεύσεις: 3343
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 08:34
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Τετ 29 Απρ 2020, 08:29

Αγαπητοί συμφορουμίτες υπάρχουν κάποιες «περίεργες» συμπεριφορές ψαριών στη θάλασσα τις οποίες παρατηρείς με τα χρόνια αλλά δεν δίνεις την κατάλληλη σημασία. Επίσης δεν έτυχε να συζητήσω και ποτέ με κάποιο συνάδελφο κάτι ανάλογο. Τώρα τελευταία έκανα μια ανάρτηση σε άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα όπως ακολουθεί, και ανακάλυψα ότι πρόκειται για κοινό μυστικό. Βρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοι και μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες αλλά και τις πιθανολογούμενες αιτίες για τέτοιες «συμπεριφορές».
Η ιστορία έχει λοιπόν ως εξής:
Πάνε πολλά χρόνια πίσω, όταν ακόμα είχα μαύρα μαλλιά :lol: . Μια μέρα λοιπόν στο γαϊδουρονήσι στην πατρίδα, με απίστευτη ορατότητα είδα μία μεγάλη στήρα κάτω στην άμμο γυρισμένη στο πλάι, ακίνητη. Έκανα βουτιά και όταν έφτασα το ψάρι, έτσι όπως ήταν εντελώς ακίνητο και πλαγιασμένο πίστεψα ότι ήταν ψόφιο. Το τσίμπησα με τουφέκι στην ουρά και παφ, το ψάρι ως δια μαγείας εξαφανίστηκε. :doh:
Άλλη μια φορά επίσης πολύ παλιά, είδα ένα ροφό 5-6 κιλά πλαγιασμένο σε ένα αυλάκι που δημιουργούσαν δύο πέτρες. Όχι όπως κάθεται ο ροφός παραλλαγμένος. Πλαγιασμένος. Έφτασα το ψάρι και επειδή είχε έντονη ρεστία και ήταν σχετικά ρηχά το ψάρι κουνιόταν με τη ρεστία όπως κουνιόνται φύκια. Εκεί που προσπαθούσα από το χρώμα να καταλάβω αν είναι ψόφιο, κάνει και αυτός ένα μπραφ και εξαφανίζεται :lol: . Οπότε αποφάσισα ότι σε κάθε επόμενη φορά πρώτα θα ρίχνω και μετά θα σκέφτομαι.
Άλλο περιστατικό παρόμοιο ακόμα πιο παράξενο από προηγούμενα, ήταν πάλι με μία στήρα η οποία είχε χώσει κεφάλι σε νεκρά φύκια στην άμμο και ήταν γυρισμένη ανάποδα λοξά με κοιλιά προς τα πάνω. Όχι όπως φερμάρουν τα ψάρια κοντά σε φύκια. Αυτή τη φορά, προκειμένου να μην τη πατήσω πάλι έκανα μία βολή σχετικά μακρινή και εννοείται έγινε ο κακός χαμός με ένα ψάρι καταζώντανο να χτυπιέται. Σκέφτηκα μήπως γένναγε γι’ αυτό είχε γυρίσει ανάποδα για να αποθέσει αυγά μέσα στα φύκια. Όμως όταν γύρισα και καθάρισα ψάρι, δεν είχε ίχνος αυγού. Έκτοτε έχω επίσης πιάσει κάποια ψάρια που ήταν με το πλάι σα να κοιμούνται.
Όλα αυτά προ χρήσης καμερών. Τώρα με καραντίνα, που σκάλιζα παλιά πλάνα έπεσα σε ένα πλάνο που θεώρησα τότε (5-6 χρόνια πίσω), ότι δεν έχει ψαρευτικό ενδιαφέρον για να το βάλω. Σ’ αυτή τη χρονική περίοδο όμως το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον να το ανεβάσω, για να ακούσω και γνώμες. Η συνηθέστερη αιτία που άκουσα μέχρι στιγμής αφορά αρρώστια νευρολογικής φύσης (εγκεφαλίτιδα χαρακτηρίστηκε). Βέβαια, όπως είπε και ο φίλος μου ο Κωστής «μόνο ιατροδικαστική εξέταση θα μπορούσε να φωτίσει ακριβώς τα αίτια» αυτής της συμπεριφοράς. Τώρα όσον αφορά στα ψάρια που επιδεικνύουν τέτοια συμπεριφορά κυριαρχούν οι στήρες. Αυτή είναι και η δική μου εντύπωση, αλλά και ροφοί και σαργοί. Συναγρίδες έχουν δει άλλοι πλαγιασμένες πάνω στην άμμο ή σε φύκια. Σημειωτέον ότι, όσα ψάρια έπιασα με αυτό τον τρόπο, μετά τη βολή έδειχναν καταζώντανα, δεν παρατήρησα κάτι ύποπτο όταν τα καθάριζα και καταναλώθηκαν κανονικά.
Είναι βέβαιο ότι τα ψάρια κάποιες ώρες το 24ωρο ησυχάζουν αλλά δεν πιστεύω ότι κοιμούνται με τα μάτια κλειστά ή αλλάζουν πλευρό :lol: . Στο πλάνο φαίνεται καθαρά, ειδικά στην αργή κίνηση, ότι μόλις με βλέπει σηκώνει ελαφρά το κεφάλι σα να συνέρχεται από λήθαργο.
Το θέμα είναι, τι στο δαίμονα έκανε για παράδειγμα αυτό το ψάρι έξω από τη τρύπα του προφανώς, γυρισμένο στο πλάι και χωρίς παραλλαγή? Ήταν πολύ ξημέρωμα και μου έδωσε την εντύπωση ότι είχε σκοπό να κάτσει μερικές ώρες ακόμα έτσι, να ξεκουραστεί……

