• Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Relax time.......off topic!!

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό Vodinos » 05 Μάιος 2019, 19:55

Θέλω να πιστεύω ότι λίγο πολύ είμαστε όλοι απλοί άνθρωποι, οπότε δεν γίνεται να μας γδέρνουν οι του εξωτερικού.
Εδώ τι θα γίνει; θα αφήσουν τον κτηνοτρόφο να παχύνει τα ζωντανά ή θα τον έχουν δεμενο χειροπόδαρα;

Απορία: έχει δοκιμασει κανείς μοσχάρι με σφαγή Κόσερ;

οι συνθηκες σφαγής σε αυτό είναι χωρις αναισθητοποίηση του ζώου κι όσο να'ναι μου κακοφαίνεται.
Οκ, τα τρώω που τα τρώω, να μην ξέρω ότι πονάνε κιολας γιατί δεν γουστάρω.
Απλά ρωτάω αν βρήκατε διαφορά στην γεύση. :-k

Από χοιρινό επειδή είδα μια φωτογραφία παραπάνω, έχω να σας προτείνω σπαλομπριζόλα και πανσέτα στα κάρβουνα
αλλά σε αυτά νομίζω, συμφωνούμε όλοι. :D Όπως και στο ψαρονέφρι.
Οι σπαλομπριζόλες εχουν σαν βασικό χαρακτηριστικό τους (κι εδώ) το λίπος που τις κάνει ζουμερές και νόστιμες.
Επισης αν έχετε καλη σχέση με κρεοπωλη, ζητήστε τα μάγουλα του χοιρινου.
Από αυτά φτιάχνεται το Ιταλικό αλλαντικό guanciale που μπαίνει στην καρμπονάρα.

Αν ποτέ το βρείτε (δύσκολο) πάρτε το άμεσα και φτιάξτε καρμπονάρα. Άλλη αίσθηση.

:hello:
Vodinos
 
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 03 Μάιος 2019, 18:10

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό hariska » 05 Μάιος 2019, 22:37

Vodinos έγραψε:...Δυστυχώς εμείς οι λάτρεις του βοδινού, είμαστε στο περίμενε. Εμάς μανούλα δεν μας γέννησε όμως;

Φίλε Βοδινέ φοβερή ατάκα, έπεσα κάτω! :lol: :lol: :lol:

Βρε Σπάρε! Εγώ πέιτζις αποζητώ όταν κάνω ποστ της μοντερνής, δικό μου!
Εγώ εδώ άνοιξα ένα θέμα το οποίο ήταν στο φούρνο και απλά χρειαζόταν κάποιος να πατήσει το κουμπί!

Ορισμένοι σας βλέπω αρκετά ειρωνικούς όμως... Όπως τον φίλτατο στελάρα που ζήτησε ελιές και λαστιχόσχοινα... [-(
Τέλος όλων όμως, σας συγχωρώ, γιατί με έχει φτιάξει ο βοδινός.

Ρε συ Βοδινέ, πες μου λίγο. Αυτή η μπριζόλα λαιμού που τηνε δίνουνε κοντά στα 3 ευρώ το κιλό τι σκ@τ@ είναι; [-(
Δεν έχω πάρει ποτέ, στο κακό πάει ο νους κι ο λογισμός μου.
Άβαταρ μέλους
hariska
 
Δημοσιεύσεις: 7124
Εγγραφή: 27 Οκτ 2008, 13:32
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό Vodinos » 05 Μάιος 2019, 23:24

Μοιάζουμε όλοι μεταξύ μας. Κρεατάδες και ψαροτουφεκαφες ανήκουν στους κυνηγούς κι όχι στους κτηνοτρόφους-μεγαλωτές. :)

Φίλε hariska, τι να σου προσφέρει ο λαιμός ο χοιρινός;
άντε κάνα ξεκοκαλισμα για καλαμακια...

Αν είναι καλός!!!!

