michalis58 έγραψε:Πιπέρης έγραψε:Σωστός συνάδελφε.
Μιά νύχτα με φεγγάρι λοιπόν...
Συνάδελφε Μιχάλη , ρίχνουμε ορίτζιναλ μπόμπες.
Ακολουθεί ακόμα μία :
«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες.
Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα,
ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει,
για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο,
στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας,
για την πολιτική των ΗΠΑ».
Αυτά τα είχε πεί ο Χένρι Κίσσινγκερ πολύ παλαιότερα.
Γι αυτό κι ο μπάρμπας μου , ονόμαζε τον γάιδαρό του Κίσσιντζερ (αμερικάνικη προφορά)
ΥΓ. Τί είχα πάθει με το μονοτονικό :
Την εποχή αυτή , υπηρετούσα στον Στρατό ως γραφέας (κοντά στο σπίτι μου, με απόσπαση ,λόγω χαβλιόδοντα) . Ήταν βραδάκι , είχα επιτέλους ετοιμάσει στην γραφομηχανή (χρησιμοποιώντας κλασσικά τους δύο δείκτες και ψάχνοντας τα πλήκτρα,χτύπημα πλήκτρου-αναπνοή-χτύπημα-εκπνοή) μια υπερδεκασέλιδη αναφορά για να την παρουσιάσει ο διοικητής στον ΑΣΔΕΝάρχη την επόμενη μέρα και είχα πάει στο διπλανό γραφείο για να βάλω πολιτικά (απαγορευόταν τότε) και να την κάνω για το σπίτι.
Πάνω εκεί που έβγαζα τα άρβυλα ,χτυπάει το τηλέφωνο απ' το Κ.ΕΠΙΚ.
-Σειρά μην την κάνεις , έχει φύγει ο οδηγός για να φέρει τον ταγματάρχη.
Έρχεται κάποια στιγμή ο ταγματάρχης και με ύφος περίλυπο , μου δίνει ένα χαρτί.
-Διάβασε , μου λέει και κλάψε. Σε βλέπω να κοιμάσαι στο διοικητήριο!! (Ήξερε ότι την έκανα κάθε βράδυ , αλλά αφού έβγαινε η δουλειά...)
"Από λήψεως της παρούσης , καταργείται το πολυτονικό...μπλα μπλα μπλα....κανένα έγγραφο δεν θα γίνεται δεκτό μπλα μπλα μπλα....."
Ε ρε γλέντια , άντε πάλι απ' την αρχή. Έχω να λέω όμως , ότι έμαθα το μονοτονικό σε μια νύχτα.....λευκή![]()
Πρέπει να είναι το πιο ενδιαφέρον ποστάρισμα απ τις 51 σελίδες