Τέλος εποχής...Στα χαρτιά μόνο!
- tompapanikolis
- Ονοματεπώνυμο: Νικόλας Θωμάς
- Τοποθεσία: Proud μέτοικος of Soullaroi Village.Χωλού,συγκεκριμένα.Δίπλα στους Τσαγκέους.
Τέλος εποχής...Στα χαρτιά μόνο!
Ήταν ένα δυνατό καλοκαίρι.Αρκετή δουλειά χωρίς εξοντωτικά 16ωρα συνέχεια,γεγονός που μου επέτρεψε να τηρήσω την υπόσχεση που έδωσα στον εαυτό μου τον Μάιο."4 ψαρέματα θέλω να κάνω μέσα στο καλοκαίρι,ένα παραπάνω από πέρυσι!"...
Το επαναλάμβανα σε όλους σαν μια υβριδική ένωση βουδιστικού μάντρα και ρεμπέτικου αμανέ.Λίγο από φόβο,λίγο από αδημονία.Φοβόμουν αρχές Ιούνη ότι θα κάνω τις ίδιες ηλιθιότητες που έκανα πέρυσι.Στα τρία ανύπαρκτα ψαροντουφεκάδικα session του προηγούμενου καλοκαιριού.Με αποκορύφωμα το τελευταίο ψάρεμα,κάπου στον Ιούλη που μετά από 20 περίπου ώρες δουλειάς και ξενυχτιού θεώρησα καλό να πάω για καρτέρια.Η ουρά της 7αρας συναγρίδας απλά έσπασε την ακίνητη φύση της και με ένα τίναγμα της εξαφάνισε ένα ψάρι που υπό κανονικές συνθήκες θα μου έδινε δικαίωμα βολής.Το μόνο που θυμάμαι μετά είναι να λέω στον Βαγγελάκη ότι πάω στην βάρκα να λυποθυμήσω.Ανέβηκα στο μικρό τεντεράκι μέσα στην κάψα του καταμεσήμερου,έβαλα τα πέδιλα μου πάνω από το κεφάλι μου και έχασα μιάμιση ώρα από την ζωή μου.Ξύπνησα επειδή έκαιγε το σώμα μου.Δεν είχα δύναμη να βγάλω την στολή.
Το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε δεν ήταν έτσι.Δεν ήμουν έτσι.Κράταγα δυνάμεις.Και το αίμα μου κρύο.Και βούτηξα τέσσερις φορές.Και έφερα σπίτι μου φαγητό.Δεν έχει σημασία τι και πόσο.Εγώ χαμογέλασα.
Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που έπεσε ελαφρά η θερμοκρασία.Πεισματικά φοράω ακόμα σαγιονάρες και σορτσάκι.Και ας είναι μουλιασμένα τα πόδια μου από τα νερά.
Δεν είναι χειμώνας λόγω καιρού.Είναι χειμώνας γιατί η συννεφιά έχει το χρώμα της θάλασσας το χάραμα.Το χρώμα του καθρέφτη που ψάχνουμε όλοι όταν ξεκουράσουμε την ψυχή μας.
Αυτό το χρώμα είδα τα πρώτα δυο ψαρέματα του Οκτώμβρη.Σε πολύ γνωστά και ευκόλως προσβάσιμα νερά.Και τις δυο φορές έριξα από μια βολή.Στο ίδιο σημείο. Ο σαργός της πρώτης μέρας χτυπήθηκε καταμεσήμερο.Μετα από τις ώρες χωρίς βολή,τρια χοντρά μπαρμπούνια δεν ήταν αρκετά να σβήσουν την δίψα σαράντα ημερών αποχής.Και μόλις φούντωνε ο Λεβάντες.Το πείσμα μου έσπρωχνε τα πέλματα μου.Και ήταν και έτρωγε εκεί που περίμενα,Η ρεστία σχεδόν με πέταξε πάνω του.Αυτός περίεργος,να αντικρύσει τι τον ενόχλησε σηκώθηκε να με κοιτάξει.Κρακ.Είχα καιρό να βγάλω σαργό πάνω από κιλό.Έιχα καιρό να βγάλω σαργό και να νιώσω επιτυχία.