phpBB [video]


.

xareas
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2407
Εγγραφή: Δευ 28 Μαρ 2011, 18:48

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Τετ 29 Απρ 2020, 09:06

Είχαν στείλει 6 μετακίνηση αλλά που να ήξεραν ότι είχε στείλει και ο Γιατρός και συναντηθήκανε,γιαυτό καθήστε σπίτι στήρες. :rotfl:
Παρόμοια εμπειρία έχω με ψάρια να κολυμπάνε νωχελικά στα μεσόνερα ή απλά να ακινητούν,μπάφες και λαβράκια επί το πλείστον αλλά όχι όπως λες τανασκέλα και στο βυθό.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

gnikolud
Δημοσιεύσεις: 118
Εγγραφή: Τρί 26 Ιούλ 2016, 18:45
Ονοματεπώνυμο: G N

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gnikolud » Τετ 29 Απρ 2020, 09:17

Νομίζω κοιμούνται. Από ότι θυμάμαι από τα πανεπιστημιακά μαθήματα που είχα παρακολουθήσει, σε αυτό συμβάλει και η νηκτική κύστη (αυτό το εσωτερικό όργανο με το οποίο ρυθμίζουν την πλευστότητά τους και είναι χαρακτηριστικό των πιο εξελιγμένων ψαριών). Οι καρχαρίες για παράδειγμα είναι ψάρια που θεωρούνται από τα πλέον 'παλαιά' αναφορικά με την εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι λόγω απουσίας νηκτικής κύστης, όταν κοιμηθούν βυθίζονται στα τάρταρα και μόλις ξυπνήσουν παίρνουν την ανηφόρα..Και μιας που αναφέραμε την εξέλιξη, οι χονδριχθύες (ψάρια με χόνδρινο σκελετό είναι αυτά που εμφανίστηκαν πρώτα στον πλανήτη-ο καρχαρίας που λέγαμε..) σε σχέση με τους οστεϊχθύες (ψάρια με οστέινο σκελετό) και τα οποία εμφανίστηκαν αργότερα (ως η βελτιωμένη εκδοχή :thumbsup: ). Το σχήμα των πλέον εξελιγμένων ψαριών είναι αυτό που έχουν οι τσιπούρες, οι σαργοί κλπ. Αυτά για τώρα (οι υπόλοιπες πληροφορίες είναι καταχωνιασμένες σε κούτες οπότε αν χρειαστεί να ανατρέξουμε θα είναι πιο δύσκολο). Την έχω πατήσει και εγώ πάντως σε παρόμοια κατάσταση και έχασα ψαρούκλα από το 1 μέτρο.. :banghead:

michalis1958
Δημοσιεύσεις: 41
Εγγραφή: Τετ 06 Νοέμ 2019, 13:27

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από michalis1958 » Τετ 29 Απρ 2020, 09:42

