• Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση
  • Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Γευσιγνωσία...

Relax time.......off topic!!

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό edge » 17 Μαρ 2014, 14:45

edge έγραψε:
fireman έγραψε:
Wazeer έγραψε:παιδιά πείτε καμιά εκτέλεση για μπάφες- κέφαλους.

τους έχω βαρεθεί ψητούς και με τόσο στεγνό ψαχνό....

Στο φούρνο. ταψί,πατατούλες στα κενά, κρεμμύδια ντομάτες φέτες από πάνω, σκόρδο, μαϊντανός, αλάτι ,πιπέρι ,ρίγανη, ελαιόλαδο . Το βγάζεις όταν γίνουν οι πατάτες :hello:[/qubote]

έτσι ακριβώς ...μόνο μαζί με τη ντομάτα ρίξε και τριμένη ντομάτα καθώς και μια κουταλιά πάστα ντομάτα ανακατεμένη με νερό ..σκόρδο μπόλικο και πιπέρι ... ..........επίσης εμείς στο μεσολόγγι τα ανοίγουμε στη μέση ..τα λεγόμενα πετάλια ...στα κάρβουνα με λαδοριγανο λεμονο ...όσο αναφορά το αυγό ...το αλεβρώνουμε και στο τηγάνι για λίγα λεπτά ...βασιλικός ουζοτσιπουρομεζες \:D/ :hello:

σαν αυτό να πούμε

οοοππ α=συγνώμη αυτό εννοουσα :-$ :-$
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή την δημοσίευση.
edge
 
Δημοσιεύσεις: 76
Εγγραφή: 07 Μαρ 2014, 19:28

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό subak » 17 Μαρ 2014, 15:01

Wazeer έγραψε:σπανάκι, μανιτάρια πως τα βάζεις; ψιλοκομένα και αραδιασμένα και γίνονται μαζί με τα υπόλοιπα;


Nαι, οσο χοντρο/ψιλοκομμενα τα προτιμας, κατω κατω, και απο πανω το ψαρι. Εισαι ατυχος που εχει πεσει το μπλογκ μου γιατι παρέλειψα να πληρωσω τη συνδρομη, θα εβλεπες τις συνταγες βημα βημα. Συντομα θα το ξανανεβασω ομως...
subak
 
Δημοσιεύσεις: 411
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2011, 01:40

Ροφός με πατάτες φούρνου

Νέα δημοσίευσηαπό Sikios01 » 02 Μάιος 2014, 23:10

Μιας και βλεπω οτι παιξανε αρκετα μαυρα στο φορουμ και ο Μαης ψαρεμα δεν επιτρεπη...οριστε μια απλη συνταγη για τα μαυρα σας...(αν και εδω που τα λεμε ολα τα ψαρια μαγειρευονται ετσι....καλη σας ορεξη :hello: http://www.argiro.gr/Recipe/%CF%81%CE%B ... E%BF%CF%85
Hiking - Spearfishing - Photography - Motorcycles
Sikios01
 
Δημοσιεύσεις: 751
Εγγραφή: 15 Μάιος 2013, 17:22

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό chefgxinos » 07 Μάιος 2014, 03:12

Δοκιμαστε ψαροσουπα με οτι ψαρι θελετε αρκει το 1/4 να ειναι θαλασσινο φρεσκο νερο και μην προσθεσετε αλατι...
Ριξτε και καμμια σμερνα μεσα και στο τελος προσθεστε και κανα δυο κλωςτες κροκο κοζανης ετσι για αλλαγη....
Οςο για το κοκκινο κραςι με θαλαςςινα και ψαρια στο οτι δεν ταιριαζει ευθύνεται ο σίδηρος, ο οποίος εξηγεί την αισθητηριακή αλλεργία μας ....
Ο λόγος είναι ότι ο συνδυασμός τους συνήθως δημιουργεί μια έντονη και δυσάρεστη ψαρίσια επίγευση. Η παραδοσιακή εξήγηση βασίζεται στην παρουσία των τανινών- χημικές ουσίες που κάνουν τα κόκκινα κρασιά στυφα...
...δοκιμαστε με θαλασσινα η ψητο ψαρι κτημα αλφα sauvignon blanc fume...ολα τα λεφτα..
Επισης στο ψητο ψαρι μαζι με το χοντρο αλατι που θα το πασπαλισετε τριψτε και λιγη ξερη λουιζα μεσα...θα δωσει ευχαριστο αρωμα λεμονιου...
Legalize spearfishing in May!
Άβαταρ μέλους
chefgxinos
 
