money taker έγραψε:Λοιπον, ολοι τις βλεπουμε λιγοι τις χτυπαμε...εγω προτιμω τους σαργους τις στηρες και τους ροφους...τον χειμωνα που μπορω και ψαρευω περισσοτερο το ψαρεμα μου περιστρεφεται αποκλειστικα στους σαργους λαυρακια τσιπουρες μπαφες και κανενα μαυροψαρο...πριν απο χρονια λοιπον οταν δουλευα στην Ιο ειχα μια φιλικη σχεση με εναν Καλυμνιο ψαρα που ψαρευε αποκλειστικα για εμας δηλαδη το ξενοδοχειο που ημουν chef ... αυτος λοιπον επεμενε να δοκιμασω σμερνα...μου εδειξε πως την καθαριζουν και επεμενε να την κανω με τον ιδιο τροπο που κανουμε τον μπακαλιαρο σκορδαλια ...με τα πολλα λοιπον με επεισε και οπως εβγαινα αποτην θαλασσα σε ενα ψαρεμα, λιγο πριν βγω απο το νερο βρισκω μια σμερνα τροπικων διαστασεων να με κοιταει με ανοιχτο το στομα....οπλιζω το ενα λαστιχο στην πρωτη σκαλα και της ριχνω στο κεφαλι...καταρχην δεν θυμαμαι ποση ωρα εκανα για να την βγαλω απο την τρυπα της σε 2 μετρα νερο...δευτερον η βεργα μου μια μονοφτερη 6,5 εγινε σαν σιγμα τελικο...την ειχε στραβωσει ολοκληρη...πολυ δυνατο ψαρι χωρις πλακα...με τα πολλα την εβγαλα εξω και ηταν πραγματικα τεραστια!!! Της εκοψα το κεφαλι με προσοχη και την εβαλα στο ψυγειο με τα αλλα ψαρια...πηγα στην δουλεια εδωσα τα ψαρια στα παιδια και καθαρισα την σμερνα οπως μου ειχε πει ο καλυμνιος...εφτιαξα χυλο, σκορδαλια την τηγανισα και την φαγαμε...ΠΑΘΑΜΕ ΠΛΑΚΑ ΟΛΟΙ!!!!! Απιστευτη νοστιμια!!!! Απο τοτε εχω χτυπησει μερικες ακομη και τις εκανα με διαφορους τροπους μεχρι και sous vide αλλα αυτο που μοιυ αρεσει πιο πολυ απο ολα ειναι ενα asian stir fry που φτιαχνω....δεν μπορω να πω οτι τις κυνηγαω γιατι ασχολουμαι με αλλα ειδη...οταν ομως βρισκω καμια τεραστια με τρωει το δαχτυλο.
thalassa50 έγραψε:Στα κάρβουνα φετες με την πέτσα της ,ποιο νόστιμο ψάρι δεν έχω ξαναφάει![]()
Μόνον που θέλει προσοχή λόγο τα πάρα πολλά κοκκαλακια
Υγ.σαφεστατα την προτιμώ από αλλα ψάρια αν είναι καλή σε μέγεθοςκαι μιας και αναφέρθηκε και το μουγκρί,η άποψη μου από μαγειρικής πλευράς λέει
Σμέρνα στα κάρβουνα και μουγκρί σούπα
money taker έγραψε:thalassa50 έγραψε:Στα κάρβουνα φετες με την πέτσα της ,ποιο νόστιμο ψάρι δεν έχω ξαναφάει![]()
Μόνον που θέλει προσοχή λόγο τα πάρα πολλά κοκκαλακια
Υγ.σαφεστατα την προτιμώ από αλλα ψάρια αν είναι καλή σε μέγεθοςκαι μιας και αναφέρθηκε και το μουγκρί,η άποψη μου από μαγειρικής πλευράς λέει
Σμέρνα στα κάρβουνα και μουγκρί σούπα
Λοιπον μαγκες πως την κανω εγω σπιτι...φιλεταρω την σμερνα αφου της εχω αφαιρεσει το δερμα και την κοβω σε λεπτες φετες, την βαζω σε μια μαριναδα με σαλτσα σογιας, σισαμελαιο, ξερο σκορδο, τσιλι, φρεσκο κολιανδρο αλατι και πιπερι μαυρο, την αφηνω το λιγοτερο τρεις ωρες με μεμβρανη σκεπασμενη στο ψυγειο...την βγαζω και σπαω ενα αυγο στην σμερνα και την ανακατευω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...αφου το αυγο παει παντου ριχνω μεσα στο μπολ ΠΟΛΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ και την ανακατευω καλα...την πασπαλιζω να φυγει το εξτρα κορν φλαουρ και την τηγανιζω σε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ για λιγο περιπου 1 λεπτο...την βγαζω σε χαρτι και μετα την τηγανιζω αλλη μια φορα σε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ για αλλο ενα λεπτο...στο γουοκ βαζω σισαμελαιο να καψει και ριχνω τζιντζερ σκορδο τσιλι πολυ ψιλοκομμενα και τα σωταρω, ριχνω 2 κουταλιες καλη σογια, 2 κουταλιες καλη oyster sauce , μια κουταλια εξτρα σισαμελαιο, μια κουταλια ζαχαρη και μια κουταλια fish sauce , αφηνω την σαλτσα να παρει μια βραση και ριχνω την σμερνα, ανακατευω το πολυ 4 φορες και σερβιρω με φρεσκο κρεμμυδακι φρεσκο κολιανδρο ψιλοκομμενο και sticky rice ... γ@μ@ει και δερνει.
ps : μην λυπηθειτε το τσιλι ριξτε μπολικο και θα με θυμηθειτε.