Το επαναλάμβανα σε όλους σαν μια υβριδική ένωση βουδιστικού μάντρα και ρεμπέτικου αμανέ.Λίγο από φόβο,λίγο από αδημονία.Φοβόμουν αρχές Ιούνη ότι θα κάνω τις ίδιες ηλιθιότητες που έκανα πέρυσι.Στα τρία ανύπαρκτα ψαροντουφεκάδικα session του προηγούμενου καλοκαιριού.Με αποκορύφωμα το τελευταίο ψάρεμα,κάπου στον Ιούλη που μετά από 20 περίπου ώρες δουλειάς και ξενυχτιού θεώρησα καλό να πάω για καρτέρια.Η ουρά της 7αρας συναγρίδας απλά έσπασε την ακίνητη φύση της και με ένα τίναγμα της εξαφάνισε ένα ψάρι που υπό κανονικές συνθήκες θα μου έδινε δικαίωμα βολής.Το μόνο που θυμάμαι μετά είναι να λέω στον Βαγγελάκη ότι πάω στην βάρκα να λυποθυμήσω.Ανέβηκα στο μικρό τεντεράκι μέσα στην κάψα του καταμεσήμερου,έβαλα τα πέδιλα μου πάνω από το κεφάλι μου και έχασα μιάμιση ώρα από την ζωή μου.Ξύπνησα επειδή έκαιγε το σώμα μου.Δεν είχα δύναμη να βγάλω την στολή.
Το καλοκαίρι που μόλις τελείωσε δεν ήταν έτσι.Δεν ήμουν έτσι.Κράταγα δυνάμεις.Και το αίμα μου κρύο.Και βούτηξα τέσσερις φορές.Και έφερα σπίτι μου φαγητό.Δεν έχει σημασία τι και πόσο.Εγώ χαμογέλασα.
Σήμερα είναι η πρώτη μέρα που έπεσε ελαφρά η θερμοκρασία.Πεισματικά φοράω ακόμα σαγιονάρες και σορτσάκι.Και ας είναι μουλιασμένα τα πόδια μου από τα νερά.
Δεν είναι χειμώνας λόγω καιρού.Είναι χειμώνας γιατί η συννεφιά έχει το χρώμα της θάλασσας το χάραμα.Το χρώμα του καθρέφτη που ψάχνουμε όλοι όταν ξεκουράσουμε την ψυχή μας.
Αυτό το χρώμα είδα τα πρώτα δυο ψαρέματα του Οκτώμβρη.Σε πολύ γνωστά και ευκόλως προσβάσιμα νερά.Και τις δυο φορές έριξα από μια βολή.Στο ίδιο σημείο. Ο σαργός της πρώτης μέρας χτυπήθηκε καταμεσήμερο.Μετα από τις ώρες χωρίς βολή,τρια χοντρά μπαρμπούνια δεν ήταν αρκετά να σβήσουν την δίψα σαράντα ημερών αποχής.Και μόλις φούντωνε ο Λεβάντες.Το πείσμα μου έσπρωχνε τα πέλματα μου.Και ήταν και έτρωγε εκεί που περίμενα,Η ρεστία σχεδόν με πέταξε πάνω του.Αυτός περίεργος,να αντικρύσει τι τον ενόχλησε σηκώθηκε να με κοιτάξει.Κρακ.Είχα καιρό να βγάλω σαργό πάνω από κιλό.Έιχα καιρό να βγάλω σαργό και να νιώσω επιτυχία.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Am I not,your superhero?
- tompapanikolis
- Τοποθεσία: Proud μέτοικος of Soullaroi Village.Χωλού,συγκεκριμένα.Δίπλα στους Τσαγκέους.
Re: Τέλος εποχής...Στα χαρτιά μόνο!
Δέκα μέρες μετά,το ρολόι πέντε λεπτά πρωτού χτυπήσει το ξυπνητήρι έλεγε έξι και πέντε.Εφτά παρά πέντε μπήκα στο ζωσμένο από ξεφελωμένα δίχτυα με την βλακώδη σιγουριά της ανάμνησης.Τα δεκαπέντε μέτρα διανύθηκαν χωρίς πεδιλιάΣχεδόν χωρίς ανάσα.Άλλωστε τα νερά αντιθέτως με την άλλη φορά είναι πεντάκαθαρα.Αυτή την φορά έτρωγε σχεδόν ξενερωμένος δίπλα στο βραχάκι.Είδα την ουρά του από μακριά αλλά δίστασα να του ρίξω.Δεν ήθελα να τελειώσει τόσο απότομα.Ήθελα να τον δω.Ζωντανό.Οταν πλέον με κατάλαβε, η βολή στην σπονδυλική τον πέρασε στην Αιωνιότητα.Πεθαίνεις μόνο εάν σε ξεχάσουν.Και αυτός ο σαργός δεν θα πεθάνει ποτέ.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Am I not,your superhero?
- CapetanThomas
tompapanikolis έγραψε: ...
...έφερα σπίτι μου φαγητό.Δεν έχει σημασία τι και πόσο.Εγώ χαμογέλασα...
...
...η συννεφιά έχει το χρώμα της θάλασσας το χάραμα.Το χρώμα του καθρέφτη που ψάχνουμε όλοι όταν ξεκουράσουμε την ψυχή μας...
...
...
Χαίρομαι πολύ να διαβάζω τέτοια Κείμενα,
κι απλώς θα έλεγα να γράφεις συχνότερα...

...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
φέρσου τουλάχιστον με την υποτυπώδη Ανθρωπιά…
CapetanThomas : https://www.spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=9&t=53800
- tompapanikolis
Βγαίνοντας από το συγγραφικό όνειρο,να ευχηθώ και εγώ με την σειρά μου καλό χειμώνα.Και επειδή οι σαργοί ανεβάζουν λίγο τα αίματα,όπως μας έδειξε η πρόσφατη θλιβερή ιστορία,ορίστε και μια φώτο αφιερωμένη στον συνάδελφο και παθόντα speargeo7 με καντάρι,αποσκοπώντας την αρχή ενός ευγενούς συναγωνισμού στο ποιος την έχει πιο μεγάλη!!(την συγγραφική τέχνη γιατί στους σαργούς μου χεις κάνει την καρδιά περιβόλι)
Am I not,your superhero?
- CapetanThomas
tompapanikolis έγραψε: ...
...
Πεθαίνεις μόνο εάν σε ξεχάσουν.
...

...αν δεν μπορείς να φερθείς με Σεβασμό,
- tompapanikolis
- jimmy76gr
- Ονοματεπώνυμο: Δημητριος Α.
Όμορφο ποστακι!μπράβο και για τις ψαρουκλες...
κανω ενα τσιγαρο και την κανω...(το έκοψα!!!)
Πφφφ! Είμαι σίγουρος ότι έχει σκαλώσει κάπου η ουρά του σαργού στο ζύγισμα!
Σοβαρά τώρα, μπράβο

Σοβαρά τώρα, μπράβο

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΡΕΜΑΛΙΑ!!!
Pescare ergo sum
Pescare ergo sum
Ωραία ψάρια κ ωραία λόγια
ΥΓ Αν δε φτάνουν το 1.250...βαρίδωσέ τους λίγο...
Δε θα το καταλάβει κανείς..

ΥΓ Αν δε φτάνουν το 1.250...βαρίδωσέ τους λίγο...
Δε θα το καταλάβει κανείς..
-
- Ονοματεπώνυμο: giannis geo
Χαχαχα! Μπλεξαμε! Ειναι κι ο συγκατηγορουμενος εδω... Μια χαρα! Ζουμεροι ζουμεροι! Παντως μεχρι τωρα ο Μανος προηγειται, βραχεια κεφαλη! Φιλε μου του χρονου σου ευχομαι να τα φτασεις 14... 

- mkoume
- Ονοματεπώνυμο: Manos Koum.
ωραίο κείμενο!
αλλά εδώ με πέθανες κύριος!

αλλά εδώ με πέθανες κύριος!
και εδώtompapanikolis έγραψε:.....Είναι χειμώνας γιατί η συννεφιά έχει το χρώμα της θάλασσας το χάραμα.Το χρώμα του καθρέφτη που ψάχνουμε όλοι όταν ξεκουράσουμε την ψυχή μας.
.
κ εδώ χάρισες ελπίδα...tompapanikolis έγραψε:.... αυτός ο σαργός δεν θα πεθάνει ποτέ.

να είσαι μάγκας πρέπει, δηλαδή να το μπορείς,
κ αν τούτο καταφέρνεις,
λίγο ακόμα μάγκας, ..δηλαδή να τ΄αγνοείς.
κ αν τούτο καταφέρνεις,
λίγο ακόμα μάγκας, ..δηλαδή να τ΄αγνοείς.
- kostasprobonas
ΕΥΓΕ! ΦΟΒΕΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ! Μέτοικε μετράς!

Ars Longa, Vita Brevis
https://www.youtube.com/watch?v=1qL1C1ffKa4
https://www.youtube.com/watch?v=1qL1C1ffKa4
- manitarock
- Ονοματεπώνυμο: jim pal
Tom...
με έφτιαξες πρωί πρωί.
Το βράδυ θα σου παραθέσω ακριβώς την φράση σου που με έφτιαξε !!!
Είσαι ωραίος ρε φίλε!

με έφτιαξες πρωί πρωί.
Το βράδυ θα σου παραθέσω ακριβώς την φράση σου που με έφτιαξε !!!
Είσαι ωραίος ρε φίλε!

Σχέση τόσο παλιά, τόσο βαθιά, τόσο απόλυτη που γίνεται ταύτιση.
Η ουσία της Ελλάδας είναι θαλασσινή.
Ως τα ιερά και τα όσια.
Η ουσία της Ελλάδας είναι θαλασσινή.
Ως τα ιερά και τα όσια.