Αλλά με τρία ευρώ όπως κάτι περίεργες σπαλες δεν είναι για φάγωμα κατά την ταπεινή μου άποψη.

Αφύσικη τιμή έτσι;

Αυτά είναι κραχτες για να ψωνιζει ο λαός.
Έτσι νομίζω εγώ δηλαδή.

Για ελιές μαλλον κάτι στην γλώσσα σας θα εννοείς! :hello:

Εγώ δύο ελιές ξέρω.
Αλμαδες και δαμασκηνοελιες! :yahoo:

Τώρα όμως θα καληνυχτησω γιατί βγήκαν δύο φαγγριά και πρέπει να ρίξω κρεμμύδι πσνω τους περασμένο από αλάτι και στημένο για να φύγει
η αψαδα του. Να νιώσουμε το φαγητό απείραχτο
για να εκτιμήσουμε τι φαγαμε.

Τα λέμε!

:)
Vodinos
 
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 03 Μάιος 2019, 18:10

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό Vodinos » 06 Μάιος 2019, 14:26

Ένα κομμάτι βοειου (άλλο το βοδινό) που ήταν στα αζητητα αλλα αναδείχθηκε μέσω των σεφ (τους οποίους σέβομαι αλλά εχω κι ενστάσεις) και πήρε χρηματική αξία παράλογη στο σέρβις είναι τα μάγουλα. Εγινε κι αυτό must. Ποια; Τα μαγουλα. τι να πει κανεις; :-k

Γενικώς ότι πάρουν οι σεφ στα χέρια τους
το ακριβαινουν περίεργα και χωρίς ουσιαστικο λογο. Ας τα κάνουν μπρεζε τουλάχιστον πολύ πολυ αργά όπως είπε κι ένας άλλος φίλος πιο παλιά για να έχουν έναν καποιον λόγο ακριβειας. Τουλαχιστον αυτή είναι η ταπεινη μου γνωμη. :hello:

Αυτά εγώ τα θυμάμαι να γίνονται γιουβετσι οπου έλιωναν αργά και σταθερά κι έδιναν μία πολυ καλή παρέα στην μανεστρα με σενιο αποτέλεσμα. Τα κοκκινιστα κι όλα αυτά τα μαγειρευτά δεν είναι από τα αγσπημενα μου γιατι μπαίνουν μέσα κανελογαρυφαλλα και σαλτσοαλοιφες και δεν αξιολογείται η γεύση του κρέατος στο έπακρο. Ωστόσο το γιουβετσι νομίζω είναι ότι πρέπει με μαγουλα για κάτι διαφορετικό διότι με ελιά και στήθος καπου κούρασε. Τρωγεται ευχαριστα. Ζεστό φυσικά της ώρας γιατι αν κρυώσει τραβάει η μανεστρα τα ζουμια γίνεται σαν φελιζολ και το κρέας σαν τακούνι. :rotfl:
Μπορείτε να βρείτε κατεψυγμένα γιατί λόγω ευαισθησίας αν μείνουν συντήρηση για πώληση και δεν φύγουν αμεσα, καταλήγουν πράσινα!!!!! :shock:

Ή τιμή τους είναι γυρω στο δεκάρικο το κιλο και ήταν αστεία τα παλιά χρόνια. Προτιμηστε μικρά από γνωστό σας κρεοπώλη αν έχετε καλή σχέση για να μην πεσετε σε μάγουλα που δεν βραζουν ποτέ. :rotfl:

Θέλουν καλό ξεπλυμα να φύγουν τα σάλια που κουβαλανε. Καλο πιατακι αλλά ψιλοκρυβεται η οποια γεύση όπως είπα και μου την σπάει.

:hello:
Vodinos
 
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 03 Μάιος 2019, 18:10

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό Vodinos » 06 Μάιος 2019, 15:23

Πάμε τώρα να παίξουμε μπάλα επιπέδου τσαμπιονς λιγκ. Διάφραγμα. :good:

Χαμένο στον χρόνο και μη συζητήσιμο.
Ξαφνικά τα τελευταία χρόνια έσκασε μύτη λόγω των σεφ που το πήραν και το ανέδειξαν. Οκ εδώ δεν θα κάνω παράπονο μιας που μέσω της ανάδειξης, ο κόσμος το ζητά και οι κρεοπώλης ασχολούνται παραπάνω. Ένα μπράβο στους σεφ παρόλο που το βαρανε στην τιμή γιατί χωρίς αυτους, ίσως να μην υπήρχε καν ζήτηση. Δύσκολα θα το τσιμπησετε.
Τιμή όσο και το μοσχάρι που πουλά ο κρεοπώλης αλλά προσωπικά θα έδινα και τα διπλα αν το έβρισκα πιο παχύ σε όγκο. :good:

Πρόκειται για έναν μυ που χωρίζει τον θώρακα από την κοιλιά. Λεπτό κομμάτι χωρίς κόκκαλο και ελαφρύ σε βάρος. Αρκετα λιγότερο από κιλο μιας που στην χώρα μας τα μοσχάρια σφάζονται νωρίς ](*,)
και το κομμάτι δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς. Στο εξωτερικό ή από το εξωτερικο το βρίσκετε πιο παχύ και βαρβατο και βέβαια σε ακριβή τιμη. Εδώ συνήθως μοιάζει με φλούδα για τους άτυχους ή κάπως πιο παχύ για τους τυχερους όπου οφείλουμε να κρατήσουμε το λιπακι του αλλά να αφαιρέσουμε την μεμβράνη που το καλύπτει. Ο κρεοπώλης ξέρει τι να κάνει αν σας το βρει γιατί καμιά φορα το σουφρωνουν στα σφαγεία :rotfl: και δεν φτάνει στα χέρια τους.

Έχουμε λοιπόν έναν μυ κι όχι ατόφιο κρέας με την έννοια του όρου όπου όμως έχει πολύ πλούσια κρεάτινη γεύση. Αν άφηναν και το ζώο να μεγαλώσει θα μιλούσαμε για κομψοτέχνημα. :hello:

Ευαίσθητο και πρέπει να το προλαβετε κατά το ξεκοκαλισμα γιατί ο κρεοπώλης δεν θα το κρατήσει βιτρίνα. Προσωπική γνώμη κάρβουνα σε ελαφρώς λαδωμενη σχάρα (μην πειραξετε το κομματι με λάδια και ιστοριες) με λίγο αλάτι και πιπέρι. Στο τέλος να κάτσει έξω να παιξουν μπες βγες τα ζουμια του μαζί με λίγο λεμόνι. Προσωπικά έτσι το απολαμβανω αλλά οποίος θέλει άλλη συνταγή ας κάνει ότι νομίζει. Μιλαμε για πλουσια γεύση μάγκες κι από τα λίγα πράγματα που γαργαλουν τον ουρανίσκο μας με αξιώσεις.

Να είστε καλά και καλή όρεξη σε ότι φατε το μεσημέρι.

:hello:
Vodinos
 
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 03 Μάιος 2019, 18:10

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό Lagkou.c » 06 Μάιος 2019, 16:58

Τέλεια συνταγή!
Μου μυρίζει Νικήτας...
Καλωσόρισες, πλάκα θα έχει
Lagkou.c
 
Δημοσιεύσεις: 243
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2011, 01:14

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό Vodinos » 06 Μάιος 2019, 18:16

Καλησπέρα φίλε μου. :)

Τέλεια συνταγή αν το τραβηξεις στην ώρα του απο την σχάρα γιατί λόγω λεπτότητας όπως συνήθως
το βρίσκουμε δεν είναι για πολλά πολλά. :roll:

Υπάρχουν βέβαια μαγαζιά που θα σας το φέρουν παχυ εξωτερικού (καμία φορά παίρνω κι εγώ) αλλά εχω
απωθημένο να το φάω ντόπιο και παχύ.
Δηλαδή καλά κρασιά. :rotfl:

Αθηναίος είσαι κι ανέφερες το όνομα Νικητας;
ξέρω έναν δύο καλούς μαγκες μιας κι είναι λίγο σπάνιο το όνομα, όχι ότι δεν υπάρχουν κι άξιοι στην επαρχία φυσικά.

Αλλά δεν μπορώ να πω παραπάνω για να μην κάνω διαφήμιση. Πάντως επαγγελματίας δεν είμαι
γιατί με κέρδισε άλλο αντικείμενο τελικά.

Σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

:hello:

Ασχετο κάτι τωρα και συγνωμη για λίγο εκτός θεματος αλλα έφαγα ένα κιλό πρόβειο γιαουρτι. :)
Αν πάει κανείς Άργος αυτές τις μέρες
να κοιτάξει για γιαούρτια προβεια.
Έχει έναν σπουδαίο παίκτη εγγύηση.
Παραδοσιακος...

:hello:
Vodinos
 
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 03 Μάιος 2019, 18:10

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό Vodinos » 06 Μάιος 2019, 19:08

Ας πω κάτι για τα μπιφτέκια.

Τα μπεργκερ ξεχαστε τα.
Είναι άλλη μαγκια μη υλοποιησιμη ευκολα κι ας τα παρουσιάζουν όλα εύκολα.
Έχετε φάει ομως καλό μπιφτέκι; Εγώ πολύ παλιά. Τώρα πια ναι αλλά δύσκολα. Θέλει λίπος το μπιφτεκακι κατα προτίμηση απο ουρά προβατινας (προσωπική γνώμη) για βοήθεια και αερατο νόστιμο κρέας μοσχου ή βοδινού. Δηλαδή ζησε Μαη μου (επι του παρόντος) να φας τριφύλλι. :rotfl:
Θέλει οπωσδηποτε σωστή αναλογία και για μένα δεν βγαίνουν νούμερα αν δεν τσεκαρεις τα υλικά πρωτα. Αν πάρετε νεαρό μοσχάρι και το ζυμωσετε με λιπακι δεν θα έχετε ακριβως αυτό που θέλετε σαν γεύση. Αλλα που να βρείτε ευκολα γευστικο βοδινό κιμα για να το σιγουρεψετε; Οπότε ενα καλό τρικακι που μπορείτε να κάνετε είναι να ψηνετε τα μπιφτεκακια σας πάνω σε φέτες μπέικον για να τραβάνε γεύση.
Οι σεφ το κάνουν αυτό γιατί ξέρουν κι αυτοί τις γευσεις και πώς να τις ενισχύσουν. :good:

Μέσα στην ζύμη μπορείτε να βαλετε διάφορα.
Άλλοι βάζουν κρεμμυδια,τοματες άλλοι βάζουν λιγη σπραιτ που τα κάνει αφρατα κτλ.
Για μένα αν δεν έχεις νόστιμο κρέας ότι και να βαλεις μέσα, δεν γίνεται τίποτα. Κάποτε είχε ακουστεί ότι κάποιος έβαζε πριονίδι για να τραβάει υγρα και να βγαίνει ζουμερο. :shock:
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτο αν και τίποτα δεν μου φαίνεται περίεργο με αυτά που ζούμε καθημερινά.

Υπαρχει επίσης το όξινο γλουταμινικό νατριο το οποίο είναι γνωστό ως γευστικο (έτσι λέγεται) στην αγορά. Άλλοι λένε ότι δεν είναι καλό άλλοι ότι είναι οκ. Σημασια έχει ότι μπαίνει σε πολλά που ήδη τρωμε. Εγώ δεν θα κάνω τον γιατρό ή τον επιστήμονα απλά θα σας πω ότι αυτή η σκόνη νοστιμίζει οντως τα κρέατα.
Έχω ακούσει ομως ότι ουσιαστικά δεν δίνει γεύση αλλά κλικαρει στον εγκέφαλο ότι νοστιμιζει το φαι και ειδικά τα κρέατα. Δεν ξέρω πλεον τι ισχύει οπότε παίρνω γομολαστιχα και το διαγραφω για να έχω την ησυχία μου.

Δεδομένου ότι ο καθένας λέει ότι θέλει άλλα ακούγονται πολλά, εγώ δεν βάζω πια αν κι έβαζα γιατί όσα περισσότερα ξέρεις τόσο περισσότερο το σκέφτεσαι και απλώς ψάχνω νόστιμο κρεατάκι. :grin:

Και θα ψάχνω για πολύ ακομα όπως πάμε...

:hello:
Vodinos
 
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 03 Μάιος 2019, 18:10

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό Psarogiatros » 06 Μάιος 2019, 22:38

Να μην τρώτε αγελάδες, απαγορεύεται. Ιερό ζώο!
Άβαταρ μέλους
Psarogiatros
 
Δημοσιεύσεις: 2944
Εγγραφή: 01 Φεβ 2011, 09:34

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό ΛΟΥΠΗΣ » 06 Μάιος 2019, 22:49

Το νου σας στην νόσο :rotfl:
Η ζωή μου είναι η θάλασσα
Κι ανάσα η βουτιά μου
Κι αν πάψω να σε συναντώ
Θα χάσω την καρδιά μου
Άβαταρ μέλους
ΛΟΥΠΗΣ
 
Δημοσιεύσεις: 3303
Εγγραφή: 18 Αύγ 2010, 13:10

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό Vodinos » 06 Μάιος 2019, 23:34

Psarogiatros έγραψε:Να μην τρώτε αγελάδες, απαγορεύεται. Ιερό ζώο!



Δεν τρώγονται οι αγελάδες. :grin:
Vodinos
 
Δημοσιεύσεις: 28
Εγγραφή: 03 Μάιος 2019, 18:10

Re: Βόειο κρέας - Όλα όσα χρειάζεται να ξέρουμε

Νέα δημοσίευσηαπό underworld » 07 Μάιος 2019, 00:00

To θέμα που δήθεν τράβηξε την προσοχή σου και δήθεν σε έφερε στο φόρουμ είναι από το 2014...

...ξαφνικά, πριν 3 μέρες το γκούγκλαρες κατά διαβολική σύμπτωση ακριβώς την ώρα που ο hariska άνοιξε αυτό το θέμα που τόση σχέση έχει με το φόρουμ όσο ο Καυκανάς με μια μπλε μπανιέρα με (μικρές η αλήθεια) συναγρίδες που δεν είδαμε ποτέ πώς πιάστηκαν.
Έχουμε χάψει διάφορα κατά καιρούς...

...αλλά τα χρόνια πέρασαν και έχεις σκουριάσει πια.

Και το πρόβλημα σου δεν είναι μόνο ότι δε βγαίνουν τα νούμερα:
Είμαι στο φόρουμ από το 2009. Ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη που έχουν περάσει από δω και στα εκατοντάδες χιλιάδες ποστ που έχω διαβάσει εδώ μέσα, υπήρξε μόνο 1 μέλος που βρίσκει ευχαρίστηση να γράφει μόνος του -εντελώς- σελίδες επι σελίδων χωρίς να κάνει διάλογο -προσποιούμενος ότι κάνει. 28 δημοσιεύσεις μέσα σε 3 μέρες στο θέμα... βοδινό???...σε φόρουμ για ψαροντούφεκο; Είμαστε ότι τρώμε, χωρίς αμφιβολία.

Άρα ...δύο οι συμπτώσεις. Πολλές δηλαδή.

Και με αόρατη μπογιά να βαφτείς, όσο μπλογκάρεις σε φόρουμ θα κάνεις μπαμ από χιλιόμετρο.
Άβαταρ μέλους
underworld
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 5139
Εγγραφή: 29 Μαρ 2007, 23:52
Τοποθεσία: Λεμεσός

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Χαλαρά.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες