Johnkokk έγραψε:Να ρωτησω κι εγω κάτι.Ενίοτε εχω κι εγω τον ίδιο προβληματισμό με το Ζαχο για τα αυγωμένα.
Ομως, τελικά τι σημασία εχει αν βγάλω ενα μεγάλο θηλυκό τον Δεκέμβρη ας πούμε ή αν το πάρω τον Ιούνιο ή αν το πάρω αυγωμένο τον Γενάρη (οκ ας αφήσουμε στην άκρη την περίπτωση να το πετύχεις τη στιγμή που ζευγαρώνει).
Σε κάθε μια απο τις παραπάνω περιπτώσεις, πάλι θα αφαιρεθεί ενα θηλυκό απο το οικοσύστημα το οποίο δεν θα ξαναδώσει ποτέ απογόνους.
Αν το πετύχαινα 1 μηνα πριν που δεν είναι αυγωμένο ποιά ουσιαστική διαφορά θα είχε ?
Αν το σκεφτούμε ψυχρά κι αντικειμενικά καμία.
Ουσιαστικά είναι έτσι όπως το λες. Δεν έχει διαφορά. Διαφορά γίνεται όταν πιάνεις λιγότερα θηλυκά απ ότι θα έπιανες κανονικά.
Γι αυτό το λόγο σκέφτηκα και γω ν απέχω ένα μηνα μιας και στα 3-4 λαβρακοψαρεματα που θα έκανα όλο και κάποιο θηλυκό/α θα έπιανα.
Αν επίσης υποθεσουμε ότι λογικά σ αυτό το διάστημα θα αναπαραχθούν, τότε αυτα ή έστω ακόμη και ένα που θα γλυτώσει από μένα, θα καταφέρει και να γεννήσει.
Greek-Blue έγραψε:
Το να έχω εγώ, που το όριο των 5 κιλών το πιάνω 2 φορές το χρόνο, έντονη οικολογική ψαρευτική κουλτούρα, το κάνω για εμένα τελικα, γιατί ετσι τη βρίσκω και νιώθω καλα μαζί μου.
Δυστυχώς δεν θα σώσω τη θάλασσα απο την επικείμενη καταστροφή.
.
Συμφωνώ μαζί σου στο πρώτο σκέλος. Θα συμφωνούσα και στο δεύτερο αλλά το υπαρκτό παράδειγμα που περιέγραψα πιο πριν στο Χαρεα δε μ αφηνει.
Όσο για το τι κάνουν οι άλλοι(τρατες, καλαμαδες κοκ) είναι πολύπλοκο θέμα. Πρωτίστως μ ενδιαφέρει τι κάνω εγώ φυσικά.
Batigoal δε ξέρεις τι χαρά μου δωσες ρε μάγκα.