Ούτε ένα υπνάκο δεν μπορεί να πάρει κανείς....κι ας είναι και στον πάτο της θάλασσας !!

Άβαταρ μέλους
matador23
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: Τετ 23 Νοέμ 2011, 14:42
Ονοματεπώνυμο: Κοβάνης Κων/νος
Τοποθεσία: Θήβα - Βοιωτίας

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από matador23 » Τετ 29 Απρ 2020, 10:24

Psarogiatros έγραψε:
Τετ 29 Απρ 2020, 08:29

Είναι βέβαιο ότι τα ψάρια κάποιες ώρες το 24ωρο ησυχάζουν αλλά δεν πιστεύω ότι κοιμούνται με τα μάτια κλειστά ή αλλάζουν πλευρό :lol: . Στο πλάνο φαίνεται καθαρά, ειδικά στην αργή κίνηση, ότι μόλις με βλέπει σηκώνει ελαφρά το κεφάλι σα να συνέρχεται από λήθαργο.
Το θέμα είναι, τι στο δαίμονα έκανε για παράδειγμα αυτό το ψάρι έξω από τη τρύπα του προφανώς, γυρισμένο στο πλάι και χωρίς παραλλαγή? Ήταν πολύ ξημέρωμα και μου έδωσε την εντύπωση ότι είχε σκοπό να κάτσει μερικές ώρες ακόμα έτσι, να ξεκουραστεί……

phpBB [video]


.
Κανω απευθειας αντιγραφη επικολληση.Προφανως κοιμουνται τα ψαρια , αυτο εχει αποδειχθει.
Θεωρω το οτι τα βρηκες πλαγιασμενα, μπορει να ωφειλεται στο γεγονος που γραφω παρακατω:

Τα ψάρια έχουν ένα επιπλέον αισθητήριο όργανο που λέγεται πλευρική αίσθηση ή πλευρική γραμμή. Με αυτή την αίσθηση (που συνδυάζει την ακοή και ας πούμε την δική μας αφή) μπορούν να αναγνωρίσουν κραδασμούς που τυχόν υπάρχουν στο περιβάλλον τους, να καταλάβουν το μέγεθος της πηγής τους, την κατεύθυνσή της, και αναλόγως της έντασης και της συχνότητας αναγνωρίζουν εάν πρόκειται για απειλή ή όχι. Επίσης η πλευρική γραμμή είναι υπεύθυνη για την αναγνώριση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος, ενώ στα περισσότερα κοπαδόψαρα χρησιμοποιείται για την συνοχή του κοπαδιού και την ταχύτητά του

Στα δελφινια ( ασχετα αν ειναι θηλαστικα) , πχ ξερουμε οτι κοιμουνται με το μισο μερος του εγκεφαλου.
Το ιδιο κανουν και καποια ψαρια του γλυκου νερου που εχουν μελετηθει ( το google ειναι φιλος μας) .
https://www.in.gr/2007/10/17/tech/akoma ... po-aypnia/

Επισης ισχυει οτι καποια ψαρια, έχουν και συγκεκριμενο μερος ( πιθανον νοιωθουν ασφαλεια) που κοιμουνται .Σαν το κρεβατι μας δλδ.