KOSTAS STI έγραψε:money taker έγραψε:thalassa50 έγραψε:Στα κάρβουνα φετες με την πέτσα της ,ποιο νόστιμο ψάρι δεν έχω ξαναφάει![]()
Μόνον που θέλει προσοχή λόγο τα πάρα πολλά κοκκαλακια
Υγ.σαφεστατα την προτιμώ από αλλα ψάρια αν είναι καλή σε μέγεθοςκαι μιας και αναφέρθηκε και το μουγκρί,η άποψη μου από μαγειρικής πλευράς λέει
Σμέρνα στα κάρβουνα και μουγκρί σούπα
Λοιπον μαγκες πως την κανω εγω σπιτι...φιλεταρω την σμερνα αφου της εχω αφαιρεσει το δερμα και την κοβω σε λεπτες φετες, την βαζω σε μια μαριναδα με σαλτσα σογιας, σισαμελαιο, ξερο σκορδο, τσιλι, φρεσκο κολιανδρο αλατι και πιπερι μαυρο, την αφηνω το λιγοτερο τρεις ωρες με μεμβρανη σκεπασμενη στο ψυγειο...την βγαζω και σπαω ενα αυγο στην σμερνα και την ανακατευω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...αφου το αυγο παει παντου ριχνω μεσα στο μπολ ΠΟΛΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ και την ανακατευω καλα...την πασπαλιζω να φυγει το εξτρα κορν φλαουρ και την τηγανιζω σε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ για λιγο περιπου 1 λεπτο...την βγαζω σε χαρτι και μετα την τηγανιζω αλλη μια φορα σε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ για αλλο ενα λεπτο...στο γουοκ βαζω σισαμελαιο να καψει και ριχνω τζιντζερ σκορδο τσιλι πολυ ψιλοκομμενα και τα σωταρω, ριχνω 2 κουταλιες καλη σογια, 2 κουταλιες καλη oyster sauce , μια κουταλια εξτρα σισαμελαιο, μια κουταλια ζαχαρη και μια κουταλια fish sauce , αφηνω την σαλτσα να παρει μια βραση και ριχνω την σμερνα, ανακατευω το πολυ 4 φορες και σερβιρω με φρεσκο κρεμμυδακι φρεσκο κολιανδρο ψιλοκομμενο και sticky rice ... γ@μ@ει και δερνει.
ps : μην λυπηθειτε το τσιλι ριξτε μπολικο και θα με θυμηθειτε.
ρε Κρις !!!![]()
με ολα αυτα μεσα δεν θα ξερουμε αν ειναι σμερνα !!!![]()
.........αλλα περι ορεξεως...........κολοκυθοπιτα!!!![]()
Ακου τι σου λεει ο παλιος...η δουλεια μου ειναι...το κρεας του ψαριου μενει ως εχει και η γευση του αυτουσια...απλα τις δινεις αρωματα και γινεται τραγανη απο εξω ζουμερη μεσα.
υ.γ. αμα ομως εχεις ορεξη για αυθεντικη γευση,δηλ.τηγανισμα σε ελαιολαδο με καλαμποκαλευρο, να σε δωσω λιγο τσιπουρο απο ροδι να το σβησεις και μετα να με πεις για γευση και αισθηση !!!
KOSTAS STI έγραψε:money taker έγραψε:thalassa50 έγραψε:Στα κάρβουνα φετες με την πέτσα της ,ποιο νόστιμο ψάρι δεν έχω ξαναφάει![]()
Μόνον που θέλει προσοχή λόγο τα πάρα πολλά κοκκαλακια
Υγ.σαφεστατα την προτιμώ από αλλα ψάρια αν είναι καλή σε μέγεθοςκαι μιας και αναφέρθηκε και το μουγκρί,η άποψη μου από μαγειρικής πλευράς λέει
Σμέρνα στα κάρβουνα και μουγκρί σούπα
Λοιπον μαγκες πως την κανω εγω σπιτι...φιλεταρω την σμερνα αφου της εχω αφαιρεσει το δερμα και την κοβω σε λεπτες φετες, την βαζω σε μια μαριναδα με σαλτσα σογιας, σισαμελαιο, ξερο σκορδο, τσιλι, φρεσκο κολιανδρο αλατι και πιπερι μαυρο, την αφηνω το λιγοτερο τρεις ωρες με μεμβρανη σκεπασμενη στο ψυγειο...την βγαζω και σπαω ενα αυγο στην σμερνα και την ανακατευω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...αφου το αυγο παει παντου ριχνω μεσα στο μπολ ΠΟΛΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ και την ανακατευω καλα...την πασπαλιζω να φυγει το εξτρα κορν φλαουρ και την τηγανιζω σε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ για λιγο περιπου 1 λεπτο...την βγαζω σε χαρτι και μετα την τηγανιζω αλλη μια φορα σε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ για αλλο ενα λεπτο...στο γουοκ βαζω σισαμελαιο να καψει και ριχνω τζιντζερ σκορδο τσιλι πολυ ψιλοκομμενα και τα σωταρω, ριχνω 2 κουταλιες καλη σογια, 2 κουταλιες καλη oyster sauce , μια κουταλια εξτρα σισαμελαιο, μια κουταλια ζαχαρη και μια κουταλια fish sauce , αφηνω την σαλτσα να παρει μια βραση και ριχνω την σμερνα, ανακατευω το πολυ 4 φορες και σερβιρω με φρεσκο κρεμμυδακι φρεσκο κολιανδρο ψιλοκομμενο και sticky rice ... γ@μ@ει και δερνει.
ps : μην λυπηθειτε το τσιλι ριξτε μπολικο και θα με θυμηθειτε.
ρε Κρις !!! :sδεν θα ξερουμε αν ειναι σμερνα !!!![]()
.........αλλα περι ορεξεως...........κολοκυθοπιτα!!! :
υ.γ. αμα ομως εχεις ορεξη για αυθεντικη γευση,δηλ.τηγανισμα σε ελαιολαδο με καλαμποκαλευρο, να σε δωσω λιγο τσιπουρο απο ροδι να το σβησεις και μετα να με πεις για γευση και αισθηση !!!
thalassa50 έγραψε:KOSTAS STI έγραψε:money taker έγραψε:thalassa50 έγραψε:Στα κάρβουνα φετες με την πέτσα της ,ποιο νόστιμο ψάρι δεν έχω ξαναφάει![]()
Μόνον που θέλει προσοχή λόγο τα πάρα πολλά κοκκαλακια
Υγ.σαφεστατα την προτιμώ από αλλα ψάρια αν είναι καλή σε μέγεθοςκαι μιας και αναφέρθηκε και το μουγκρί,η άποψη μου από μαγειρικής πλευράς λέει
Σμέρνα στα κάρβουνα και μουγκρί σούπα
Λοιπον μαγκες πως την κανω εγω σπιτι...φιλεταρω την σμερνα αφου της εχω αφαιρεσει το δερμα και την κοβω σε λεπτες φετες, την βαζω σε μια μαριναδα με σαλτσα σογιας, σισαμελαιο, ξερο σκορδο, τσιλι, φρεσκο κολιανδρο αλατι και πιπερι μαυρο, την αφηνω το λιγοτερο τρεις ωρες με μεμβρανη σκεπασμενη στο ψυγειο...την βγαζω και σπαω ενα αυγο στην σμερνα και την ανακατευω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ...αφου το αυγο παει παντου ριχνω μεσα στο μπολ ΠΟΛΥ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ και την ανακατευω καλα...την πασπαλιζω να φυγει το εξτρα κορν φλαουρ και την τηγανιζω σε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ για λιγο περιπου 1 λεπτο...την βγαζω σε χαρτι και μετα την τηγανιζω αλλη μια φορα σε ΠΟΛΥ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ για αλλο ενα λεπτο...στο γουοκ βαζω σισαμελαιο να καψει και ριχνω τζιντζερ σκορδο τσιλι πολυ ψιλοκομμενα και τα σωταρω, ριχνω 2 κουταλιες καλη σογια, 2 κουταλιες καλη oyster sauce , μια κουταλια εξτρα σισαμελαιο, μια κουταλια ζαχαρη και μια κουταλια fish sauce , αφηνω την σαλτσα να παρει μια βραση και ριχνω την σμερνα, ανακατευω το πολυ 4 φορες και σερβιρω με φρεσκο κρεμμυδακι φρεσκο κολιανδρο ψιλοκομμενο και sticky rice ... γ@μ@ει και δερνει.
ps : μην λυπηθειτε το τσιλι ριξτε μπολικο και θα με θυμηθειτε.
ρε Κρις !!! :sδεν θα ξερουμε αν ειναι σμερνα !!!![]()
.........αλλα περι ορεξεως...........κολοκυθοπιτα!!! :
υ.γ. αμα ομως εχεις ορεξη για αυθεντικη γευση,δηλ.τηγανισμα σε ελαιολαδο με καλαμποκαλευρο, να σε δωσω λιγο τσιπουρο απο ροδι να το σβησεις και μετα να με πεις για γευση και αισθηση !!!
μετά από μερικά τσιπούρα δεν θα θυμασε καν τι γεύση είχε
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 9 επισκέπτες