Δημοσιεύσεις: 439
Εγγραφή: 17 Οκτ 2011, 14:29
Τοποθεσία: Σαντορινη-Γλυφαδα

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό dalamas » 07 Μάιος 2014, 13:47

Ωραιες προτασεις!μεχρι οτι πιανουμε γινεται καρβουνο..νομιζω ηρθε η ωρα για αλλαγη!
dalamas
 
Δημοσιεύσεις: 49
Εγγραφή: 08 Αύγ 2011, 10:42

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό terror » 05 Νοέμ 2014, 15:44

Προς τη Διαχείρηση... Κάντε αυτό το θέμα sticky κάπου αν επιθυμείτε, ψάχνω να βρώ κάθε τρείς και λίγο συνταγές στην αναζήτηση. Είναι αρκετά χρηστικό.
Ευχαριστώ.
:hello:
Άβαταρ μέλους
terror
 
Δημοσιεύσεις: 622
Εγγραφή: 23 Σεπ 2010, 21:02

Re: Γευσιγνωσία...

Νέα δημοσίευσηαπό PanEx » 21 Οκτ 2015, 17:23

:)
mojo έγραψε:Μπράβο κάνε ζέσταμα γιατι τον αλλο μήνα αρχίζει το έργο. :)
Σε περίπτωση που δε ξέρεις , το στειράδι ,άκουσέ με και θα με θυμηθείς.

1. Ανοίγεις το ψάρι σα σάντουιτσ στα δυο σχίζοντάς το απ την πάνω μεριά (ράχη) όχι απ την κάτω (κοιλιά) .Αυτό πιο πολύ για αισθητικούς (διατηρεί το σχήμα ψαριού) και εργονομικούς λόγους (πιάνει λιγότερο χώρο στη σχάρα),
αν το άνοιξες απο κάτω, δε τρέχει τπτα, άνοιξέ το ανάποδα)
2. Τρελό καθάρισμα να γίνει το ψάρι λάμπα.Επιμένεις στην κοιλιά με πανί ή στουπί καθαρό.
3 . Το στεγνώνεις με χαρτί κουζίνας ή το κρεμάς στον αέρα κανα 10 λεπτο .
4. Χονδρό αλάτι αρκετό μέσα έξω (αν θες και πιπέρι).

Το ψήνεις στα κάρβουνα δυνατή σχετικά φωτιά και γρήγορες τούμπες. Όταν ροδίσει το κρέας ...εδώ είναι που θα κάνεις τη μαγική σου κίνηση:

Πάιρνεις ένα μικρό ματσάκι ρίγανης (το οποίο έχεις ταλαιπωρήσει λίγο με το χέρι σου πριν ωστε να βγάλει αρώματα) το βουτάς στο ελαιόλαδο και χτυπάς το ροδισμένο κρέας.Όχι υπερβολές ,λίγο αλλα να πάει παντού. Το γυρνας να ψηθεί λίγο ακόμη και θα δεις οτι το ρόδισμα θα γίνει αμέσως καραμέλωμα.
Το βγάζεις του στάζεις 3 - 4 σταγόνες λεμόνι , μια ιδέα ριγανη και το τρώς
πας στον παράδεισο

και για τις μπάφες το ίδιο :wave:
Mη πιστεύεις όσα γράφονται στα φόρουμς.....
Άβαταρ μέλους
PanEx
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 14958
Εγγραφή: 11 Νοέμ 2006, 16:21
Τοποθεσία: Αθήνα

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Χαλαρά.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες