Ο αντιδραστικός.

Ψάρια,ιστορίες καί τρόποι ψαρέματος
Άβαταρ μέλους
gabrielb

Ο αντιδραστικός.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gabrielb » Σάβ 23 Ιουν 2018, 14:24

Καλοκαίρι στην ανατολική Εύβοια και στους κάβους, τα φουσκωτά και σημαδούρες είναι περισσότερα από τα ψάρια.
Στις αποχές τα μαύρα και οι συναγρίδες ξέρουν τα πάντα για τους συντελεστές για τα λάστιχα και δοκιμάζουν τα νεύρα, τις αντοχές και την ασφάλεια των ψαροκυνηγών.
Σε αντίδραση των καιρών λοιπόν ψάρεψα σε χειμωνιάτικους τόπους με αντίστοιχες τεχνικές και βγήκα σχετικά κερδισμένος.

Αντί να γράψω μια ρομαντική ιστορία αυτή την φορά θέλω να μοιραστώ μαζί σας το παρακάτω περιστατικό. Νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρων.
Έχω τελειώσει το ψάρεμα μου και καθαρίζω τα ψάρια. Λίγο πιο κάτω υπάρχει ένα υπερπολυτελείας αυτοκινούμενο και ακούγονται κάτι σαν Γερμανικές ομιλίες ή κάτι αντίστοιχο από την βόρεια Ευρώπη.
Μετά από λίγο με πλησιάζει ένας τύπος γύρω στα 65 με χρυσό ρολεξ στο χέρι.
Μιλώντας κάποια δυσνόητα Αγγλικά από πλευράς του ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος. Θα παραθέσω το κομμάτι που έχει ενδιαφέρων μεταφρασμένο.

-Βλέπω ότι έπιασες αρκετά ψάρια ωραία.
-Ευχαριστώ.
-Θα τα φας όλα αυτά?
Του εξηγώ ότι όλες οι μέρες δεν είναι αποδοτικές.
-Μπορείς να μου δώσεις αυτά τα δύο ψάρια να τα φτιάξω ένα φαΐ (και μου δείχνει δύο καλούς σηκιούς.)
Δυστυχώς δεν πουλάω ψάρια το κάνω καθαρά για την χόμπι.
-Δεν κατάλαβες δεν θέλω να τα αγοράσω. Έχεις πιάσει αρκετά ψάρια θα τα φας όλα αυτά? Δεν σου περισσεύουν αυτά τα δύο?
Δεν ξέρω αν είμαι εγώ περίεργος αλλά το πήρα λίγο στραβά κρατώντας βεβαία μια ευγενική αλλά αυστηρή συμπεριφορά.
-Αν θέλετε να φάτε φρέσκα ωραία ψάρια έχει πολύ καλά και φτηνά στο τάδε εστιατόριο παρακάτω ή μπορείτε να τα αγοράσετε από τους ψαράδες το πρωί!
Αυτή ήταν και η τελευταία μας κουβέντα. Έφυγε φανερά εκνευρισμένος χωρίς καν να με χαιρετίσει.

Έχω παρατηρήσει ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί Βόρειο Ευρωπαίοι κάνουν μηνιαίες διακοπές στην Ελλάδα με αυτοκινούμενα ,σε περιοχές που τους βολεύει (πχ κοντά σε ντουζιέρες, πηγές ,δημόσιο φωτισμό κτλ) ,
χωρίς να καταναλώνουν τίποτα από την εγχώρια αγορά (ακόμα και τα χαρτιά υγείας τα φέρνουν μαζί τους για παράδειγμα). Εσείς τι λέτε?

ΥΓ. Βάζοντας και τον εαυτό μου μέσα παρατηρώ ότι λόγω τον κοινωνικών και οικονομικών καταστάσεων οι πιο ώριμοι σε ηλικία και άποψη άνθρωποι έχουν αποστασιοποιηθεί λόγο διάθεσης από τα forum. Όχι μόνο για το χόμπι μας αλλά γενικά.
Έτσι δημιουργείτε ελεύθερο πεδίο στα social media για το κατευθυνόμενο trolling και ανώριμες απόψεις. Στα forum πιστεύω ότι υπάρχει ακόμα μια σοβαρότητα, έλεγχος και μια προσπάθεια για ανταλλαγή απόψεων με ορθό τρόπο.

