Και μου εβγαλες τα ματια με τα φουξια γραμματα και με βαζεις και να τα ξαναγραψω!!!
Παμε απ'την αρχη,
Οι ταξιτζηδες υπερασπιστικαν μια χαρα το επαγγελμα τους απο τους πειρατες χωρις να κατηγορησουν σηλληβδην ολους τους αλλους οδηγους. Οι επαγγελματιες ψαραδες,
συνδικαλιστικα και επισημα ζητουν ως λυση την απομακρυνση των ερασιτεχνων. Οσον αφορα λοιπον στην
θεμιτη υπερασπιση του επαγγελματος ο καθενας βγαζει ευκολα τα συμπερασματα του.
Επειδη ανεφερες το παραδειγμα της πειρατειας στα ταξι, για πες μου, υπηρχε περιπτωση ποτε ταξιτζης να ειναι γνωστης παρανομου οδηγου και να μην τον δωσει στεγνα. Εδω στη δικη μας περιπτωση οι ψαραδες (που ειναι
καθε μερα στη θαλασσα και
πουλανε απευθειας στις ταβερνες) δεν ιδρωνει το αυτι τους, δεν ασχολουνται καν. Αν ηταν τοσο μεγαλο το θεμα και οι επαγγελματιες ειχαν δειξει την ελαχιστη σημασια, θα ειχαμε κουραστει να ακουμε για συλληψεις παρανομων (ειδικα στα νησια που ειναι πιο κλειστες οι κοινωνιες). Κατι τετοιο ομως δεν εχει συμβει.
Και στην τελικη, πως με προτρεπεις να καρφωσω καποιον μονο με ενδειξεις οταν εσυ ο ιδιος που λες οτι γνωριζεις δεν το κανεις?
Για χαρη λοιπον της κουβεντας θα σου κανω το χατιρι και θα παιξω το παιχνιδι του καταδοτη.
Εχω λοιπον θεληση να 'καθαρισω' το χωρο αλλα επειδη δεν γνωριζω με σιγουρια καποιον που πουλαει, θα επιστρατευσω τα στερεοτυπα που λεγονται στο χωρο (κοντο, φακος κλπ), θα μπω στο τοπικ "ολα για τον φακο,"

θα τσεκαρω στα γρηγορα ποιος εχει τις περισσοτερες δημοσιευσεις και θα τον δωσω!!!
Πως σου φαινεται??
Οπως λοιπον καταλαβες απο το (αγαθιαρικο και) ατυχες παραδειγμα που εδωσα, ο παρανομος/μαναβης/καφτης πιανεται
επ'αυτοφορω-στην-ταβερνα-να-πουλαει κι οχι μεσω forum, facebook (
και λανθασμενων αντιληψεων). Πες μου λοιπον εμενα ως χομπιστας ερασιτεχνης, μηπως πρεπει να αφησω σπιτι, οικογενεια και υποχρεωσεις και να παριστανω τον ντετεκτιβ για να περιφρουρησω το χομπυ μου??
Ο ερασιτεχνης, ο οποιος ηδη περιοριζεται σημαντικα απο το νομο (ποσοτητα, εργαλεια, Μαιος, Θερμαικος κλπ) δεν μπορει να εχει συλλογικη ευθυνη. Μπορει ομως να εχει ο επαγγελματιας, που παει
οπου γουσταρει, οποτε γουσταρει και πιανει οσα γουσταρει. Υπαρχει μια ορατη διαφορα νομιζω.
Ο "ανικανος που τα κανει πλακακια" προφανως και δεν αναφερεται στο λιμενικο σωμα αλλα στους τοπικους "ψηφοθηρες", σορρυ, νομιζα οτι ηταν ξεκαθαρο.

Αυτα. Φιλια και καλο ΣΚ