Άμα δείτε και στα προηγούμενα βίντεο μου 1/1/2015 λέει.
1/1/15 έφτιαξα το μπουζούκι (όλο)
1/1/15 έπιασα τις τσιπουρες στο μεσολογγι
1/1/15 έπιασα και το λαβράκι στο ράφτη.
Ζω τη μέρα της μαρμοτας
Κάθε μέρα 1/1/15

Έλα ρε φίλε. Παίζει να είναι το πιο μακρύ σχόλιό σου στα 11 χρόνια.tsaounlee έγραψε:Τι ωραίο θέμα που άνοιξε και πάλι ο Ζάχος!!!
Και όχι μόνο ο Ζάχος βέβαια.
Πριν από 11 χρόνια που γράφτηκα εδώ μέσα, ούτε που θα το φανταζόμουν ότι κάποια μέρα θα διάβαζα ένα θέμα
στο οποίο ο συντάκτης του θα καταπιάνοταν με την επιλογή βολής ή όχι σε ζηλευτά μεν, αυγωμένα δε ψάρια
και πόσο μάλλον με την αισθητική της ψαροτουφεκάδικης διαλέκτου!!!!
Και από κάτω η συντριπτική πλειοψηφία των απαντήσεων-και μάλιστα όχι λίγων-θα είχαν θετικό πρόσημο!
Αυτό φίλοι μου, είναι ένα σπουδαίο συλλογικό κατόρθωμα.
Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα χώρο όπου κακοί, μέτριοι ή σπουδαίοι ψαράδες έχουν την ίδια προσέγγιση στο υποβρύχιο κυνήγι
και σέβονται το ίδιο τα ψάρια.
Και ναι, έχει απόλυτο δίκιο ο Βαγγέλης (Greek-Blue ) που λέει πως πρέπει να χορτάσεις-έστω και λίγο-για να γίνεις επιλεκτικός.
Και εγώ θα έριχνα στο μεγάλο λαβράκι και ας ήξερα πως είναι θηλυκό.
Όμως ο Ζάχος, μου έβαλε ένα μούδιασμα στο πάτημα της σκανδάλης.
Μια δεύτερη σκέψη.
Που ναι μεν στην πρώτη φορά θα την ξεπεράσω, στην τρίτη, πέμπτη, δέκατη όμως θα με εμποδίσει στο να την πατήσω.
Ήδη μου έχει μετριάσει την χαρά της "μελλοντικής" σύλληψης.
Όσον αφορά την αισθητική της γλώσσας, δεν είναι καθόλου δευτερεύων ζήτημα.
Το πως εκφραζόμαστε και κατα συνέπεια σκεφτόμαστε για τα ψάρια
είναι ευθέως ανάλογο με το πως συμπεριφερόμαστε ως ψαράδες.
Εκφράσεις του τύπου "της κάρφωσα μια βέργα ανάμεσα στα μάτια", " κέρασα ατσάλι" , " δεν πλησίασε η βρώμα"
και λοιπές καφρίλες δεν ταιριάζουν για ένα ζώο.
Το έχω ξαναγράψει:
Αυτό το χόμπι αφορά σε ένα έμβιο δίπολο.
Θέλει σκέψη και ωριμότητα για να υπάρχει ισορροπία!
Κλείνω γράφοντας πως πάμε μπροστά!
Άλλοτε νιώθω αργά, άλλοτε νιώθω γρήγορα αλλά πάντα μπροστά.
Και αν καμιά φορά σκέφτομαι πως όλο αυτό που βλέπω εγώ είναι ένα "παράλληλο σύμπαν",
παρηγορούμαι με την εικόνα που βλέπει ένας νέος εδώ μέσα:Έναν χώρο που πρεσβεύει το σύγχρονο ψαροντούφεκο.
Και εις άλλα με υγεία!
Άσχετο-ίσως όχι και τόσο-υστερόγραφο: Καπετάνιο μας, πάντα οι καλοί και οι ευαίσθητοι βιάζονται να φύγουν...
