Να είστε καλά παιδιά!!!
Είναι όντως μια πολύ ωραία συνταγή,που μπορείς με 2-3 ψάρια και μόνο,να ταίσεις αρκετά στόματα!
Η συνταγή υπάρχει στην περιγραφή,επειδή όμως αρκετοί δεν την βλέπουν την βάζω και εδώ...
Καλημέρα σε όλους!
Υλικά
3 είδη ψαριών
500ml θαλασσινό νερό
μακαρόνια
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο
μέλι
ελαιόλαδο
μαιντανός
4 σκελίδες σκόρδο
3 τριμμένες ντομάτες
1 τοματοπολτός
ούζο
100% αγελαδινό βούτυρο
Φιλετάρουμε τα ψάρια και κρατάμε φιλέτα και κόκκαλα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το θαλασσινό νερό και συμπληρώνουμε 1,5L απ' τη βρύση.Μόλις βράσει βάζουμε την κωλοχτύπα για 7λεπτά και την αφαιρούμε να κρυώσει.Στη συνέχεια βράζουμε το κεφάλι και τα κόκκαλα απ' τα φιλεταρισμένα μπαρμπούνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν επίσης.Ανοίγουμε την κωλοχτύπα,αφαιρούμε το κρέας και ξεκοκκαλίζουμε όσο μπορούμε,το κεφάλι και τα μπαρμπούνια.
Βάζουμε στο ίδιο νερό τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν για 6λεπτά.Τα αφαιρούμε και τα βάζουμε στον φούρνο,μέσα σε ένα ταψάκι,να μένουν ζεστά.Δεν ξεπλένουμε με νερό,καθώς το άμυλο θα δέσει το φαγητό στο τέλος.
Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεατάκια,που ξεκοκκαλίσαμε μαζί με το σκόρδο και σβήνουμε με ούζο.Μόλις εξατμιστεί καλά το αλκοόλ,προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες,τα τοματίνια και τον τοματοπολτό.
Αφού πάρει μια βράση 10λεπτά,προσθέτουμε στην σάλτσα τα κομμένα φιλλέτα,που έχουμε κρατήσει στην άκρη και βράζουμε 7λεπτά ακόμα.Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι-μπούκοβο,μαιντανό και μια κουταλιά μέλι.Αφήνουμε να βράσει,μέχρι να έχει λίγα νερά η σάλτσα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Προσθέτουμε το ψαχνό της κωλοχτύπας και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.Τέλος ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια και τα αφήνουμε στη χαμηλή φωτιά,ανακατεύοντας,μέχρι να δέσουν όλα τα υλικά μαζί.
Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο,τριμμένο πιπέρι και μαιντανό και συνοδεύουμε με ένα ωραίο λευκό κρασί!