Τα χιόνια σκέπασαν την γη της Λέσβου ,όχι συχνό φαινόμενο ,το ψάρεμα αναβάλετε μέχρι να λιώσουν οι πάγοι στους δρόμους.Βλέπεται εμείς οι νησιώτες δεν είμαστε μαθημένοι στα χιόνια,πόσο να οδηγούμε πάνω σε αυτά. Όλες αυτές της μέρες λοιπόν ,έκατσα κ έφτιαξα απο ξύλα που είχα μαζέψει φέτος από τις παραλίες,έναν δύτη κ ένα ψαροκάικο

Όταν δεν έχει λαβράκια , βγαίνω νωρίς απο το νερό κ περπατάω κατά μήκος της ακτής κ μαζεύω ξύλα,κοχύλια, δίχτυα κτλ
Τα χιόνια έλιωσαν κ ήρθε ο καιρός να αναζητήσω τα αγαπημένα μου λαβράκια

Τα χιόνια κ ο πάγος έδωσαν την θέση τους σε δυνατούς ανέμους που κ αυτοί με την σειρά τους έκαναν την ζωή μου δύσκολη....Τηλέφωνα με το φιλαράκι μου να κανονίσουμε βουτιά. Το ραντεβού κανονίστηκε για Παρασκευή που έπεφτε λίγο ο καιρός.Είχα βάλει άδεια κ δεν με χωρούσε το σπίτι. Τετάρτη τα μποφόρ πάρα πολλά... Αδιαφόρησα για αυτά κ πήγα για βουτιά....Όταν έπεσα στο νερό ,δεν έβλεπα τίποτα

άλλη μια ωραία φόλα στην ψαροβελόνα μου.Πέμπτη ο καιρός έδινε πόνο ενώ εγώ χώνευα την χθεσινή φόλα.Τηλέφωνο απο το φιλαράκι ,μου λέει "θες να πάμε σήμερα ; " Με τίποτα ,του λέω ... εγώ θα πάω μου απαντάει...Και πήγε !!! Οι συνθήκες χάλια κ ψάρια πουθενά. Τα αυτιά κ των δύο πεσμένα .Πέμπτη βράδυ τηλέφωνο ,ρε του λέω ,μήπως να κάτσουμε στα αυγά μας αύριο ; ...Ρε μου λέει ,άδεια έχουμε ,αν κάτσω σπίτι θα με χώσει η γυναίκα ; "ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ "μου λέει ,"Θα σου πω το πρωί αν θα έρθω" του απαντάω.Όλο το βράδυ σκεφτόμουν την φράση του "Ποτέ δεν ξέρεις..." απο την άλλη σκεφτόμουν , κρύο , αέρας ,θολούρα πάλι φόλα μυρίζει...Ξημερώνει Παρασκευή κ έπρεπε να πάρω μια απόφαση, ενώ δεν είχα πολύ όρεξη για ψάρεμα,κάτι μέσα μου με έτρωγε.... Αφού έβγαλα βόλτα τον " Snow " (το γούρι μου ) πήρα την απόφαση

Μια γουλιά καφέ κ χτυπώ τηλ στο φιλαράκι μου ,του λέω , φύγαμε!!! Αυτός είναι ο "Snow "

Μετά απο αρκετό δρόμο, φτάνουμε στο σημείο, εκεί μία δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε, οι βροχές κ ο αέρας είχαν μετατρέψει την θάλασσα σε λάσπη

Τώρα ; Θα πέσουμε του λέω πιο κάτω θα καθαρίζει. Τα νερά πολύ κρύα , σε κάποια σημεία που ο βυθός ήταν πέτρα έβλεπες,σε κάποια άλλα δεν έβλεπες την μύτη του όπλου...Το κύμα σου προκαλούσε ζαλάδα κ το μικρό φικάκι σου έσπαγε τα νεύρα ... Σε κάποια καρτέρια σκοτείνιαζε ο βυθός ,επειδή το μικρό φύκι ήταν στρώμα κ εμπόδιζε τις ακτίνες του ήλιου... Μετά απο αρκετά καρτέρια ,σε μια βουτιά ,βλέπω να έρχονται απο τα δεξιά μου 4 ψάρια μεγάλα, κρατάω την ψυχραιμία μου κ δεν κουνάω όπλο ,διακρίνω οτι το τελευταίο είναι πιο μεγάλο κ πιο κακομούτσουνο απο τα άλλα, ¨"αυτό θέλω " ,αφήνω τα 3 πρώτα να περάσουν από μπροστά μου , (με κίνδυνο βέβαια ,ένα απο αυτά να αγριευτεί με την παρουσία μου κ να παρασύρει κ τα άλλα μακριά απο την βέργα μου), κ όταν πλησιάζει το τελευταίο ,τραβιέμαι ελαφρά προς τα πίσω κ πυροδοτώ .Η βολή στον στόχο , το ψάρι " γονατίζει " , το πιάνω στα χέρια μου, δεν υπήρξε μάχη,υπήρξε όμως νικητής κ φυσικά δεν μιλάω για νίκη απέναντι στο άκακο ψάρι , αλλα για νίκη απέναντι στην ζεστασιά κ την βόλεψη του σπιτιού ,νίκη απέναντι στο κρύο ,τον αέρα ,την θολούρα ,νίκη απέναντι στα προγνωστικά, βάση των προηγούμενων ημερών ... βρισκόμουν σε "ψαρευτικό οργασμό" !!!Για εμένα το ψάρεμα στην ουσία , είχε τελειώσει.Είχα πάρει αυτό που ήθελα κ με το παραπάνω.
Όταν το ψάρεμα τελείωσε κ ουσιαστικά , τα γέλια κ τα πειράγματα είχαν την τιμητική τους. Μετά ήρθε η ώρα για τις καθιερωμένες φωτογραφίες.Το 800γρ λαβράκι έγινε πόλος έλξης πολλών καυστικών σχολίων....
Ψάρια γενικά δεν είχε , τα μέρη του νησιού εκεί ,κάνουν μεμονωμένα λαβράκια,σπάνια θα δει κάποιος κοπάδι. Τολμήσαμε κ ανταμειφθήκαμε με τον καλύτερο τρόπο. Τελικά" ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ... " Καλές αναδύσεις σε όλους

το δημιουργημα του Βολκαν σκορπά τον θάνατο
Επίτηδες έβαλα αυτή την φώτο, το αυγό έτοιμο...Δεν σας κρύβω οτι μετά την χαρά ,ήρθε κ ο προβληματισμός...Τα ψάρια έχουν λιγοστέψει αισθητα...

Η αμηχανη στιγμη που βλεπεις ενα λαυρακι 800 γρ να φανταζει σαρδελα κ να εχεις ξεχασει να το περασεις στην ψαροβελονα.

Μια πιο παλια φωτογραφια απο ψαρεμα πριν 2-3 χρόνων με κάποιον άλλον φιλο , στα ιδια πόστα, μεγάλα ψάρια αλλά μεμονωμένα.