Δεν ειναι τυχαιο που τον Οκτωβρη που σε γνωρισα απο κοντα ενοιωσα οτι σε ξερω καιρο.tsaounlee έγραψε:Τι ωραίο θέμα που άνοιξε και πάλι ο Ζάχος!!!
Εκφράσεις του τύπου "της κάρφωσα μια βέργα ανάμεσα στα μάτια", " κέρασα ατσάλι" , " δεν πλησίασε η βρώμα"
Το έχω ξαναγράψει:
pda έγραψε: Εγώ προσωπικά πρέπει να ικανοποιήσω πρώτα τα κυνηγετικά μου ένστικτα πρώτου να έχω τέτοιους ενδοιασμούς.
α κ ρ ι β ώ ς .Greek-Blue έγραψε: Εκτός απο το να έχεις ευαισθησίες, πρέπει να είσαι και κάπως χορτασμένος για να κρατηθείς.
jimmy έγραψε:Εγώ πάλι δε κατάλαβα.
Μπήκαν τελικά τα λαβράκια;
pda έγραψε:Είναι και το παρουσιαστικό τους που όσο τσαμπουκαλεμενα έρχονται, τόσο όμορφη και παραπονεμένη μουσούδα έχουνε ξαπλωμένα επάνω στο πέδιλο....αντιλαμβάνεσαι ότι δεν σου φταίνε σε τίποτα, έφαγες σε 1-1μιση μήνα 3 κιλα λαβράκι...φτάνει....
Δε ξέρω, αλλά διακρίνω μια εμπάθεια απέναντί μου.mojo έγραψε:jimmy έγραψε:Εγώ πάλι δε κατάλαβα.
Μπήκαν τελικά τα λαβράκια;
jimmy ... αγαπητέ φίλε![]()
βλέπω οτι με τσιγκλάς συνέχεια...
γω στη θέση σου με τον κιμ γιονκ της διαχείρισης που πατάει κουμπάκια δε θα εκανα και πολλα τέτοια αστειακια.
Στην επόμενη τρολια μπορει να βρεθεις πράσινος και στην μεθεπόμενη jimmy13
Γεια σου ρε Χαρούλη.xareas έγραψε:Θα μείνω στους προβληματισμούς σου,τους οποίους έχω και εγώ.
Το να καταλάβεις από ένα περαστικό μοναχικό ψάρι αν είναι θηλυκό μόνο και μόνο από το μέγεθος είναι από δύσκολο μέχρι ακατόρθωτο.
Το να κάνεις αυτό που είπαν τα παιδιά ότι έκανε ο Gsim είναι εξαιρετικά δύσκολο,δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το κάνω,θα ήθελα να μπορέσω αν δω κάτι τέτοιο μέσα αλλά αυτή είναι η επιτομή της επιλογής που έχουμε σαν ψαράδες.
Επιλέγεις-σημαδεύεις-σκοτώνεις.
Όπως έχεις πάρει και εσύ και εγώ και όλοι μας αυγωμένα ψάρια και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε,ας διαλέξει ο καθένας να κάνει κάτι για να το αντισταθμίσει.
Με τον Τσέλιγκα έχουμε βάλει όριο το 1.200 για λαβράκι και σε αλλά ψάρια που κυνηγάμε,προτιμώ να μην βαρέσω ψάρι αν δεν είμαι σίγουρος ότι είναι πάνω από αυτό που έχω διαλέξει για τον εαυτό μου.
Θες το πιστεύεις η όχι, καμιά εμπάθεια, με κανέναν.jimmy έγραψε: Δε ξέρω, αλλά διακρίνω μια εμπάθεια απέναντί μου.![]()
Εγώ μια ερώτηση έκανα κι αντί να μου απαντήσεις ή να με αγνοήσεις, μου κάνεις επίδειξη δύναμης. Τι να πω, πέφτω απ’ τα σύννεφα. [-(
tsaounlee έγραψε:Τι ωραίο θέμα που άνοιξε και πάλι ο Ζάχος!!!
