Μου προτεινε επισης να μεινω ρηχα,για να αποφυγω τις αιμοπτυσεις…
Στην αρχη γελασα μαζι του,αλλα τελικα το ξανασκεφτηκα κ ειπα να ακολουθησω την συμβουλη του…
Πηρα λοιπον τη σφεντονα μου κ παρεα με τον Γιωργο,πηγαμε αποφασισμενοι για ενα ψαρι τροπαιο…
Τα ψαρια εκει ηδη δυο μερες κ το μονο που εμενε,ηταν ενα ρεπο απ τη δουλεια…
Το ρεπο ηρθε κ στις 10 το πρωι,βρισκομασταν στη θαλασσα,με 2 αρκετα μεγαλα ψαρια απο κατω μας…
Οι βουτιες μαξ 10μ κ ιδανικο σεναριο,βολη στην επιφανεια…
Αποφασισα να παρω το μεγαλυτερο απ τα δυο κ αρνηθηκα μερικες πολυ καλες βολες,για την ιδανικη…
Τα πραγματα τελικα, πηγαν σχεδον κατ ευχην…
Η βολη εγινε στην επιφανεια,σε πολυ καλο μερος του σωματος του ψαριου κ ο εξοπλισμος λειτουργησε αψογα!
Μονο μελανο σημειο,το μπλεξιμο των μηκων στην κεφαλη καθως τα 5μηκη dyneema πηραν μποσικα κ χαλαρωσαν…
Το αποτελεσμα…αντι να φυγει το ψαρι απλα με τη βεργα,εφυγε κ με το οπλο μαζι…!
Το ψαρι τελικα βρεθηκε μεσοπελαγα, με την καλη μου σφεντονα πισω του…
Γρηγορα ο Γιωργος το δευτερωσε κ ειχαμε επιτελους στα χερια μας,το ψαρι παραδωμενο…
Καπου εκει τα πραγματα,αρχισαν να παιρνουν την κατω βολτα…
Το ψαρι τελικα ηταν αρκετα μεγαλο,με αποτελεσμα δυο ατομα να μην μπορουμε με τπτ,να το ανεβασουμε στο φουσκωτο…!!!
Ετσι λοιπον,του καναμε πλαγιοδετηση κ το ρημουλκησαμε πισω στην ακτη,που ειχαμε φουνταρει την αγκυρα μας…
Εκει συνεχιστηκαν οι προσπαθειες ''φορτωματος'' κ τελικα μετα απο 40λεπτα πολυ ιδρωτα,το ψαρι ανεβηκε στο σκαφος…
Ξεκινησαμε για πισω για να αντιλιφθουμε στα μισα τις διαδρομης,οτι η αγαπημενη μου σφεντονα,δεν ηταν πια μαζι μας…
Μετα απο σχεδον δεκα χρονια κ απειρες βολες…εκανε την τελευταια της βολη σε ενα ψαρι τροπαιο κ ξεκινησε το ταξιδι της…
Για πρωτη φορα μετα απο δυο δεκαετιες σχεδον…κυριολεκτικα δεν εχω οπλο…αυτη τη στιγμη ειμαι 100% αοπλος…
Μπορω να πω οτι αυτο το ψαρι εφερε τον παροπλισμο μου για λιγο καιρο…κυριολεκτικα αλλα κ ψαρευτικα…
Μιας κ δεν μου κανει κεφι,να παω στη θαλασσα ακομα…
Ενα μεγαλο ευχαριστω στους δυο Γιωργηδες…
Στον εναν που ηταν εκει σε ολη τη διαρκεια της συλληψης κ στον αλλον που με απειρες ωρες στα τηλεφωνα,στηθηκε ο απαραιτητος εξοπλισμος…
Ελπιζω να βρω χρονο συντομα να μονταρω το βιντεο…μεχρι τοτε,οριστε μερικες φωτο...
Πανη…Γιαννατε… ΣΤΩΡΑΙΟΙ!!!