Αυτά.
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Σε διαθήκη με σημαίες και συνθήματα
εγώ είμαι ελεύθερος αέρας που φυσά
Εγώ έχω φίλους τα βουνά κι όλα τα κύματα
εγώ έχω αδέρφια τα ποτάμια, τα πουλιά

GiorgosS
Ονοματεπώνυμο: Giwrgos Side

Re: Ο αντιδραστικός.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GiorgosS » Σάβ 23 Ιουν 2018, 14:43

Πολύ καλά ξηγηθηκες έχουν την εντύπωση ότι σαν ιθαγενείς είμαστε υποτελεις τους

lykos180

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lykos180 » Σάβ 23 Ιουν 2018, 14:58

ωραία ψαριά! Όσο για τον τύπο απλά ανεκδιήγητος...βλέπεις είναι καλό το τσαμπα...πολλοι ξένοι έχουν αυτή τη συμπεριφορά είναι η αλήθεια αλλά υπάρχουν και εξαιρέσεις. είναι αναλόγως τη χώρα,κάποιοι είναι τζαμπατζήδες και κάποιοι αφήνουν πολύ χρήμα

Άβαταρ μέλους
Mits83
Ονοματεπώνυμο: Dimitris

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mits83 » Σάβ 23 Ιουν 2018, 15:01

Πολυ ωραια του απαντησες.. με αξιοπρεπεια και ευγενεια.. :good:

Βεβαια στο τελος ενα σηκωμα του μεσαιου δαχτυλου θα ηταν το ιδανικο τελειωμα της συζητησης.. :mrgreen:

Άβαταρ μέλους
KOSTAS STI
Ονοματεπώνυμο: ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από KOSTAS STI » Σάβ 23 Ιουν 2018, 17:31

...εσύ εισαι στραβος ρε ! το ρολεξ μαιμου ητανε! με καρπουζι την βγαζανε !!! :mrgreen:
γεια σου ρε Γαβριλο !! :wave:

αααα! στειλε με και το τηλεφωνο,γιατι εχασα το κινητο μου ο λεβεντης !! :this:
Θελω το αυτοκινητο μου γρηγορο,την γυναικα μου καυτη και την μπυρα μου παγωμενη !!!

Άβαταρ μέλους
CapetanThomas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από CapetanThomas » Σάβ 23 Ιουν 2018, 18:31

:good:

Ενας Γαβριήλ απ τα παλιά,
όπως τον ξέρουμε κι όπως τον θέλουμε...

Ολα, όπως μας τα λές κι όπως τα δείχνεις,
είναι Ολα αυτά που τα έχει Ανάγκη το Φόρουμ μας...

Να είσαι πάντα καλά...

:hello:
...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…

CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Σάβ 23 Ιουν 2018, 19:17

Ο ψαροκυνηγός και τα ψάρια άριστα! :)
Ο ...τύπος, ανεκδιήγητος, απλά μένεις με το στομα ανοιχτό από το συνδυασμό θράσους και γυφτιάς :shock:
Αλλά, τι να περιμένει κανείς; Έξεστι βαρβάροις ασχημονειν [-(
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

ΠανΠαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΠανΠαν » Σάβ 23 Ιουν 2018, 19:48

Λάθος τίτλο έβαλες στο θέμα.
Έπρεπε να βάλεις "Ο Μ@λ@κ@ς"

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Σάβ 23 Ιουν 2018, 19:54

Θα σε στενοχωρήσω. Εγώ θα τα έδινα. Η "προσφορά" χωρίς αντάλλαγμα και αστερίσκους είναι στάση ζωής.
Κατά τα άλλα, ωραία ψάρια!

Άβαταρ μέλους
ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΙΤΙΝΟΣ » Σάβ 23 Ιουν 2018, 20:27

