trit έγραψε:για εμέ έπρεπε να απογορεύεται το ψάρεμα κάτω από τα σαράντα τα να μην πω τριάντα μέτρα
και όχι για λόγους ασφαλείας τών ανθρώπων αλλά για να έχουν τα άμοιρα ζώα μέρος να γεννούν και να εφοδιάζουν την θάλασσα για εμάς
και να επιτρέπετε μόνο σε αγώνες η κάθοδος κάτω από τα σαράντα ....
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου ο ανθρώπινος παραγοντας, είμαστε νοήμων όντα άρα ο νοών νοητό ...... για τα ζώα με ενδιαφέρει.......
Να και τα οφτοπικ

.
πλάκα κάνω φίλε
iosub έγραψε:Ζάχο, παρακολούθα να δεις αδερφέ πώς το "γυρνάμε" τώρα, Αιγυπτιώτικα...
Habibia tsaoun, under & fireman, θέλω να σας πω μια πραγματικότητα που έχω βιώσει στα 7+ χρόνια που συχνάζω στο φόρουμ. Δώστε βάση:
Θα θυμάστε ότι κατά καιρούς έχω κοντραριστεί με κάμποσο κόσμο. Φταίω κατά μεγάλο βαθμό, ως εριστικός, είρωνας και ελιτιστής. Παπάρας μπορείτε να το πείτε. Τους περισσότερους από αυτούς μέσα σε αυτά τα χρόνια τους έχω γνωρίσει από κοντά, ήξερα ποιοι είναι, ήξεραν ποιος είμαι, θέλετε σε μάζωξη, θέλετε σε πρόσκληση για καφέ, ακόμα και σε πρόσκληση για ψάρεμα κάποιες φορές. Ε, για πάρα πολλούς άλλαξα γνώμη προς το καλύτερο από τη στιγμή που γνωριστήκαμε και πιστεύω και αυτοί το ίδιο για εμένα. Για κάποιους ίσως όχι, κάποιους άλλους που εκτιμούσα συμπέρανα ότι ήταν μάπα το καρπούζι. Fair enough, η προσπάθεια έγινε και στις περισσότερες των περιπτώσεων επήλθε τουλάχιστον η εξομάλυνση των σχέσεων. Ωραίο το καφενείο, φέρνει κόσμο κοντά και προάγει τον υγιή διάλογο-επικοινωνία!
Με το φωνητηςΑμερικης δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτό, γιατί απλούστατα κατά 99% δε θα μάθουμε ποτέ ποιος είναι. Να τον δούμε από κοντά ρε παιδί μου, να τον συζητήσουμε, παρέα με κρασί και λουκάνικα κουμπάρου Panex! Θα πει αυτά που θέλει να πει, θα μείνει στο απυρόβλητο γιατί κανείς δεν θα γνωρίζει ποιος είναι και τι ποιεί για να του χώσει τα δικά του χαμπέρια, και κάποια ωραία πρωϊα θα εξαφανιστεί όπως εμφανίστηκε.
Κανένας δεν αντιλέγει ότι πολλά από αυτά που λέει έχουν βάση ή είναι αλήθεια. Αυτός είναι και ο σκοπός του, να πει πράγματα που ξέρει ή θεωρεί ότι είναι αλήθεια, κρυμμένος όμως. Και να σας πω και ένα ακόμη, όχι απίθανο, σενάριο: έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο ο κάθε τέτοιος τύπος που εμφανίζεται κατά καιρούς στο φόρουμ, να είναι-κάνει όλα αυτά που κράζει...?
Σας κάλυψα? Έγινε κατανοητό ότι η "διαδικτυακή ανανδρεία" δεν συνάδει με τις ηθικές μου αξίες και αυτό είναι που με ενοχλεί με τέτοιους τύπους? Συνάδει με τις δικές σας ηθικές αξίες η εν λόγω συμπεριφορά? Αν ναι, θα το κάνατε και εσείς?
Γιώργο, αυτή η συνήθεια, να πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι αυτός που τα λέει και τι ψάρια πιάνει ,είναι συνήθεια του καφενείου μας και κάποιον αναλόγων καφενείων (μηχανές,ψάρεμα,αυτοκίνητα) ,στα οποία το πόσο την έχεις, μετράει. Υπάρχουν στο FB και το twiiter ιδικά, χιλιάδες λογαριασμοί με κρυφά στοιχεία που έχουν δεκάδες χιλιάδες follower.
Γιατί όμως όλοι αυτοί οι άνθρωποι κρύβουν τα στοιχεία τους;
Σε πολλες των περιπτώσεων είναι για τον φόβο των τραμπούκων. Όχι τόσο στις δικές μας περιπτώσεις. Τα προηγούμενα χρόνια, τα χρόνια της ομαδικής παράκρουσης της ελληνικής κοινωνίας, υπήρχαν παρα πολλα παραδείγματα στα οποία άνθρωποι που τολμούσαν να πουν τα αυτονόητα, τραμπουκίζονταν ηλεκτρονικά ,πολλες φορές και φυσικά (όλοι θυμόμαστε το περιστατικό του dimak)
Άλλες φορές πάλη κρύβουν τα στοιχεία τους γιατί δεν τους ενδιαφέρει να γίνουν γνωστοί, μεγάλοι και τρανοί. Αναγνωρίσιμοι απο το σινάφι τους ,να τους βαράνε παλαμάκια. Δεν πάσχουν με λίγα λόγια απο φιλαυτία. Τους ενδιαφέρει να επικεντρώνονται οι γύρω τους στις ιδέες τους και στα λόγια τους, οχι στο εργαλείο τους. Ξέρεις πολλες φορές είναι απολαυστικό να μην ξέρει ο άλλος τι καπνό φουμάρεις και να επικεντρώνεται σε αυτό που του λες.
Τέλος δεν είναι ανάγκη όλοι μας να γνωριστούμε με όλους. Δεν είναι δυνατόν να περιμένω οτι θα γνωρίσω μερικές χιλιάδες μέλη που είναι μέσα στο forum. Το forum είναι ενας καφενές στον οποίο δεν χρειάζεται να έχεις φυσική παρουσία. Αν έπρεπε κάθε φορά που διαβάζω κάτι, να ψάχνω και να αναλύω ποιος ειναι αυτός που το λέει, τοτε θα χρειαζόταν μια μέρα για να διαβάσω μια σελίδα. Αν απ την άλλη δεν διάβαζα τα πάντα ,αλλά μόνο αυτούς που γνωρίζω και για μένα "μετράν" θα κατέληγα σνομπ . Μπαίνεις για να πεις την παπαριά σου γιατί δεν μπορείς να την πεις με την κυρά σου. Αν δεν σέβομαι τους κανόνες του καφενέ ο καφετζής με πετάει έξω. Σοου σιμπλ ,δεν χρειάζεται να γνωρίσουμε τους πάντες ,ούτε και να γίνουμε όλοι με όλους φίλοι. Ιδαίες και εικόνες ανταλλάσσουμε, άλλοι πάλι κάνουν μόνο μπανιστήρι. Άρα ο Νικ, αν τον λένε έτσι, μια χαρά συμβάλει στο φόρουμ, κάνει τα δυο απ τα 3, μπανιστήρι και ανταλλαγή ιδεών.
Δεν χρειάζεται επίσης να τα έχουμε καλά με όλους, είναι φύση αδύνατο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ανταλλαγή ιδίων να γίνεται κόσμια και στα πλαίσια της ευπρέπειας. Οσο για το αν αυτός που κρίνει και κρύβεται, κάνει τα ίδια και χειρότερα απο αυτά που κατακρίνει, ε και τι εγινε. Οι περισσότεροι άλλωστε αυτό δεν κάνουν. Τα ψάρια με τεντωμένα χέρια (φορουμίσια), αλλιώς βγαίνουν τα ψαριά και αλλιώς λένε , ένας βγαίνει φώτο με τα ψάρια 10 τα έχουν βγάλει και άλλα πολλά που όλοι γνωρίζουμε