Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
SOTOSBAD
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Πέμ 25 Σεπ 2008, 15:48
Ονοματεπώνυμο: ΜΠΑΝΤΑΛΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Τοποθεσία: ΑΡΤΑ

Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SOTOSBAD » Παρ 17 Ιαν 2020, 23:12

Ο Σεφ προτείνει
phpBB [video]

Μπανταλουκας Σωτηρης
Αρτα
LIFE IS SIMPLE...EAT-SLEEP-SPEARFISHING AND SOMETIMES SEX , IF YOU CATCH THE FISH...

Άβαταρ μέλους
CARPENTER
Δημοσιεύσεις: 6132
Εγγραφή: Τρί 13 Απρ 2010, 23:13
Ονοματεπώνυμο: ΛΙΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Τοποθεσία: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΜΗΛΟΣ

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CARPENTER » Σάβ 18 Ιαν 2020, 15:27

Μας βομβαρδίζεις .......................................................


=D> =D> =D>
Η καμήλα δε κοιτάει ποτέ τη καμπούρα της.

Δείτε τη δουλειά μας στο Facebook.

Lillisbros Furniture

Υιοί Στεφ. Λιλλή ΟΕ

Άβαταρ μέλους
Heatseeker
Δημοσιεύσεις: 93
Εγγραφή: Κυρ 11 Μάιος 2008, 14:26
Ονοματεπώνυμο: Πέτρος
Τοποθεσία: Αλεξανδούπολη

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Heatseeker » Σάβ 18 Ιαν 2020, 16:36

Πολύ ωραίο βίντεο και πραγματικά χρήσιμο .
Μπορείς να μου πεις ποσα εκατοστά περίπου απόσταση από τα κάρβουνα είχες το ψάρι στην αρχή;

Άβαταρ μέλους
hariska
Δημοσιεύσεις: 7449
Εγγραφή: Δευ 27 Οκτ 2008, 12:32
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hariska » Σάβ 18 Ιαν 2020, 18:12

Σώτο άπαιχτος!
Πες μου όμως λίγο, 105 βαθμούς πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο κάρβουνο για το ψήσιμο του ψαριού, όπως πχ, 160 Φαρενάιτ για το μοσχο το σιτευτό; Η απόσταση του ψαριού από το κάρβουνο πως προσδιοριζεται; Με θερμόμετρο υπερύθρων μπορούμε να τα ελέγξουμε αυτά!

Και αν μπορείς, θύμισε μου πάλι το θερμόμετρο και το app που χρησιμοποιείς!

Άβαταρ μέλους
νικηφ
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: Πέμ 30 Ιουν 2016, 15:17
Ονοματεπώνυμο: nikhforos kam

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νικηφ » Σάβ 18 Ιαν 2020, 19:38

Ωραίο συρτό, μεγάλο βάθος

Άβαταρ μέλους
SOTOSBAD
Δημοσιεύσεις: 102
Εγγραφή: Πέμ 25 Σεπ 2008, 15:48
Ονοματεπώνυμο: ΜΠΑΝΤΑΛΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Τοποθεσία: ΑΡΤΑ

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SOTOSBAD » Κυρ 19 Ιαν 2020, 14:07

hariska έγραψε:Σώτο άπαιχτος!
Πες μου όμως λίγο, 105 βαθμούς πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο κάρβουνο για το ψήσιμο του ψαριού, όπως πχ, 160 Φαρενάιτ για το μοσχο το σιτευτό; Η απόσταση του ψαριού από το κάρβουνο πως προσδιοριζεται; Με θερμόμετρο υπερύθρων μπορούμε να τα ελέγξουμε αυτά!

