• Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση
 • Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση
 • Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση
 • Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση

Δήλωση εξωλέμβιας

Δήλωση εξωλέμβιας

Νέα δημοσίευσηαπό traganeus » 28 Αύγ 2018, 15:29

Παιδιά χαιρετίζω την ομάδα, γράφτηκα στο forum για να κάνω μια ερώτηση.

Πριν αρκετά χρόνια είχε αγοράσει ο πατέρας μου μια βάρκα με την μηχανή της απο έναν φίλο. Με τον καιρό αλλάξαμε βάρκα και έχουμε την μηχανή πάνω, η οποία όμως δεν είναι δηλωμένη στην συγκεκριμένη βάρκα και αποτι ξέρω δεν ήταν ούτε στην προηγούμενη.

Έχουμε το τιμολόγιο αγοράς της μηχανής, αλλά δεν έχουμε κάποιο χαρτί να λέει οτι αγοράσαμε απο τον συγκεκριμένο φίλο την μηχανή. Το πρόβλημα είναι οτι ο άνθρωπος έχει πεθάνει και δεν έχουμε κάποιον τρόπο να βρούμε κληρονόμους και δεν θέλω να μπλέξουμε. Στο λιμεναρχείο που πήγαμε, μας είπαν επειδή το τιμολόγιο είναι αρκετά παλιό οτι δεν μπορεί να δηλωθεί έτσι και πρέπει ή να βρούμε κάποιο νεώτερο απο κάποιο κατάστημα (να έχουμε γνωστό) για να μας δώσουν τιμολόγιο ή να βρούμε τους κληρονόμους και να πάρουμε χαρτί.

Θα βάλω κάποιον γνωστό που ασχολείται αρκετά με τον χώρο να ρωτήσει στην συζύκη αν μπορούν να μας εξυπηρετήσουν και να πληρώσουμε πχ τον ΦΠΑ. Αλλά ψάχνω αν υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος να την δηλώσουμε. Γενικά δεν την βρέχουμε ιδιαίτερα την βάρκα, 5-6 φορές τον χρόνο, αλλά θέλω να είμαστε 100% νόμιμοι και να μην βγαίνουμε με το άγχος μήπως και μας γράψουν....

Με κάποιες αναζητήσεις βρήκα κάποιους να λένε για δήλωση ανεύρεσης και οτι μετά απο 1 χρόνο αν δεν ζητηθεί γίνεται δικιά σου... Ισχύει κάτι τέτοιο?
traganeus
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: 27 Αύγ 2018, 20:37

Επιστροφή στο Σκάφος καί μηχανή.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες