• Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Γευσιγνωσία...

Relax time.......off topic!!

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Trelos » 03 Φεβ 2009, 22:02

diveraki έγραψε:
Trelos έγραψε:Drapeti etsi akribos ekana kai ego ti litsa me ti diafora oti ti ksepagosa se 8alassino nero!! Poly kalo!!! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Ολο κολπα εισαι τρελε! εχεις καλες πηγες φαινεται..

εε, προβληματικές πυγές έχω, η ίδια πυγή σχεδόν μου είπε να το πετάξω. Θα τρελαθώ!! Εικόνα
Ποτέ Χωρίς Καντάρι!!!
Γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Άβαταρ μέλους
Trelos
 
Δημοσιεύσεις: 4124
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2006, 11:17

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Δραπέτης » 04 Φεβ 2009, 12:34

Ερώτησις: πού το βρήκες το νερό;;;

Εγώ αποφεύγω ΡΗΤΑ να ξεπαγώνω ψάρια σε νερό (ότι νερό και να είναι) γιατί "σπάνε" οι ίνες. Προτιμώ την αβίαστη απόψυξη.

ΥΓ: έέέέέέέέέεελα ρε και εσύ λίτσα;;; Που την έπιασες;;;; :D
Χρήστος Παπαναστασίου
Δραπέτης
 
Δημοσιεύσεις: 4260
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2006, 16:21
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό ΠανΠαν » 04 Φεβ 2009, 12:36

Όλα καλά και ωραία αλλά τι καλυτερο σαν ορεκτικό για να αποκτήσει ελαστικότητα και δυναμική το στρογγυλό στομαχάκι μας από τον κλασσικό γαύρο ξυδάτο???

Αυτή τη φορά θα χρειαστεί να κάνουμε μία επίσκεψη στη λαική γιατί με το ψαροντούφεκο θα μας παιδέψουν λίγο :D για να αγοράζουμε ένα κιλό γαύρο φρέσκο, χοντρούτσικο. Κόβουμε κεφάλι και καθαρίζουμε τα εντεράκια, πλένουμε καλά, τοποθετούμε σε ένα δοχείο/ταψάκι, ρίχνουμε αρκετό χοντρό αλάτι και καλύπτουμε με ξύδι. Όποιος θέλει σκεπάζει τα ψάρια με ένα πιατάκι για να τα κρατάει βυθισμένα στο ξύδι. Τοποθετούμε στο ψυγείο και αφήνουμε 4 μέρες να "ψηθεί" ο γαύρος. Στη συνέχεια, στραγγίζουμε το ξύδι και σκεπάζουμε με λάδι. Φιλετάρουμε να ψαράκια βγάζοντας το κεντρικό κοκαλάκι και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και μιαμ μιαμ, αυτό ήταν, ένας τέλειος μεζές για ουζάκι/τσίπουρο!!!
ΠανΠαν
 
Δημοσιεύσεις: 288
Εγγραφή: 23 Σεπ 2007, 21:16
Τοποθεσία: Αττική

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Mourgos » 04 Φεβ 2009, 12:40

Δραπέτης έγραψε:... προχτές το βράδυ πέταξα στο φούρνο μια λίτσα....
....Κρασί, κόκκινο παγωμένο...
:banned:

H μία ιεροσυλία μετά την άλλη! :write:

Δε φτάνει που προσβάλεις το ψάρι που το συνοδεύεις με κόκκινο, αλλά προσβάλεις και το κόκκινο που το πίνεις παγωμένο...
τς τς τς... :cray:

ΥΓ> Κάτι που έμαθα στο στρατό μιας και ήμουν σώμα εφοδιασμού- μεταφορών και ασχολούμασταν με τα τρόφιμα. Το πιο υγιεινό ξεπάγωμα είναι ή στη συντήρηση(ψυγείο) ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Το νερό δεν ενδείκνυται.
Τελευταία επεξεργασία από Mourgos και 04 Φεβ 2009, 12:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Δε σταματώ να σε σκέφτομαι...

http://spearfishingforum.gr/viewtopic.php?f=13&t=1562
Άβαταρ μέλους
Mourgos
 
Δημοσιεύσεις: 1364
Εγγραφή: 05 Δεκ 2006, 15:58
Τοποθεσία: Πάτρα

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Trelos » 04 Φεβ 2009, 12:42

Δραπέτης έγραψε:Ερώτησις: πού το βρήκες το νερό;;;
Εγώ αποφεύγω ΡΗΤΑ να ξεπαγώνω ψάρια σε νερό (ότι νερό και να είναι) γιατί "σπάνε" οι ίνες. Προτιμώ την αβίαστη απόψυξη.
ΥΓ: έέέέέέέέέεελα ρε και εσύ λίτσα;;; Που την έπιασες;;;; :D


σε ενα ψαρεμα μου το εβαλαν σε ενα 1.5λ αδειο μπουκαλι νερο.. Δεν ειχα χρονο για αβιαστη αποψυξη!!
Ποτέ Χωρίς Καντάρι!!!
Γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Άβαταρ μέλους
Trelos
 
Δημοσιεύσεις: 4124
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2006, 11:17

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Δραπέτης » 04 Φεβ 2009, 16:20

ΠανΠαν ιδιέταιρα "τερψιλαρύγγιο" αυτό που προτείνεις αλλά θέλει χρόνο το άτιμο... και άει βρες χρόνο γμτ.