Και αν μπορείς, θύμισε μου πάλι το θερμόμετρο και το app που χρησιμοποιείς!
Φίλε μου Καλημέρα
Η παρατηρητικότητα είναι αυτή που κάνει την διαφορά χωρίς παρεξήγηση. Κάπου στο βίντεο αναφέρω ότι αν δεν έχουμε θερμόμετρο μπορούμε με το χέρι μας να ελέγξουμε την θερμοκρασία. Μετράμε 6 δευτερόλεπτα κρατώντας το χέρι μας πάνω από την φωτιά και αν δεν καιγόμαστε τότε είναι η ιδανική θερμοκρασία. Το ύψος δεν παίζει ρόλο όπου και να είναι το ψάρι αρκεί η θερμοκρασία να είναι 105 βαθμούς. Απλά στην αρχή που είναι πιο δυνατή η φωτιά βάζουμε πιο ψηλά το ψάρι για να έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία. Αν δεν έχεις τρόπο να σηκώσεις ψηλά το ψάρι μπορώ να σου πω ένα άλλο μυστικό. Κρατά στάχτη από προηγούμενη φορά και όταν φτιάξεις τα κάρβουνα ρίξε από πάνω. Αυτό θα κρατήσει πιο σταθερή θερμοκρασία και δεν θα χρειαστεί να ανεβοκατεβάζει το ψάρι. Το ζυγούρι είναι ότι θέλει πολλά γυρίσματα ανά 5 λεπτά.
Ελπίζω να βοήθησα.
LIFE IS SIMPLE...EAT-SLEEP-SPEARFISHING AND SOMETIMES SEX , IF YOU CATCH THE FISH...

Άβαταρ μέλους
mike_m
Δημοσιεύσεις: 762
Εγγραφή: Δευ 20 Νοέμ 2006, 15:30
Τοποθεσία: Λευκωσία Κύπρος

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mike_m » Κυρ 19 Ιαν 2020, 14:21

Γεια σου φιλαρακι

Δε μου αρεσε που χαραξες το ψαρι.
Επισης απο προσωπικη εμπειρια, το ψάρι πρεπει να πηγαινει στην ψησταρια στεγνο για να μη βγαλει ζουμια και κολλησει και ησχαρα που το βαζεις να ειναι σχαρα μονο για ψαρι και σχετικα καθαρη απο υπολειμματα οπωε αυτη που δειχνεις.
Επισης πρώτα σε δυνατη φωτια για λιγο για να στεγνωσει απεξω και να σφραγιστει. Μετα σε σιγανη φωτια για να ψηθει κρατωντας τα ζουμια τιυ μεσα.

αλλά επισης οπως γουσταρει καποιος....
Επεξεργασια εικονασ ονλινε https://compressimage.toolur.com/

Άβαταρ μέλους
hariska
Δημοσιεύσεις: 7449
Εγγραφή: Δευ 27 Οκτ 2008, 12:32
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hariska » Κυρ 19 Ιαν 2020, 20:31

Σώτο, το είδα αυτό που λες με το χέρι, μάλιστα το λες εις διπλούν! Δεν κατάλαβα οι 105 βαθμοί που πρεπει να είναι, στα κάρβουνα ή στο ψάρι;

Αυτό με τη στάχτη το γνωρίζω, σωστός!

Υ. Γ. Θύμισε μας πάλι το θερμόμετρο και το app. Το έχεις ξαναπεί στο παρελθόν.

tas
Δημοσιεύσεις: 556
Εγγραφή: Τρί 11 Δεκ 2012, 13:50
Ονοματεπώνυμο: Αναστάσιος Τριανταφύλλου

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tas » Κυρ 19 Ιαν 2020, 22:31

Εγκρίνω και επαυξάνω για τον ψαρά (πρώτη κλαση) αλλα έχω ενστάσεις για τον ψηστη. Κατά την ταπεινή μου γνώμη 1) το ψαρι δεν πρέπει να χαράζεται, 2) πρέπει να μπαινει στη σχαρα μονο με αλατι και πιπερι. Λάδια λεμονια μπαίνουν στο ψημενο ψαρι στο πιάτο. 3) Είναι προτιμότερο στην αρχή να είναι κάπως πιο δυνατή η φωτιά για να κάνει κρούστα και να θωρακίζεται,. 4) Για τα δικά μου γούστα είναι πιο πολυ ψημένο απ ότι πρέπει. Αλλα μην μασάς περί ορέξεως ουδείς λόγος.

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Δημοσιεύσεις: 3317
Εγγραφή: Τρί 01 Φεβ 2011, 08:34
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Κυρ 19 Ιαν 2020, 22:48

Σωτήρη καθυστέρησα να γράψω γιατί χάλασε πληκτρολόγιο από σάλια! :hello:

hektoras
Δημοσιεύσεις: 355
Εγγραφή: Τετ 06 Ιουν 2007, 12:37

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hektoras » Δευ 20 Ιαν 2020, 00:08

hariska έγραψε:
Υ. Γ. Θύμισε μας πάλι το θερμόμετρο και το app. Το έχεις ξαναπεί στο παρελθόν.
MEATER

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΙΑΣ
Δημοσιεύσεις: 3428
Εγγραφή: Τρί 28 Νοέμ 2006, 14:24
Τοποθεσία: ΜΑΡΟΥΣΙ

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΔΙΑΣ » Δευ 20 Ιαν 2020, 08:53

:hello: Μπράβο Σωτήρη! συνέχισε να μας ταξιδεύεις!!! :thumbsup:
ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ... Η ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ

Άβαταρ μέλους
KABERIS
Δημοσιεύσεις: 1383
Εγγραφή: Πέμ 02 Απρ 2009, 14:21
Ονοματεπώνυμο: ΑΝΤΩΝΗΣ
Τοποθεσία: ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KABERIS » Δευ 20 Ιαν 2020, 10:06

Ο ήρωας μου επέστρεψε με βιντεάρα και συμβουλάρες. \:D/

Δεν μπορώ να καταλάβω πως το ψάρι είναι πιο νόστιμο και μαλακό εάν έχει φάει πρόσφατα αλλά
δεν τολμώ να μην πάρω δεδομένο αυτό που λέει ο sotos .Το είπε? ΈΤΣΙ ΕΊΝΑΙ .-

Σε παρακαλώ μην χάνεσαι ,θέλουμε κι άλλα.. :hello:
«Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»

Άβαταρ μέλους
mojo
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 2571
Εγγραφή: Τρί 06 Νοέμ 2012, 19:38
Ονοματεπώνυμο: Ζάχος
Τοποθεσία: Μεσολόγγι - Πόρτο Ράφτη

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mojo » Δευ 20 Ιαν 2020, 12:15

Ωραίος ο Σωτήρης.
Κατ αρχήν συμφωνώ απόλυτα στο τι σημαίνει καθαρισμένο ψάρι. Αυτό είναι υπόδειγμα καθαρίσματος. Πολλοί δεν ανοίγουν το ψάρι στα δύο για αισθητικούς λόγους περισσότερο, με αποτέλεσμα να μη το καθαρίζουν καλά. Ακόμα και σήμερα πάω για ψάρεμα με έμπειρους συναδέλφους που αν τύχει και καθαρίσουν κάποια απ τα ψάρια μου, δε ξέρω τι θα βρω μετά.
Στην καλύτερη καμία 20αρια λέπια και πηγμενο αίμα μαζί με τα νεύρα τις ραχοκοκαλιάς,
στη χειρότερη βράγχια, μαύρα φιλμ. Ακόμη και καρδιά έχω βρει..

