Τέλος Φλεβάρη δεν το λες και μεταβατική περίοδο αλλά να δω ξανά λαβράκια μισόκιλα δεν έπαιζε για φέτος.
Πρωινό ξύπνημα και με το που αγκαλιάζει ο ήλιος τα βουνά απέναντι είμαι στο νερό.
Οι ορατότητες πολύ καλές για το μέρος και απολύτως καμία προσδοκία όσο αφορά τα ψάρια αλλά κάτι να δω διαφορετικό και ας βγω σε αυτόν τον τόπο άψαρος.
Βουτιά στη βουτιά εμφανίζεται ένα κοπάδι με μυξινάρια από τα βαθιά ήρεμο και με κυκλώνουν.
Τα ψάρια αυτά τα κάνει ο τόπος αρχές Οκτώβρη με τέλη Νοέμβρη όσα χρόνια τον ψαρεύω και έχουν την ίδια συμπεριφορά.

Βολή δεν κάνω γιατί κάνει και συναγρίδες το μέρος πέρα ότι ήταν τέταρτη πέμπτη βουτιά.
Τα μυξινάρια συνέχισαν να πηγαίνουν και να έρχονται το ίδιο χαλαρά αλλά οι συναγρίδες άφαντες.
Αποφασίσω να κάνω βολή και να πάρω ένα ψάρι από τα μυξινάρια μετά από αρκετές βουτιές.

Από τα μυξινάρια πήρα άλλο ένα κομμάτι αλλά η κάμερα δεν είχε μπαταρία και δεν έχω πλάνο.
Συνέχισα τον τόπο που βαθαίνει σιγά σιγά μήπως είναι εκεί οι συναγρίδες.
Πρώτη βουτιά και κατεβαίνω με την σκέψη στο μυαλό μου ότι έχει ψάρια κάτω.
Ακουμπάω βυθό,δεξιά ένας μεγάλος βράχος με κρύβει ολόκληρο και μπροστά ένας μικρότερος που ακουμπάω το όπλο.
Οι καλόγριες σπάνε και κολλάνε στον μεγάλο βράχο,γυρνάω κεφάλι και βλέπω ένα ψάρι να έρχεται από ψηλά.
Σπάει και γυρνάει να φύγει από εκεί που ήρθε,όσο δε με έβλεπε γύρισα το όπλο και έξυσα λίγο τον βράχο.
Το ψάρι γυρνά ξανά προς τα εμένα κεφαλωμένο,γίνεται βολή και το ψάρι πλαγιάζει ξερό στα μεσόνερα.
Αμέσως σκέφτηκα τι ωραίο πλάνο που έχασα λόγο αφόρτιστης κάμερας χωρίς το ψάρι να είναι κάτι ιδιαίτερο βέβαια.
Στο τέλος του κομματιού ένα ωραίο ψάρι μου ήρθε από την ακάλυπτη μεριά μου,ανταλλάξαμε βλέματα και χάθηκε.
Επέστρεψα στο πιο ρηχό κομμάτι και πήρα ένα μυξινάρι ακόμα και αυτό χωρίς πλάνο.
Μια φωτογραφία με την ψαριά.

Και μια κλασσική με το τέκνο.

ΥΓ:Τα μυξινάρια μόλις είχαν αποχύσει αφού είχαν ακόμα τις άδειες σακούλες μέσα στις κοιλιές τους.
Καλές θάλασσες με προσοχή και σύνεση από τώρα που ξεκινούν οι κατηφόρες.