Συνεπως το να κοιμουνται πλαγιασμενα, εχει μια λογικη.Τωρα το κατα πόσο θα αντιδρασουν άμεσα ή οχι σε εναν κινδυνο, νομιζω οτι εχει σχεση σε αυτο που λεμε για τον ανθρωπο( αλλος τον κοιμαται ελαφρια και ξυπναει με το παραμικρο...ενω αλλοι δεν ξυπνανε που να βαρανε και νταουλια :mrgreen: )
0 λεπτά πριν | ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΙΑΣ: "Η παρΑΝομη αλιεία δεν είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματική: είναι απλά παρΑΝομη"

Άβαταρ μέλους
labrax7
Δημοσιεύσεις: 111
Εγγραφή: Σάβ 16 Οκτ 2010, 18:48
Ονοματεπώνυμο: Αλέξανδρος Ζορζοβίλης
Τοποθεσία: Manchester

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από labrax7 » Τετ 29 Απρ 2020, 12:25

Νομίζω κοιμούνται.

Το έχω διαπιστώσει με τα μάτια μου στο ενυδρείο μου το βράδυ :mrgreen: :mrgreen:

Αιωρούνται ακίνητα κοντά στον πυθμένα και δεν αντιδρούν σε κίνηση κοντά στο τζάμι.

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas
Δημοσιεύσεις: 3663
Εγγραφή: Πέμ 13 Μαρ 2014, 15:22
Τοποθεσία: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Τετ 29 Απρ 2020, 13:32

Εγινε καταπληκτική Δουλειά, και βγήκε πολύ όμορφο Αποτέλεσμα,
για το Βίντεο με αυτό το υπέροχο Playmobil με τον Ψαρογιατρό…
Εχει Χιούμορ με Ευαισθησία και Τρυφερότητα…
Μεγάλο Μπράβο για την αξιέπαινη Προσπάθεια…Το Βίντεο με την Σύλληψη αυτού του Κοιμισμένου Χοντρούλη,
είναι εξαιρετικό, ώς προς την Σπανιότητα της Περίπτωσης,
αλλά και ώς προς την Εξαιρετική Ετοιμότητά σου…Για το Θέμα σου Γιατρέ μου,

δύο δικές μου ανάλογες αξιοσημείωτες Περιπτώσεις,
με πείθουν ότι πράγματι η Λογικότερη Ερμηνεία είναι ότι,
τα Ψάρια κοιμούνται…
Κι όσο πιο μεγάλα είναι τα Ψάρια, τόσο κοιμούνται και πιο βαθιά…

Πρόσφατα Περιστατικά στα τελευταία 4 – 5 Χρόνια,

Ηταν ένα Λαυράκι Τρόπαιο, γύρω στα 5 - 6 κιλά, ξαπλωμένο στο Πλάϊ του,
εντελώς έξω, επάνω στην Αμμο, εκεί που σκάει το Κύμα…
Το ξέρεις το Μέρος που συνέβη αυτό, ήταν μπροστά στην Ταβέρνα του Παναγιώτη,
εκεί που καθόμαστε συνήθως τα Βράδια για να ακούσουμε Ζωντανή Μουσική…
Αύγουστος Μήνας, κι ήταν στο Σημείο που επέλεξα να βγώ έξω,
όταν τελείωσε το Μοναχικό Ψάρεμά μου…
( γιαυτό λέω κι επιμένω ότι Λαυράκια καλά, υπάρχουν Ολες τις Εποχές )…

Και η δεύτερη Περίπτωση ήταν ένας πολύ καλός Γρανιός ή Μυλοκόπι,
δεν ξέρω Τί ακριβώς ήταν, κι επίσης ήταν Ξαπλωμένος στο Πλάϊ του,
δίπλα από Συστάδες Βράχων…


Πολύ όμορφη Δημοσίευση Γιατρέ μου…
Να είσαι πάντα καλά με Υγεία και καλές Θάλασσες…

:hello:
...Εκεί που είσαι, ήμουνα, κι εδώ που είμαι, θάρθεις...

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Δημοσιεύσεις: 3343
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 08:34
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Πέμ 30 Απρ 2020, 11:09

xareas έγραψε:
Τετ 29 Απρ 2020, 09:06
Είχαν στείλει 6 μετακίνηση αλλά που να ήξεραν ότι είχε στείλει και ο Γιατρός και συναντηθήκανε,γιαυτό καθήστε σπίτι στήρες. :rotfl:
:lol: :lol: τώρα από 1η Ιούνη θα μπερδευτεί πολύ το πράγμα!!!

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Δημοσιεύσεις: 3343
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 08:34
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Πέμ 30 Απρ 2020, 11:11

gnikolud έγραψε:
Τετ 29 Απρ 2020, 09:17
Νομίζω κοιμούνται. Από ότι θυμάμαι από τα πανεπιστημιακά μαθήματα που είχα παρακολουθήσει, σε αυτό συμβάλει και η νηκτική κύστη (αυτό το εσωτερικό όργανο με το οποίο ρυθμίζουν την πλευστότητά τους και είναι χαρακτηριστικό των πιο εξελιγμένων ψαριών). Οι καρχαρίες για παράδειγμα είναι ψάρια που θεωρούνται από τα πλέον 'παλαιά' αναφορικά με την εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι λόγω απουσίας νηκτικής κύστης, όταν κοιμηθούν βυθίζονται στα τάρταρα και μόλις ξυπνήσουν παίρνουν την ανηφόρα..Και μιας που αναφέραμε την εξέλιξη, οι χονδριχθύες (ψάρια με χόνδρινο σκελετό είναι αυτά που εμφανίστηκαν πρώτα στον πλανήτη-ο καρχαρίας που λέγαμε..) σε σχέση με τους οστεϊχθύες (ψάρια με οστέινο σκελετό) και τα οποία εμφανίστηκαν αργότερα (ως η βελτιωμένη εκδοχή :thumbsup: ). Το σχήμα των πλέον εξελιγμένων ψαριών είναι αυτό που έχουν οι τσιπούρες, οι σαργοί κλπ. Αυτά για τώρα (οι υπόλοιπες πληροφορίες είναι καταχωνιασμένες σε κούτες οπότε αν χρειαστεί να ανατρέξουμε θα είναι πιο δύσκολο). Την έχω πατήσει και εγώ πάντως σε παρόμοια κατάσταση και έχασα ψαρούκλα από το 1 μέτρο.. :banghead:
Ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Μακάρι να μπορούσες να δώσεις και περισσότερες. Πάντως μέχρι στιγμής η πιθανότητα να ησυχάζουν-κοιμούνται τα ψάρια είναι μεγάλη. :hello:

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Δημοσιεύσεις: 3343
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 08:34
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Πέμ 30 Απρ 2020, 11:12

michalis1958 έγραψε:
Τετ 29 Απρ 2020, 09:42
Ούτε ένα υπνάκο δεν μπορεί να πάρει κανείς....κι ας είναι και στον πάτο της θάλασσας !!
:lol: :lol: :hello:

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Δημοσιεύσεις: 3343
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 08:34
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Πέμ 30 Απρ 2020, 11:22

matador23 έγραψε:
Τετ 29 Απρ 2020, 10:24

https://www.in.gr/2007/10/17/tech/akoma ... po-aypnia/

Επισης ισχυει οτι καποια ψαρια, έχουν και συγκεκριμενο μερος ( πιθανον νοιωθουν ασφαλεια) που κοιμουνται .Σαν το κρεβατι μας δλδ.
στο link που παρέθεσες Κώστα λέει επί λέξη: "Το ψάρι-ζέβρα χρησιμοποιείται συχνά ως πειραματόζωο για διάφορους λόγους. Τα ψάρια που έφεραν τη μετάλλαξη κοιμούνταν 30% λιγότερο από το φυσιολογικό" Άρα μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι τα ψάρια κοιμούνται! Και όπως είπες μπορεί να είναι σαν τους ανθρώπους. Άλλα να κοιμούνται ελαφρά και να διατηρούν τα αντανακλαστικά τους, κάποια εγρήγορση και άλλα λίγο βαρύτερα. Σε αυτή την τελευταία κατηγορία φαίνεται ότι ανήκε και ο ροφός μας εδώ. :lol: Εγώ πάντως επειδή δεν ήμουν σίγουρος σε ποιά κατηγορία ανήκει :lol: , μόλις είδα ουρά, έκανα όσο πιο αθόρυβα μπορούσα και είχα διαρκώς κάλυψη από βράχο μέχρι που πάτησα σκανδάλη. Όταν σήκωσε λίγο κεφάλι ήμουν σίγουρος ότι στο επόμενο κλάσμα θα έκανε κι αυτός το ντεμαράζ του. "Ξύπνησε" όμως αμέσως γιατί μόλις έβγαλα βέργα από άμμο που είχε καρφώσει μου έφυγε από τα χέρια και σφήνωσε στο βράχο, οπότε χρειάστηκε δυνατό τράβηγμα για να βγει. :hello:

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Δημοσιεύσεις: 3343
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 08:34
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Πέμ 30 Απρ 2020, 11:26

CapetanThomas έγραψε:
Τετ 29 Απρ 2020, 13:32

Πολύ όμορφη Δημοσίευση Γιατρέ μου…

:hello:
Πάντα θα έχουμε απορίες Θωμά για τη θάλασσα και τα πλάσματά της. Για τις συμπεριφορές των ψαριών. Η ρήση του Σόλωνα “Γηράσκω αεί διδασκόμενος” σίγουρα ταιριάζει απόλυτα εδώ. :hello:

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Δημοσιεύσεις: 3343
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 08:34
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Πέμ 30 Απρ 2020, 11:29

labrax7 έγραψε:
Τετ 29 Απρ 2020, 12:25
Νομίζω κοιμούνται.

Το έχω διαπιστώσει με τα μάτια μου στο ενυδρείο μου το βράδυ :mrgreen: :mrgreen:

Αιωρούνται ακίνητα κοντά στον πυθμένα και δεν αντιδρούν σε κίνηση κοντά στο τζάμι.
Τώρα που έγραψες για ενυδρείο μου ήρθε μια μνήμη από στέρνα με χρυσόψαρα. Όπου καθόλη τη διάρκεια της μέρας μόλις πλησίαζες βούταγαν και πήγαιναν βαθειά ή από την άλλη πλευρά. Το βράδυ μπορούσες να πιάσεις ένα με τα χέρια παρά το γεγονός ότι είχε τεχνητό φωτισμό αρκετό από πάνω. :hello:

xareas
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 2407
Εγγραφή: Δευ 28 Μαρ 2011, 18:48

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xareas » Πέμ 30 Απρ 2020, 12:00

Psarogiatros έγραψε:
Πέμ 30 Απρ 2020, 11:09
xareas έγραψε:
Τετ 29 Απρ 2020, 09:06
Είχαν στείλει 6 μετακίνηση αλλά που να ήξεραν ότι είχε στείλει και ο Γιατρός και συναντηθήκανε,γιαυτό καθήστε σπίτι στήρες. :rotfl:
:lol: :lol: τώρα από 1η Ιούνη θα μπερδευτεί πολύ το πράγμα!!!
Από 1 Ιουνίου θα κουτουλιέστε στις διασταυρώσεις εκεί κάτω.
Ψαροντούφεκο και blastbeats ρε μ@#νια.

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK
Δημοσιεύσεις: 4803
Εγγραφή: Τρί 07 Σεπ 2010, 10:14

Re: Κοιμούνται τα ψάρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Πέμ 30 Απρ 2020, 14:43

Άσχετο αλλα...σχετικο:
Η φώκια κοιμάται στον βυθό της θάλασσας,και κάθε 20 λεπτά ανεβαίνει στην επιφάνεια, παίρνει ανάσα και συνεχίζει στο βυθό τον ύπνο της...
Καλύτερα στα 72 η σύνταξη..να προλάβει να πήξει το μυαλό..γιατί στα 68 θα την τρώγαμε σε μηχανάκια και μπύρες....

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”