Σελίδα 1 από 2

Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 18:50
από pneumo1
Spoiler: Toggle
Καλησπέρα στην παρέα. Τι ψάρι είναι αυτό?μου είπαν ότι λέγεται λαπινα?

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 19:02
από navagos
χειλού είναι φίλε συγγενικό της λαπίνας

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 19:05
από pneumo1
Σε ευχαριστώ πολύ. Καμία πρόταση μαγειρέματος κανένας?

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 20:13
από ΤΑΙΤΙΝΟΣ
Η Χειλού, είναι παρεξηγημένο ψάρι :)
Έχει αν ειναι μεγάλη, φιλέτα άσπρο ψαχνό, πεντανόστιμα. Και ψητή γίνεται και σούπα κάνει :grin:

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 21:08
από lefteris_ioannidis
Χειλου ή λαπινα λεγεται. Ειναι η πιο κοινη και αυτη η οποια δεν μεγαλωνει αρκετα. Εχει μαυρες, λαδί, πιτσιλωτες πρασινες και κιτρινες.

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 22:01
από hariska
pneumo1 έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ. Καμία πρόταση μαγειρέματος κανένας?

Καλησπέρα φίλε,
το συγκεκριμένο, πασπάλισε το με λίγο αλευράκι, βάλε σε ένα τηγάνι λάδι ότι να 'ναι να ζεματίσει και μετά βάλε το ψάρι 3 λεπτά από τη μία και 3 από την άλλη.
Στη συνέχεια, βγάλτο κι άστο να ξεκουραστεί, ρίχνωντας μια πρέζα αλάτι, και αφού βεβαιωθείς ότι κρύωσε καλά ρίξτο στη γάτα.

Καλή όρεξη! :hello:

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 22:40
από pneumo1
Χάχα χάχα.αν είχα γάτα θα σε ευγνομωνουσε

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 22:45
από ΛΟΥΠΗΣ
hariska έγραψε:
pneumo1 έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ. Καμία πρόταση μαγειρέματος κανένας?

Καλησπέρα φίλε,
το συγκεκριμένο, πασπάλισε το με λίγο αλευράκι, βάλε σε ένα τηγάνι λάδι ότι να 'ναι να ζεματίσει και μετά βάλε το ψάρι 3 λεπτά από τη μία και 3 από την άλλη.
Στη συνέχεια, βγάλτο κι άστο να ξεκουραστεί, ρίχνωντας μια πρέζα αλάτι, και αφού βεβαιωθείς ότι κρύωσε καλά ρίξτο στη γάτα.

Καλή όρεξη! :hello:


:rotfl: :rotfl: :rotfl:

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 22:50
από Batigoal
Άστους να λένε φίλος....

Χειλουτα είναι

Και είναι τρόπαιο!!

:grin: :grin: :grin:

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 22:52
από ΛΟΥΠΗΣ
Λαπινα είναι .... σκέτο
Φτάνει βαριά βαριά τα 700 γραμμάρια και είναι μόνο για συμπλήρωμα Κακαβιάς, άσπρο κρέας λιπαρό και σε οποιαδήποτε άλλη μαγειρική επιχείρηση λασπωνει
Συντροφικό και πιστό στο ζευγάρι του και είναι θλιβερό να του το στερεί κάποιος αυτό ;)

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 02 Ιουν 2019, 23:30
από maimouth
Στο τηγανι ειναι μια χαρα...
Αντε μου γινατε ολοι εδω απαιτητικοι γκουρμεδιαρηρες...
:D

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2019, 11:17
από KOSTAS STI
maimouth έγραψε:Στο τηγανι ειναι μια χαρα...
Αντε μου γινατε ολοι εδω απαιτητικοι γκουρμεδιαρηρες...
:D

ελα μου ντε!!!
εδω ολοι απο τρικιλες συναγριδες και δεκακιλους ροφους ξεκινησανε!
χειλου ειναι ! μαλακο κρεας οποτε την αναλογη συμπεριφορα στο μαγειρεμα! οπως γουσταρεις καντο! ;)

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2019, 12:22
από pneumo1
ετσι ειναι . ...ολοι ξεκιναμε απο καπου ,ενα ταπεινο ψαρι που οι μεγαλοι κυνηγοι εδω μεσα δεν θα το χτυπουσαν καν εμενα μου εδωσε τρομερη χαρα που μπορεσα το εβγαλα .Καθε χρονο βλεπω και κανω κατι καλυτερο . Ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις απαντησεις . Καλη συνεχεια και καλες αναδυσεις σε ολους παντα με προσοχη και σεβασμο στο περιβαλλον . :D :D :D :D :D

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2019, 12:35
από matador23
περι ορεξεως που λενε!!
Αυτο που αρεσει εμενα, εσενα μπορει να σε αηδιαζει.

Συμφωνουμε οτι έχει πολυ μαλακο κρεας, αλλα οκ..με λιγο κουρκουτι και τηγανι πιστευω θα μπορεσεις να το δοκιμασεις ανετα.Μετα μας λες και τις εντυπωσεις σου :D

Re: Τι ψάρι είναι αυτό?

Νέα δημοσίευσηΔημοσιεύτηκε: 03 Ιουν 2019, 13:24
από tas
Αν πιάσεις και 1-2 ακόμα τέτοιες καθώς και καμιά δεκαπενταριά χάνους πέρκες γύλους κλπ κάνεις μια κακαβιά μούρλια. Τύφλα να να έχουν οι Ροφοί και οι συναγρίδες. Σας δίνω και ένα τιπ για την τέλεια σούπα: Τα λαχανικά πρέπει να είναι λιωμένα και τα ψαρια πρέπει να είναι μέσα σε τουλπάνι ξελεπιασμένα , αλλά ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΟΣΘΙΑ ΤΟΥΣ όμως, και να βρασουν μεχρι να λιώσουν. Οτι μείνει μέσα στο τουλπάνι το πετάμε.
Τώρα για τηγάνι ή οτιδήποτε άλλο εμένα μου φαίνεται άνοστο. Κάπως καλύτερα είναι τα πράγματα με την πιτσιλωτή χειλού (οχι τίποτα το ιδιαίτερο όμως) και λιγότερο καλύτερα με την μαύρη ή σκούρα πράσινη χειλιού, η οποία σημειωτέον μπορεί να φτάσει και τα τρία κιλά (εχω πιάσει επειδή την πέρασα για ροφό).