Psarogiatros έγραψε:Θα σε στενοχωρήσω. Εγώ θα τα έδινα. Η "προσφορά" χωρίς αντάλλαγμα και αστερίσκους είναι στάση ζωής.
Οι διαφορετικές απόψεις, η πολυφωνία, είναι βασικά στοιχεία προαγωγής του πολιτισμού :mrgreen:
Στα παραπάνω πλαίσια πάντα, θεωρώ ότι αναγκαιοί :grin: μια διάκριση καταστάσεων...
Μου έχει τύχει, να ψαρεύουν κάποιοι παππούδες, με καλάμι ή πετονιά, στην περιοχή που έπεσα για ψ/τ και δεν είχαν πιάσει ούτε γύλο για αρκετές ώρες μέχρι να βγώ, οπότε περνούσα και τους άφηνα από κάναν μεγάλο κέφαλο, διασκεδάζοντας, με την καλή έννοια, με την έκπληξή τους αρχικά και με την ευχαρίστησή τους τελικά... Πιό πολύ μου έμεινε ένας πιτσιρικάς που τον έφερε ο πατέρας του για καλαμοψάρεμα σε ένα λιμενοβραχίονα στο Στόμιο της Λάρισας και του έβγαλα ένα χταποδι , βγήκα στις πέτρες και του το έδωσα και οι φωνές και η χαρά του ήταν όλα τα λεφτά :)
Παρόμοια σκηνικά θα έχουν τύχει στους περισσότερους από μας που ψαρεύουμε κάποιες ...δεκαετίες...
Αυτά τα παραπάνω λοιπόν, πιστεύω ότι είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που περιέγραψε ο Γαβριήλ... Η διαφορά έγκειται στην προσέγγιση, στον ΄΄τρόπο΄΄ του απαιτητικού, αποκτάωδικαώματασεότιθελωόποτεθέλω, ΄΄κυρίου΄΄...
Θαυμάζω την αυτοσυγκράτηση του φίλου μας και απεύχομαι τη συνάντησή μου με κάποιον της συνομοταξίας του άλλου...
Αυτά τα ολίγα, σόρυ αλλά είμαι και λίγο φορτισμένος, ΄΄΄Μακεδονικό΄΄ γαρ :grin:
ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum

Άβαταρ μέλους
gabrielb

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gabrielb » Σάβ 23 Ιουν 2018, 23:40

Psarogiatros έγραψε:Θα σε στενοχωρήσω. Εγώ θα τα έδινα. Η "προσφορά" χωρίς αντάλλαγμα και αστερίσκους είναι στάση ζωής.
Φίλε doc δεν με στεναχωρείς καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα. Τα forum είναι ιδανικός χώρος για διάλογο και εποικοδομητική αντιπαράθεση.
Η φράση σου "προσφορά" χωρίς αντάλλαγμα και αστερίσκους είναι στάση ζωής με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και είναι μέρος και της δικιάς μου προσωπικής ιδεολογίας.
Σε μια περιοχή και εποχή που και το τελευταίο ψάρι είναι πουλημένο πριν καν βγει από την θάλασσα, τα δικά μου "περισσευούμενα" καταλήγουν συνήθως σε τραπεζώματα
ή σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και μικρά παιδιά.
Στην προκειμένη περίπτωση αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι στο περιεχόμενο της κουβέντας υπήρχε συνεχώς η απαίτηση και η απαξίωση.
Αν ήταν άπλα ευγενικός ίσως και να του είχα δώσει καμιά σάλπα ή κανένα κεφαλόπουλο....
Σε διαθήκη με σημαίες και συνθήματα
εγώ είμαι ελεύθερος αέρας που φυσά
Εγώ έχω φίλους τα βουνά κι όλα τα κύματα
εγώ έχω αδέρφια τα ποτάμια, τα πουλιά

Άβαταρ μέλους
kostasprobonas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kostasprobonas » Κυρ 24 Ιουν 2018, 00:00

gabrielb έγραψε:Σε μια περιοχή και εποχή που και το τελευταίο ψάρι είναι πουλημένο πριν καν βγει από την θάλασσα, τα δικά μου "περισσευούμενα" καταλήγουν συνήθως σε τραπεζώματα
ή σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και μικρά παιδιά....
Τί είπες τώρα..! =D> =D> =D> Γαβριήλ, φο-βε-ρή δημοσίευση-όχι ότι δεν είναι ζουμερές και οι συμβολές των εκλεκτών μελών. Εξαιρετική-αυθεντική-νταπιρανική ψαριά χωρίς φακούς-όπλα που βαρούν στα 6 μήκη και ξεψαρίσματα..
Υ.Γ. Είσαι πολύτιμος! Για πολλούς! Όχι μόνο για τους συγγενείς και εκλεκτούς που τρώνε φρέσκο άγριο ψάρι απ' τα χέρια σου. Συμφωνώ απολύτως με την απάντησή σου, Αυτά τα ψάρια είναι το αρνί του φτωχού στην ωραία ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης. Υπάρχουν όμως και αντικειμενικές δυσκολίες που οφείλουμε να δικαιολογούμε. Σήμερα είδα δύο ψάρια στο ΦΒ πιασμένα από μακροχρόνια άνεργο δύτη. Δημόσιος υπάλληλος τον ρωτά: "-Πότε θα τα φάμε;" Ο φτωχός χιώτης απαντά ευγενικά: "Όταν βρω δουλειά.. :grin: "
Τα συγχαρητήριά μου για το λαμπρό ποστάρισμα για άλλη μια φορά!

Άβαταρ μέλους
stelarasA'MAK

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stelarasA'MAK » Κυρ 24 Ιουν 2018, 08:42

Καλά του έκανες του γύφτου.
Φως φανάρι,πνεύμα αποικιοκρατίας.
Τεμπέλης Έλληνας,όλη μέρα ξυνεται,αντί να ΔΟΥΛΕΥΕΙ σα το σκυλί να ξεχρεωσει η πατρίδα του τα δάνεια...ας επωφεληθούμε από τον αργοσχολο...
Προσωπικά μόνο αν έβγαζε καμμία κατοσταρα γιουρτσα μπορεί να συγκινιομουν..το αν θα τα έπαιρνα,άλλη ιστορία.
Αν συνέχιζε τη γυφτιά, προσωπικά θα του έλεγα "..έχει πολλά ψάρια,να εδώ..βουτα και πιάσε και συ κανένα..." :grin:
Πολλες φορές μου έχουν ζητήσει να πουλήσω την ψαριά βγαίνοντας,και η απάντηση είναι ".. και τα παιδιά μου τι θα φάνε???...."
Τώρα ως προς την υπεραλίευση και το συνωστισμό...χτες στη Τζιά κάθε κάβος και σημαδούρα..η φουρτούνα έδωσε τη... λυση αλλά ταφτυσα και γω...
ΕΊΜΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΆΦΩ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΟΥΝ ΚΆΠΟΙΟΙ......

Άβαταρ μέλους
peskandritsas
Ονοματεπώνυμο: Θεοδωρόπουλος Αντρέας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από peskandritsas » Κυρ 24 Ιουν 2018, 11:30

stelarasA'MAK έγραψε:
Τώρα ως προς την υπεραλίευση και το συνωστισμό...χτες στη Τζιά κάθε κάβος και σημαδούρα..η φουρτούνα έδωσε τη... λυση αλλά ταφτυσα και γω...
ημουν και γω στο κότερο..
χαμός, ο ενας κοιταγε για καπεταναιους που ξυριζαν τους κάβους , και ο αλλος βούταγε..
Εσύ ήσουν ρε που πέρασες και τσεκαρες αν ειμαστε οκ? =D>

Οσον αφορά το θέμα, ειναι πολύ λεπτό το πως θα χειριστούμε τετοιες καταστάσεις.
Εχω εμπιστοσύνη στον ανθρωπο και ψαρα. :hello:
Πολλές φορές πρεπει αντιδρούμε ανάλογα με το τι μας βγάζει ο άλλος.
Και εχω χαρίσει ψάρια και εχω αρνηθεί.
Πολλές φορές μαλιστα εχουν παρεξηγηθεί στην απάντηση δεν πουλάω.. δυστυχώς αυτην την εικόνα έχουμε προς τα έξω.. :bye:

Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
Ονοματεπώνυμο: Stavros G.def

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Psarogiatros » Κυρ 24 Ιουν 2018, 15:44

gabrielb έγραψε: Η φράση σου "προσφορά" χωρίς αντάλλαγμα και αστερίσκους είναι στάση ζωής με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και είναι μέρος και της δικιάς μου προσωπικής ιδεολογίας.
Σε μια περιοχή και εποχή που και το τελευταίο ψάρι είναι πουλημένο πριν καν βγει από την θάλασσα, τα δικά μου "περισσευούμενα" καταλήγουν συνήθως σε τραπεζώματα
ή σε οικογένειες με οικονομικά προβλήματα και μικρά παιδιά.
αυτό το προφίλ έχω φτιάξει στο μυαλό μου για σένα και γι αυτό σχολίασα. Ευχαριστώ!

Επιστροφή στο “Ψαρέματα και τεχνικές”