• Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Γευσιγνωσία...

Relax time.......off topic!!

Re: χταπόδι ξυδάτο

Νέα δημοσίευσηαπό gsim » 06 Δεκ 2012, 15:41

Και μιας και το έφερε η κουβέντα: Μήπως μπορεί η φανταστική διαχειριστική μας ομάδα να φτιάξει μια νέα θεματική ενότητα "Συνταγές", για να μη ψαχνόμαστε όταν χρειάζεται;

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
gsim
 
Δημοσιεύσεις: 3835
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2008, 13:06

Re: χταπόδι ξυδάτο

Νέα δημοσίευσηαπό Prwtaris » 06 Δεκ 2012, 15:44

gsim έγραψε:Και μιας και το έφερε η κουβέντα: Μήπως μπορεί η φανταστική διαχειριστική μας ομάδα να φτιάξει μια νέα θεματική ενότητα "Συνταγές", για να μη ψαχνόμαστε όταν χρειάζεται;

Ευχαριστώ.



Καλό διάβασμα μάν !!!

viewtopic.php?f=9&t=5867
| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....

ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Άβαταρ μέλους
Prwtaris
 
Δημοσιεύσεις: 5457
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2009, 16:20
Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...

Re: χταπόδι ξυδάτο

Νέα δημοσίευσηαπό Prwtaris » 06 Δεκ 2012, 15:46

naraya έγραψε:για το χταποδι..
καλό πλυσιμο, το βαζεις στην κατσαρόλα χωρίς επιπρόσθετο νερό, φωτιά στο μεσαίο, βάζεις μέσα δάφνη και πιπέρι κόκκους, σκεπάζεις την κατσαρολα και το αφήνεις για μια ώρα χωρίς να ανοίξεις καν το καπάκι..
Μετά ανοίγεις και το τσιπμας να δεις αν μαλακώσε, ήδη έχει βγάλει το χταπόδι νερό και έχει γεμίσει η σχεδόν η μισή κατσαρόλα. αν είναι μαλακό το /τα στραγίζεις (αλλιώς το/ τα αφήνεις κανα 15 - 20 λεπτό ακόμα ) βγάζεις την πέτσα, το κόβεις σε κομματάκια και το βάζεις σε βάζο με μισό λάδι μισό ξίδι.. μπορείς να βάλεις μια λιαστή ντομάτα η και καμία πεπερια κομενη σε κομματάκια (βαλε)
Αν το χταποδάκι είναι μικρό (εως ενα- εναμισι κιλο) ίσως σε 45 - 50 λεπτά είναι έτοιμο.. αλλά δεν ανοίγουμε καπάκι..
βαζεις το βαζο ψυγείο και μετά 10 -15 μέρες μπορείς να φας.. εγώ συνηθως το κραταω εναν μηνα...
στο σερβιρισμα ψιλοκοβουμε λιγο κρεμυδάκι και ριχνουμε και λιγο ριγανουλα...
Εικόνα


ΚΟΛΑΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ =D>
| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....

ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Άβαταρ μέλους
Prwtaris
 
Δημοσιεύσεις: 5457
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2009, 16:20
Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...

Re: χταπόδι ξυδάτο

Νέα δημοσίευσηαπό xwriatis » 06 Δεκ 2012, 17:03

πω πω πω ένας μεζές υπέροχος φαίνεται κ άλλο τόσο πιστεύω γευστικός Μπράβο !!!
Η ζωή μας δεν αξιζει όσο τίποτα πάνω στον κόσμο.. Είναι ανεκτίμητη
Άβαταρ μέλους
xwriatis
 
Δημοσιεύσεις: 212
Εγγραφή: 20 Νοέμ 2012, 14:33
Τοποθεσία: Αθήνα αγιος δημητριος

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Prwtaris » 04 Οκτ 2013, 16:49

Σαβόρο ...

τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε σε χυμό λεμονιού για κανα 20 λεπτο .
Στη συνέχεια τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε με ελαιόλαδο .Τα βγάζουμε να στραγγιξουν σε χαρτί κουζίνας. κρατάμε στο τηγάνι λίγο απο το λάδι του τηγανίσματος και βάζουμε και σωτάρουμε δενδρολίβανο φρέσκο και 2 -3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο. Ρίχνουμε λίγο αλευράκι για να δέσει και να πήξει λίγο και μετά σβήνουμε με ξύδι και νεράκι ( ένα φλυτζανι του ελληνικού καφέ οπου τα 3 /4 να είναι ξύδι και το 1 /4 νερό .)
Περιχύνουμε τα μπαρμπούνια και τρώμε . ΠΟΡΩΣΗ !!!
Προσωπικά μου αρέσει και κρύο απο το ψυγείο αυτό το πιάτο ! Πολύ τσίπουρο λέμε !!!
| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....

ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Άβαταρ μέλους
Prwtaris
 
Δημοσιεύσεις: 5457
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2009, 16:20
Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Wazeer » 04 Οκτ 2013, 19:17

Φοβερός μεζές από αλλού βέβαια, ίσως να έχουμε και μεις εδώ τίποτα παρόμοιο δε ξέρω.... Πωλείται σε υπαίθρια καντινάκια στην Ολλανδία αλλά και στα ψαράδικα.
Βγαίνουν λοιπόν τα καϊκια βόρεια θάλασσα για ρέγγες! τις οποίες μόλις πιάσουν τις καθαρίζουν και τις βάζουν στο αλάτι. Φεύγει κεφάλι, εντόσθια, η πέτσα δεν είμαι σίγουρος αν αφαιρείται ή αν ψήνεται από το αλάτι. Μέχρι να επιστρέψουν τα καϊκια το ψάρι έχει υποστεί κάποια διαδικασία ψησίματος αλλά είναι ακόμα ωμό. Και έτσι παραμένει. Όπως έχουν λοιπόν τα ψάρια ανοιγμένα στη μέση τα σερβίρουν σε λαδόκολλα στο χέρι με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ψωμί. Ταιριάζει απόλυτα με δροσερή τσικουδιά (ΠΟΤΕ πάγος ή κατάψυξη) και πιθανολογώ με κάνα λημνιώτικο κρασάκι.
Λιπαρό ψάρι και μετά από κανα 2 είσαι φουλ! Αλλά αυτή η νοστίμια που βγάζει είναι άλλο πράμα! Σκέτη θάλασσα!

ΥΓ. Το πρώτο καϊκι που επιστρέφει παραδίδει ΤΟ ΠΡΩΤΟ κιβώτιο αλιευμάτων(20 κιλά νομίζω) προς κατανάλωση σε εστιατόρια για το ποσό των 80000 Ε......
ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ
Άβαταρ μέλους
Wazeer
 
Δημοσιεύσεις: 436
Εγγραφή: 16 Φεβ 2013, 11:50
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό fotiosamor » 04 Οκτ 2013, 21:00

Wazeer έγραψε:Φοβερός μεζές από αλλού βέβαια, ίσως να έχουμε και μεις εδώ τίποτα παρόμοιο δε ξέρω.... Πωλείται σε υπαίθρια καντινάκια στην Ολλανδία αλλά και στα ψαράδικα.
Βγαίνουν λοιπόν τα καϊκια βόρεια θάλασσα για ρέγγες! τις οποίες μόλις πιάσουν τις καθαρίζουν και τις βάζουν στο αλάτι. Φεύγει κεφάλι, εντόσθια, η πέτσα δεν είμαι σίγουρος αν αφαιρείται ή αν ψήνεται από το αλάτι. Μέχρι να επιστρέψουν τα καϊκια το ψάρι έχει υποστεί κάποια διαδικασία ψησίματος αλλά είναι ακόμα ωμό. Και έτσι παραμένει. Όπως έχουν λοιπόν τα ψάρια ανοιγμένα στη μέση τα σερβίρουν σε λαδόκολλα στο χέρι με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ψωμί. Ταιριάζει απόλυτα με δροσερή τσικουδιά (ΠΟΤΕ πάγος ή κατάψυξη) και πιθανολογώ με κάνα λημνιώτικο κρασάκι.
Λιπαρό ψάρι και μετά από κανα 2 είσαι φουλ! Αλλά αυτή η νοστίμια που βγάζει είναι άλλο πράμα! Σκέτη θάλασσα!

ΥΓ. Το πρώτο καϊκι που επιστρέφει παραδίδει ΤΟ ΠΡΩΤΟ κιβώτιο αλιευμάτων(20 κιλά νομίζω) προς κατανάλωση σε εστιατόρια για το ποσό των 80000 Ε......


+1
Όταν ήμουν Ολλανδία και τα ανακάλυψα , μόνο τέτοια σαντουιτσάκια έτρωγα!!!
fotiosamor
 
Δημοσιεύσεις: 370
Εγγραφή: 14 Σεπ 2009, 20:24

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Johnkokk » 24 Νοέμ 2013, 18:17

Μιας και το θέμα έχει ατονήσει κάπως (ψάρια δεν βγάζουμε πιά ?), είπα να σας βάλω μια συνταγή που εφαρμόζω τον τελευταίο καιρό.

Θα χρειαστούμε μια γάστρα.Το καλό με αυτό το σκεύος, είναι αφενός οτι δεν χρειάζεται να είμαστε απο πάνω του και αφεταίρου δεν μας στεγνώνει το ψάρι.

Κόβουμε μεσα πατάτα σε ροδέλα (μπορούμε να βάλουμε και κολοκυθάκι κομμένο κατα τον ίδιο τρόπο).Ψιλοκόβουμε σκόρδο, φρέσκο κρεμμυδάκι και κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες.Ενίοτε βαζω και καρότο σε ροδέλες που δίνει μια ξεχωριστή γλύκα.Βαζουμε μπόλικο ελαιόλαδο, χυμό απο ένα λεμόνι, δενδρολίβανο ή/και ρίγανη, αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Με τα χέρια ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να ανακατευτούν καλά και τα κάνουμε μια στρώση στη γάστρα.

Βάζουμε μέσα το ψάρι (προσωπικά εχω φτιάξει λαυράκια, τσιπούρες, σαργό, σκορπίνα,τονάκια).Το έχουμε αλατίσει καλά μέσα-έξω.Στην κοιλιά του ψαριού μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε λίγο σκορδο ψιλοκομμένο και δενδρολίβανο.

Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-250 βαθμούς με κλειστό το καπάκι της γάστρας, προφανώς.

Οταν ψηθεί, παίρνουμε ψωμί αν θέλουμε και κάνουμε παπάρα στο ζουμί που έχει στο ταψί, ενω αν έχουμε και καλό κόκκινο κρασί, είμαστε άρχοντες.

Καλή μας όρεξη.
Η αψαρία είναι επιλογή.
Βράγχια έχουν ΜΟΝΟ τα ψάρια.
Άβαταρ μέλους
Johnkokk
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 5522
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2006, 19:43
Τοποθεσία: Οπου υπάρχει θάλασσα.

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό dim » 24 Νοέμ 2013, 19:03

Wazeer έγραψε:Φοβερός μεζές από αλλού βέβαια, ίσως να έχουμε και μεις εδώ τίποτα παρόμοιο δε ξέρω.... Πωλείται σε υπαίθρια καντινάκια στην Ολλανδία αλλά και στα ψαράδικα.
Βγαίνουν λοιπόν τα καϊκια βόρεια θάλασσα για ρέγγες! τις οποίες μόλις πιάσουν τις καθαρίζουν και τις βάζουν στο αλάτι. Φεύγει κεφάλι, εντόσθια, η πέτσα δεν είμαι σίγουρος αν αφαιρείται ή αν ψήνεται από το αλάτι. Μέχρι να επιστρέψουν τα καϊκια το ψάρι έχει υποστεί κάποια διαδικασία ψησίματος αλλά είναι ακόμα ωμό. Και έτσι παραμένει. Όπως έχουν λοιπόν τα ψάρια ανοιγμένα στη μέση τα σερβίρουν σε λαδόκολλα στο χέρι με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και λίγο ψωμί. Ταιριάζει απόλυτα με δροσερή τσικουδιά (ΠΟΤΕ πάγος ή κατάψυξη) και πιθανολογώ με κάνα λημνιώτικο κρασάκι.
Λιπαρό ψάρι και μετά από κανα 2 είσαι φουλ! Αλλά αυτή η νοστίμια που βγάζει είναι άλλο πράμα! Σκέτη θάλασσα!

ΥΓ. Το πρώτο καϊκι που επιστρέφει παραδίδει ΤΟ ΠΡΩΤΟ κιβώτιο αλιευμάτων(20 κιλά νομίζω) προς κατανάλωση σε εστιατόρια για το ποσό των 80000 Ε......



και στην τρίτη αν όχι δεύτερη καθαρίζει το κεφάλι απ ότι και νάχεις πειεί :cool:
Λευτερια στους Ελληνες
Άβαταρ μέλους
dim
 
Δημοσιεύσεις: 268
Εγγραφή: 03 Ιουν 2011, 14:49
Τοποθεσία: Bolos

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό snapper » 24 Νοέμ 2013, 19:56

Καποιες συνταγες και απο μενα...με θαλασσινα και οχι μονο..


http://watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=38&t=733
Άβαταρ μέλους
snapper
 
Δημοσιεύσεις: 331
Εγγραφή: 02 Σεπ 2012, 20:04

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό Prwtaris » 02 Δεκ 2013, 12:55

snapper έγραψε:Καποιες συνταγες και απο μενα...με θαλασσινα και οχι μονο..


http://watchfunclub.com/forum/viewtopic.php?f=38&t=733


Συνονόματε έχουμε πολλά να πούμε εμείς οι δυό !!!!!! :hello:

RESPECT!!!!!!!!!!!!!!
| tsaounlee: Αγαπάει Πτηνό.....

ΔΕΝ γράφτηκα 17 Νοέμβρη
Άβαταρ μέλους
Prwtaris
 
Δημοσιεύσεις: 5457
Εγγραφή: 06 Ιούλ 2009, 16:20
Τοποθεσία: Όπου φυσάει ο άνεμος...

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό terror » 04 Ιαν 2014, 20:04

Παίδες Χρόνια Πολλά!! Ευτυχισμένο το '14!! :)

Παίζουν απορίες.. Έχω 1 ροφοκέφαλο, 1 σκορπίνα και 1 λαπίνα. Έχω και 3 σκάρους, να τα βάλω όλα μαζί σούπα???? Φοβάμαι μην χαλάσουν τη γεύση οι σκάροι, αλλα βαριέμαι να τους ψήσω κτλ ξεχωριστά. Όλα μαζί βγαίνουν 2.700.

Ευχαριστώ όλους εκ των πρωτέρων!!
:hello:
Άβαταρ μέλους
terror
 
Δημοσιεύσεις: 625
Εγγραφή: 23 Σεπ 2010, 21:02

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό subak » 04 Ιαν 2014, 21:12

Σε πληροφορω ο σκαρος κανει και μονος του υπεροχη σουπα. Απλα σιγουρεψου οτι εχεις καθαρισει καλα την κοιλια τους, και μη δισταζεις.
subak
 
Δημοσιεύσεις: 415
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2011, 01:40

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό terror » 04 Ιαν 2014, 22:45

Καθαρισμένα ειναι όλα,.. Θα το τολμήσω λοιπόν.. Ευχαριστώ!
Όποια άλλη άποψη ευπρόσδεκτη..
Άβαταρ μέλους
terror
 
Δημοσιεύσεις: 625
Εγγραφή: 23 Σεπ 2010, 21:02

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό terminator » 05 Ιαν 2014, 00:21

ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΊΣ!!!
terminator
 
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: 30 Σεπ 2013, 20:37

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Χαλαρά.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες