Ο σαργός που ήθελε να ήταν φαραώ...
- iosub
- Ονοματεπώνυμο: Σώχος Γεώργιος
Ο σαργός που ήθελε να ήταν φαραώ...
Αργά το απόγευμα είχαμε ολοκληρώσει με το George ένα δυνατό 2.5ωρο ψάρεμα και κατευθυνόμασταν στη βάρκα. Κάτι αλανιάρες κυκλαδίτικες στήρες με αρχηγό τους μία 4αρα -μακρύ, μυώδες ψάρι και αγριεμένο- μας είχαν κάνει χαζούς, πονηριά και άζωτο… Πάλι καλά δηλαδή που στο τέλος το παιδί κατάφερε να πάρει μία από την αγέλη τους.
50μ από το φουσκωτό και σε μία συστάδα μονόπετρων στα 15μ περίπου, χώνεται ένας 3αρης που μάλλον είχε βγει βόλτα για το δείπνο. Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική «καθένας με το δυνατό του σημείο», το ζευγάρι μου έδωσε τη βουτιά και εγώ με το 82αρι στο χέρι και το φακό έφυγα για κάτω.
Ροφός πουθενά, αλλά …αυτό το πράμα στο βάθος τι μου φέρνει στο μυαλό…?! Στα κλάσματα του δευτερολέπτου που η σκέψη προλαβαίνει το πάτημα της σκανδάλης, θυμήθηκα εκείνους τους τερατώδεις σαργούς-φαραώ που συναντούσα στις βιτρίνες των παραλιακών ψαροταβέρνων της Αλεξάνδρειας. Τότε που ταξίδευα στην Αίγυπτο και τα βράδια κατέβαινα στο Qaitbay για να μυρίσω Μεσόγειο, να φάω στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο και να κάνω το τσιγαράκι μου με θέα το Κάστρο και τα ξύλινα Αιγυπτιακά σκαριά, στο παλιό, ανατολικό λιμάνι της πόλης.
Μετά «επέστρεψα» στις Κυκλάδες. Το ψάρι ήταν τεράστιο (όσοι ξέρουν το μέγεθος του Γιαννάτου αντιλαμβάνονται), πιάστηκε όσο εύκολα αρμόζει σε ένα υπέργηρο σαργό που δεν έχει δυνάμεις και για πολλά-πολλά τρεξίματα εντός της πέτρας, ήταν ώρα συνεπώς να βιαστούμε να γυρίσουμε στη βάρκα για φωτογραφίες, πριν νυχτώσει για τα καλά!
50μ από το φουσκωτό και σε μία συστάδα μονόπετρων στα 15μ περίπου, χώνεται ένας 3αρης που μάλλον είχε βγει βόλτα για το δείπνο. Ακολουθώντας την προσφιλή τακτική «καθένας με το δυνατό του σημείο», το ζευγάρι μου έδωσε τη βουτιά και εγώ με το 82αρι στο χέρι και το φακό έφυγα για κάτω.
Ροφός πουθενά, αλλά …αυτό το πράμα στο βάθος τι μου φέρνει στο μυαλό…?! Στα κλάσματα του δευτερολέπτου που η σκέψη προλαβαίνει το πάτημα της σκανδάλης, θυμήθηκα εκείνους τους τερατώδεις σαργούς-φαραώ που συναντούσα στις βιτρίνες των παραλιακών ψαροταβέρνων της Αλεξάνδρειας. Τότε που ταξίδευα στην Αίγυπτο και τα βράδια κατέβαινα στο Qaitbay για να μυρίσω Μεσόγειο, να φάω στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο και να κάνω το τσιγαράκι μου με θέα το Κάστρο και τα ξύλινα Αιγυπτιακά σκαριά, στο παλιό, ανατολικό λιμάνι της πόλης.
Μετά «επέστρεψα» στις Κυκλάδες. Το ψάρι ήταν τεράστιο (όσοι ξέρουν το μέγεθος του Γιαννάτου αντιλαμβάνονται), πιάστηκε όσο εύκολα αρμόζει σε ένα υπέργηρο σαργό που δεν έχει δυνάμεις και για πολλά-πολλά τρεξίματα εντός της πέτρας, ήταν ώρα συνεπώς να βιαστούμε να γυρίσουμε στη βάρκα για φωτογραφίες, πριν νυχτώσει για τα καλά!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
και τα σπίτια πιο λευκά, στου γλαυκού το γειτόνεμα.
-
- Ονοματεπώνυμο: κωστας καλαμπουκας
Re: Ο σαργός που ήθελε να ήταν φαραώ...

ο ψαρας απο τα ψαρια του φαινεται......
(παλιο αλλα καλο)
(παλιο αλλα καλο)
- lixsys
- Ονοματεπώνυμο: nikos
Δεν είναι φαραώ....ο Ραμσής ο ίδιος είναι...
..με την 8άρα νιώθω πολύ καλύτερα
γαιδουρινος!!
- PARAS
- Ονοματεπώνυμο: xristos paraskeuas
φαραω ειναι ,αλλα μολις σε ειδε ξεβαψε

Τους εξυπνους που το παιζουνε χαζοι τους γουσταρω
Τους χαζους που πανε να το παιξουνε εξυπνοι τους γλενταω
Τους χαζους που πανε να το παιξουνε εξυπνοι τους γλενταω
- Mourgos
- Ονοματεπώνυμο: Eυάγγελος Μαραγκός
Ρε το μάγκωσε το ψαροντούφεκο ο ψαρις??? Νομίζω ήθελε κι άλλες φωτο να φανει το μέγεθος του καλύτερα, μιας κ ο Γιαννάτος κλέβει τη παράσταση στις φωτό
Ωραίοι!

Ωραίοι!
- mitsitis
- Ονοματεπώνυμο: dimitris mpoutakoglou
πςςςςςςς.....!!!!! τετοιο πραμα ουτε σε ψαροταβερνα δεν θα βρεις!!! ευγε!

Καλύτερα πλούσιος και υγιής παρά φτωχός και άρρωστος....
Τι είναι τούτο πάλι;
Κανονικά και σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρέπει να τον βαλσαμώσετε και να τον βάλετε σε σαρκοφάγο...

Κανονικά και σύμφωνα με τις επιθυμίες του πρέπει να τον βαλσαμώσετε και να τον βάλετε σε σαρκοφάγο...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος gsim την Δευ 27 Αύγ 2012, 22:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Ονοματεπώνυμο: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ
Φοβερος σαργος επισκιαζει την στηρακλα!!
σπανια μεγεθη που δυσκολα συναντας...
υ.γ. Γιωργηδες εχετε ξεσαλωσει σας βλεπω και ζηλευω...

υ.γ. Γιωργηδες εχετε ξεσαλωσει σας βλεπω και ζηλευω...

οταν βρεχει...εχει περισσοτερη θαλασσα...
-
- Ονοματεπώνυμο: Miltos zografinakis
τουμπανοοο λεμεεε....!! 

Απ'ολα τα υφασματα μ'αρεσει μονο η βρακα απου ξυπνας και τη θωρεις στου κρεβατιου την ακρα..!
τι φαραω και κλεοπατρα ,Πτολεμαιος ο Β που περασε απο το σουεζ στο αιγαιο...
- kostasr
- Ονοματεπώνυμο: Τριανταφύλλου Κών/νος
μπράβο ρε μάγκες!!!!!
όμορφη κατάσταση!!!!
πάντα έτσι!!!
όμορφη κατάσταση!!!!
πάντα έτσι!!!
Αφου δε σου δαγκωσε κανενα χερι πριν τον βαρεσεις, ευχαριστημενος να' σαι!
Αψογοι!
Αψογοι!
Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα,
θα ξαναγέμιζα με ψάρια τη θάλασσα...
Never di(v)e alone
θα ξαναγέμιζα με ψάρια τη θάλασσα...
Never di(v)e alone