Πριν από 11 χρόνια που γράφτηκα εδώ μέσα, ούτε που θα το φανταζόμουν ότι κάποια μέρα θα διάβαζα ένα θέμα
στο οποίο ο συντάκτης του θα καταπιάνοταν με την επιλογή βολής ή όχι σε ζηλευτά μεν, αυγωμένα δε ψάρια
και πόσο μάλλον με την αισθητική της ψαροτουφεκάδικης διαλέκτου!!!!
Και από κάτω η συντριπτική πλειοψηφία των απαντήσεων-και μάλιστα όχι λίγων-θα είχαν θετικό πρόσημο!
Αυτό φίλοι μου, είναι ένα σπουδαίο συλλογικό κατόρθωμα.
Καταφέραμε να φτιάξουμε ένα χώρο όπου κακοί, μέτριοι ή σπουδαίοι ψαράδες έχουν την ίδια προσέγγιση στο υποβρύχιο κυνήγι
και σέβονται το ίδιο τα ψάρια.
Και ναι, έχει απόλυτο δίκιο ο Βαγγέλης (Greek-Blue ) που λέει πως πρέπει να χορτάσεις-έστω και λίγο-για να γίνεις επιλεκτικός.
Και εγώ θα έριχνα στο μεγάλο λαβράκι και ας ήξερα πως είναι θηλυκό.
Όμως ο Ζάχος, μου έβαλε ένα μούδιασμα στο πάτημα της σκανδάλης.
Μια δεύτερη σκέψη.
Που ναι μεν στην πρώτη φορά θα την ξεπεράσω, στην τρίτη, πέμπτη, δέκατη όμως θα με εμποδίσει στο να την πατήσω.
Ήδη μου έχει μετριάσει την χαρά της "μελλοντικής" σύλληψης.
Όσον αφορά την αισθητική της γλώσσας, δεν είναι καθόλου δευτερεύων ζήτημα.
Το έχω ξαναγράψει:
Κλείνω γράφοντας πως πάμε μπροστά!
Άλλοτε νιώθω αργά, άλλοτε νιώθω γρήγορα αλλά πάντα μπροστά.
Και αν καμιά φορά σκέφτομαι πως όλο αυτό που βλέπω εγώ είναι ένα "παράλληλο σύμπαν",
παρηγορούμαι με την εικόνα που βλέπει ένας νέος εδώ μέσα:Έναν χώρο που πρεσβεύει το σύγχρονο ψαροντούφεκο.
Και εις άλλα με υγεία!
Άσχετο-ίσως όχι και τόσο-υστερόγραφο: Καπετάνιο μας, πάντα οι καλοί και οι ευαίσθητοι βιάζονται να φύγουν...
Από ότι φαίνεται δεν έχεις αίσθηση του χιούμορ και το εκλαμβάνεις ως ειρωνεία.mojo έγραψε:Θες το πιστεύεις η όχι, καμιά εμπάθεια, με κανέναν.jimmy έγραψε: Δε ξέρω, αλλά διακρίνω μια εμπάθεια απέναντί μου.![]()
Εγώ μια ερώτηση έκανα κι αντί να μου απαντήσεις ή να με αγνοήσεις, μου κάνεις επίδειξη δύναμης. Τι να πω, πέφτω απ’ τα σύννεφα. [-(![]()
Να μπεις σε δικό μου θέμα τη στιγμή που βλέπεις οτι εστω για μένα αυτα που γραφω είναι σοβαρά,
να αναρτήσεις ειρωνικό σχόλιο και να ζητας ν σε αγνοήσω ,δεν είναι λίγο αφελές;
Οπότε άντε -και καλά- να σου απαντήσω, μη πέσεις.
Χρόνια τώρα αυτή η έκφραση μου δημιουργεί μεγάλη απέχθεια κ αποστροφή.