Σελίδα 2 από 2

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Μάιος 2019, 21:36
από silverdiver
Εγώ θα συμφωνήσω με Αντρέα σε όλα, μάλιστα θέλω να προσθέσω ότι επειδή έχω φάει κόλλημα τώρα τελευταία με το σούσι και λόγω του μήνα φτιάχνω με κατεψυγμένο έχει ακριβώς την ίδια γεύση :hello:

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Μάιος 2019, 22:33
από Greek-Blue
peskandritsas έγραψε:το ψάρι πρέπει να ξεπαγώνει στι φυσικό του περιβάλλον..
Αυτά :hello:


Σιγά μην τα πάμε κι εκεί που τα πιάσαμε.. :mrgreen:

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 14 Μάιος 2019, 22:41
από CARPENTER
Και εγώ με τον ΑΝΤΡΕΑ ..............................................

Λοιπόν να πω κάτι που έκανα και βγήκε .......................... ο Κοτσίδας δοκίμασε και του άρεσε .............................

Από τον τελευταίο Ροφό που έβγαλα ..................... τον καθάρισα τον έκοψα και τον κατέψυξα σε μερίδες που χρειάζεται οι οικογένεια για το φαγητό της ......................................

Λόγω χρόνου την τελευταία φορά δεν το ξεπάγωσα .......................................... έβαλα 3 ροδέλες στην γάστρα παγωμένες αλάτι πιπέρι θυμάρι λίγο λάδι λίγο ρακί και το έβαλα στο φούρνο στο 150 ............................................................

Έφυγα για δουλειά και μετά από κάποιες ώρες που γύρισα το σπίτι μοσχοβολούσε ........................................

Είχε γίνει λιώμα και πολύ νόστιμο και με αρκετή σάλτσα για βούτηγμα ...................................

Βέβαια ήταν χοντρό ψάρι και πέτυχε ....................... σε μικρότερα δε ξέρω ...........................................

:hello:

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2019, 14:13
από matador23
gsim έγραψε:
KOSTAS STI έγραψε:
peskandritsas έγραψε:Αντε να πώ και γω το κοντό μου..
Για ψαρια που προορίζονται για κατάψυξη εγω προτείνω τα παρακάτω
καθάρισμα κοιλιάς βράγχια και καλό ξεμάτωμα (οχι σαν μερικους μερικους)
λέπια δεν βγάζουμε
Ιδανικά παγωμα σε ειδικές σακουλες υδατοστεγείς με λιγο θαλασσινό νερο μεσα (φεξε μάι μου)
και το βασικότερο ολων.. ξεπάγωμα μέσα σε νερο. (ιδανικά θαλασσινό)
οχι βγαλσιμο απο το ψυγείο και ξεπάγωμα σε 5-6 ώρες, ουτε στην συντήρηση και ξεπάγωμα σε 12-14 ώρες. εκτός αν το προτιμάτε σιτεμένο :mrgreen:
το ψάρι πρέπει να ξεπαγώνει στι φυσικό του περιβάλλον..
Αυτά :hello:

:shock: .....δηλαδη για να ξεπαγωσω ενα μεγαλο λαυρακι θελω μια γλαστρα 80 ποντους με θαλασσινο νερο?
και στο ψυγειο? εξω? :-k

Για να ξεπαγώσεις λαυράκι θέλεις ρηχό θολό νερό με φυκιάδα κατά προτίμηση. Για ξεπαγώσεις σφυρίδα θέλεις λάσπη, για σαργό ένα κατρακύλι και για στήρα το ιδανικό είναι τραγάνα.
Άσε μας ρε πεσκανδρέα με τις θεωρίες σου... :banghead:


δέ θελω να σκέφτομαι κάν τί θα χρειαζοταν για ξεπαγωμα πεσκανδριτσας :lol:

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2019, 15:42
από foto
Ωραιο θεμα :thumbsup:

Απλα να επαναλαβω και εγω οτι το σημαντικοτερο που μπορει να κανει ο καθε ψαροκυνηγος για να εξασφαλισει τη φρεσκαδα της ψαριας του ειναι να αφαιρει εντοσθια και σβαραχνα πριν βγει απο τη θαλασσα μετα το ψαρεμα.

:good:

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 15 Μάιος 2019, 20:47
από KOSTAS STI
δεν εχουμε εναν ειδικο μεσα σε τοσους ψαροτουφεκαδες? :doh:

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 22 Μάιος 2019, 19:03
από KOSTAS STI
ουτε ενας σεφ? :-k

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 23 Μάιος 2019, 23:25
από mkoume
Κ γω με τον Πεσκανδρέα είμαι... :rotfl:
Το τελευταίο μάγκες μου, που ξεπαγώσαμε με την μέθοδο του φίλτατου ήταν σούπερ ζωντανό…
Σχεδόν το ξαναντουφεκίσαμε για να το φάμε…


gsim έγραψε:
peskandritsas έγραψε:......Αντε να πώ και γω το κοντό μου..
...........
το ψάρι πρέπει να ξεπαγώνει στι φυσικό του περιβάλλον..
Αυτά :hello:


Για να ξεπαγώσεις λαυράκι θέλεις ρηχό θολό νερό με φυκιάδα κατά προτίμηση. Για ξεπαγώσεις σφυρίδα θέλεις λάσπη, για σαργό ένα κατρακύλι και για στήρα το ιδανικό είναι τραγάνα.
... :
[/quote]

Γιώργη με διέλυσες ρε... :D :D :D

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 24 Μάιος 2019, 09:26
από KOSTAS STI
mkoume έγραψε:Κ γω με τον Πεσκανδρέα είμαι... :rotfl:
Το τελευταίο μάγκες μου, που ξεπαγώσαμε με την μέθοδο του φίλτατου ήταν σούπερ ζωντανό…
Σχεδόν το ξαναντουφεκίσαμε για να το φάμε




Γιώργη με διέλυσες ρε... :D

..... :shock: ........α πα πα !!!!
δεν διακινδυνευω ξανα βολη και μπλοζον στο τελευταιο λαυρακι ! [-(
αμα δεν το ξαναπιασω? :mrgreen:

Re: μαγειρεμα κατεψυγμενων ψαριων!!!!

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 25 Μάιος 2019, 10:41
από mojo
Εγώ φυσικά διαφωνώ με τον πεσκαντρεα σε ολα.

Τα ψαρια που προορίζω για κατάψυξη (σπάνια συμβαίνει) τα καθαρίζω πολύ καλά στη θάλασσα, καλό σφιχτό τύλιγμα και φυσικά το ξεπαγωμα σε νερό κατά τη δική μου άποψη είναι εντελώς άκυρη πράξη καθώς χάνονται πολλά από τα υγρά του ψαριού τα οποία θα έδιναν και την πλούσια χαρακτηριστική γεύση στο κρέας.

Για όσους δε το γνωρίζουν να πω ότι τα καθαρισμένο ψάρια διατηρούνται αναλλοίωτα μέχρι και 4 ημέρες στο ειδικό ράφι της δυνατής συντήρησης των ψυγειων, σε μια πιατέλα μέσα σε μια πλαστική σακούλα που περνάει άνετα ο αέρας.

Έχω φάει άπειρα ψάρια την 4η μερα και είναι πολύ καλύτερη λύση από την καταψυξη