Μούργο, το έχω ξαναπεί: το κρασί είναι κόκκινο. Το λευκό είναι ένα σταφυλόζουμο, που κάποτε - όταν μεγαλώσει - θέλει να γίνει κρασί :)

ΥΓ: για να μη λες για "ιεροσυλίες" να σε ενημερώσω ότι γνωστότατότατοτατο μέλος του φόρουμ πίνει τα ακριβότερα μαλτ ουίσκυ ΜΟΝΟ με ... κόκα κόλα!
Χρήστος Παπαναστασίου
Δραπέτης
 
Δημοσιεύσεις: 4260
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2006, 16:21
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό dread.dcs » 04 Φεβ 2009, 16:45

Δραπέτης έγραψε:ΠανΠαν ιδιέταιρα "τερψιλαρύγγιο" αυτό που προτείνεις αλλά θέλει χρόνο το άτιμο... και άει βρες χρόνο γμτ.

Μούργο, το έχω ξαναπεί: το κρασί είναι κόκκινο. Το λευκό είναι ένα σταφυλόζουμο, που κάποτε - όταν μεγαλώσει - θέλει να γίνει κρασί :)

ΥΓ: για να μη λες για "ιεροσυλίες" να σε ενημερώσω ότι γνωστότατότατοτατο μέλος του φόρουμ πίνει τα ακριβότερα μαλτ ουίσκυ ΜΟΝΟ με ... κόκα κόλα!


Αααυτο ειναι ιεροσυλια!
Γιώργος Ανδρεάδης
Άβαταρ μέλους
dread.dcs
 
Δημοσιεύσεις: 682
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2007, 22:00
Τοποθεσία: Nίκαια-Πειραιάς

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό paraktios » 04 Φεβ 2009, 20:07

λοιπον - αν η λιτσα μαγειρευτηκε με ντοματα και κρασι μια χαρα παει το κοκκινο(φτανει να μην ειναι μπρουσκο)-αυτα τα τετριμενα ασπρο με ψαρι,κοκκινο με κρεας εχουν ξεπεραστει πια.τωρα για το παγωμενο διαφωνω και γω εκτος αν ειναι ροζε και κατ'ευθημισμο το λεμε κοκκινο.
οσο για το ξεπαγωμα το καλλητερο ειναι η συντηριση αλλα θελεις κοντα δυο μερες!γινετε σε νερο φτανει να ειναι τρεχουμενο-τα μικροκυματα θελουν προσοχη γιατι μπορει να μας το μαγειρεψουν κι'ας ειναι στο ξεπαγωμα
ΑΥΤΑ
Άβαταρ μέλους
paraktios
 
Δημοσιεύσεις: 906
Εγγραφή: 27 Σεπ 2008, 08:07
Τοποθεσία: πελλοπονησος

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Trelos » 09 Φεβ 2009, 11:30

Καμια συνταγή για αυγοτάραχο παίζει? :-k
Ποτέ Χωρίς Καντάρι!!!
Γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Άβαταρ μέλους
Trelos
 
Δημοσιεύσεις: 4124
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2006, 11:17

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό PanEx » 09 Φεβ 2009, 13:50

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΎΡΟΥ:
:)
viewtopic.php?f=1&t=579&st=0&sk=t&sd=a
Mη πιστεύεις όσα γράφονται στα φόρουμς.....
Άβαταρ μέλους
PanEx
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 14930
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2006, 16:21
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό paraktios » 09 Φεβ 2009, 18:09

Trelos έγραψε:Καμια συνταγή για αυγοτάραχο παίζει? :-k

θελεις να μαθεις πως γινεται η πως το μαγειρευουμε?
Άβαταρ μέλους
paraktios
 
Δημοσιεύσεις: 906
Εγγραφή: 27 Σεπ 2008, 08:07
Τοποθεσία: πελλοπονησος

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό 8emaras_agas » 20 Μαρ 2009, 13:30

Mourgos έγραψε:
Δραπέτης έγραψε:... προχτές το βράδυ πέταξα στο φούρνο μια λίτσα....
....Κρασί, κόκκινο παγωμένο...
:banned:

H μία ιεροσυλία μετά την άλλη! :write:

Δε φτάνει που προσβάλεις το ψάρι που το συνοδεύεις με κόκκινο, αλλά προσβάλεις και το κόκκινο που το πίνεις παγωμένο...
τς τς τς... :cray:

ΥΓ> Κάτι που έμαθα στο στρατό μιας και ήμουν σώμα εφοδιασμού- μεταφορών και ασχολούμασταν με τα τρόφιμα. Το πιο υγιεινό ξεπάγωμα είναι ή στη συντήρηση(ψυγείο) ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Το νερό δεν ενδείκνυται.


Για το κρασι και το ψαρι εχεις απολυτο δικιο! αλλα αυτα τα δυο δεν συμβαδιζουν..
Μούτσοι που γ@μ@ύσ@με γιναν καπεταναίοι..
8emaras_agas
 
Δημοσιεύσεις: 231
Εγγραφή: 26 Οκτ 2007, 13:03
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό georgeA » 31 Μαρ 2009, 10:44

Μιας και ειναι η εποχη τους, σουπιες πιλαφι.

Υλικα:
1 κιλο σουπιες, 2 μεγαλα κρεμμυδια, 1 φλυτζανι λαδι ελιας, 3 ντοματες φρεσκες, 1 κουταλια σουπας πελτε ντοματας
0.5 κιλο ρυζι, αλατι-πιπερι, μελανι σουπιας.

Καθαριζουμε και πλενουμε τις σουπιες, βγαζουμε με προσοχη τους σακους με το μελανι, και κοβουμε σε μικρα κομματια.
Το μελανι το βαζουμε σ'ενα μπωλ με λιγο νερο και ανακατευουμε πολυ καλα, στο τελος το σουρωνουμε.
Ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδια και σωταρουμε, αμεσως μετα βαζουμε την σουπια και σωταρουμε για λιγα λεπτα σε δυνατη φωτια.
Ριχνουμε την ντοματα (αφου την εχουμε τριψει), τον πελτε, αλατι και πιπερι και σιγοβραζουμε μεχρι να γινει η σουπια.
Οταν ειναι ετοιμη η σουπια, προσθετουμε το μελανι + νερο ετσι ωστε το συνολο να ειναι 4 φλυτζανια του τσαγιου.
Ριχνουμε και το ρυζι ανακατευουμε καλα και το αφηνουμε σε μετρια/χαμηλη φωτια για 15-20 λεπτα.
Ετοιμο.
Προστατευομενο ειδος
Άβαταρ μέλους
georgeA
 
Δημοσιεύσεις: 783
Εγγραφή: 17 Νοέμ 2006, 11:10
Τοποθεσία: Athens

Ροφός στιφάδο Σκοπέλου

Νέα δημοσίευσηαπό Antonios » 29 Μάιος 2009, 14:36

Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει τη συνταγή του θέματος, όπως την παραθέση παρακάτω.

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Antonios
 
Δημοσιεύσεις: 21
Εγγραφή: 27 Φεβ 2007, 16:47
Τοποθεσία: Athens

Re: Ροφός στιφάδο Σκοπέλου

Νέα δημοσίευσηαπό paraktios » 29 Μάιος 2009, 16:25

Antonios έγραψε:Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει τη συνταγή του θέματος, όπως την παραθέση παρακάτω.

Ευχαριστώ

καθαρισε τον ροφο καλα και κοψ'τον φετες-αλατισε τις και βαλτες στο ψηγειο.παρε τα μικρα κρεμμυδακια του στιφαδου(κοκκαρια),γυρο στα 500 γρ για καθε φετα χονδρικα και καθαρισε τα αλλα μην κοψεις την βαση τους τελειως(εκει που φιτρωνουν τα μουστακια) για να μην σκορπισουν στο βρασιμο.ριξτα σε μια κατσαρολα με μπολικο ελαιολαδο και τιγανισε τα μεχρι να παρουν το χρωμα του φουντουκιου.αν δεν θελεις το φαγητο πολυ λαδερο βγαλε λιγο λαδι απο την κατσαρολα και πετα μεσα 2 κουταλιες πελτε ντοματας,τσιγαρισε τον κι'αυτον λιγο και μετα προσθεσε φρεσκια ντοματα τριμμενη,ενα ποτηρι κοκκινο κρασι και νερο μεχρι να τα σκεπασει.βαλε σε ενα τουλπανι ενα ξυλακι κανελα,λιγα γαρυφαλλα,2 δαφνοφυλλα,μερικους κοκκους μπαχαρι και μερικους κοκκους πιπερι-δεσ'τα σε ενα μπογαλακι και ριξ'τα στην κατσαρολα.κοψε και ενα καροτο φετουλες,προσθεσε το και αλατισε.ηδη θα εχει παρει βραση-αφησε τα κρεμμυδακια σχεδον να μαλακωσουν και μετα βαλε με προσοχη τις φετες του ροφου(καλο ειναι να εχεις πλατια κατσαρολα),συμπληρωσε υγρα αν χρειαζεται ετσι ωστε ισα να σκεπαζονται οι φετες.ασ'το να βρασει σε χαμηλη φωτια(για να μην σκορπισει το ψαρι) για κανα τεταρτο με 20 λεπτα,βγαλε το μπογαλακι με τα μυρωδικα και καλη σου ορεξη :D κρασι ροζε παγωμενο η και ενα κοκκινο αγιοργητικο :wave:
Άβαταρ μέλους
paraktios
 
Δημοσιεύσεις: 906
Εγγραφή: 27 Σεπ 2008, 08:07
Τοποθεσία: πελλοπονησος

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Χαλαρά.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 11 επισκέπτες