Εγω θα αποφύγω να πω όπως όλοι, τι πρέπει και τι δε πρέπει. Η γνώμη μου είναι ότι δεν υπάρχει πρέπει. Εκ του αποτελέσματος όλα κρίνονται.
Το ψήσιμο είναι τέχνη και είναι σα να λες σ ένα ζωγράφο μη κάνεις αυτό έτσι ή μη βάλεις αυτό το χρωμα.
Αν τρώγαμε λίγο απ το ροφό, θα ειχαμε άποψη.
Και μιας κ ο Σωτήρης είναι μερακλής ψαράς πιστεύω ότι θα είναι και μερακλής στο πιάτο.
Η τομή στα ψάρια φαντάζει σα να λες ότι η γη είναι στρογγυλή επί μεσαίωνα. Υπάρχει περίπτωση να σε φάνε ζωντανό.
Όμως τέλεια ψήνονται τα ψάρια με τομή και μια χαρά ζουμερά μένουν. Αν ξέρεις να το κάνεις. Ίσα ίσα το ψήσιμο γίνεται ομοιόμορφα. Το αλατισμα επίσης Και δε χρειάζεται να περιμένεις μια ώρα να το πιάσει το - χοντρο-αλάτι.
Ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες για να πετύχει, είναι γρήγορα γυρίσματα για να μη χάνονται πολλά υγρά.

Το λεγόμενο "θωρακισμα" σε δυνατή φωτιά στην αρχή, επίσης δε με ενθουσιάζει προσωπικά μιας και τις περισσότερες φορές (σε αυτούς που το κάνουν) καταλήγει σε ανομοιόμορφο ψήσιμο (Παράψημένο απ έξω και ζουμερό μέσα) ή στο "μάζεμα" της πετσας αν είναι καμιά μεγάλη σπαριδα πχ.
Και είναι Λογικό.

Το μόνο πράγμα που με ξενίζει είναι η προσθήκη λαδολέμονου κατά το ψήσιμο.
Σίγουρα θα επηρεάζει τη γνησιότητα της γεύσης του ψαριου, (όχι απαραίτητα αρνητικό για κάποιους)
Καθ ότι ομως ήδη λιπαρό ψάρι ο ροφός .
Ξέρουμε επίσης πως το υπερθερμασμενο λάδι δεν είναι υγιεινό και οι περισσότεροι θέλουν να ορίζουν οι ίδιοι το ποσό λεμόνι θέλουν στο ψαρι

Τα ap και θερμόμετρα για το ψήσιμο μου φαίνονται υπερβολικά η αλήθεια είναι, απ την άλλη όμως σκέφτομαι ότι υπάρχουν πολλοί που δε το κατέχουν ή δε τολμούν να ρισκάρουν για να μάθουν, οπότε θα βοηθηθούν να έχουν κάποιο μπούσουλα.

Το να μοιράζεσαι όμως μαζί μας τα μυστικά σου είναι ευχάριστο και κάποιοι σίγουρα θα υιοθετήσουν κάποια πράγματα
:hello:
Αυτό είναι το ψαροτούφεκο, το «όλοι». Μια καλά στημένη συνωμοσία...
-space

Άβαταρ μέλους
mike_m
Δημοσιεύσεις: 762
Εγγραφή: Δευ 20 Νοέμ 2006, 15:30
Τοποθεσία: Λευκωσία Κύπρος

Re: Ψησιμο Ψαριού ολα τα μυστικά

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mike_m » Δευ 20 Ιαν 2020, 12:22

tas έγραψε:Εγκρίνω και επαυξάνω για τον ψαρά (πρώτη κλαση) αλλα έχω ενστάσεις για τον ψηστη. Κατά την ταπεινή μου γνώμη 1) το ψαρι δεν πρέπει να χαράζεται, 2) πρέπει να μπαινει στη σχαρα μονο με αλατι και πιπερι. Λάδια λεμονια μπαίνουν στο ψημενο ψαρι στο πιάτο. 3) Είναι προτιμότερο στην αρχή να είναι κάπως πιο δυνατή η φωτιά για να κάνει κρούστα και να θωρακίζεται,. 4) Για τα δικά μου γούστα είναι πιο πολυ ψημένο απ ότι πρέπει. Αλλα μην μασάς περί ορέξεως ουδείς λόγος.
:hello: RESPECT
Επεξεργασια εικονασ ονλινε https://compressimage.toolur.com/

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”