προσωπικα εχω συναντησει το συγκεκριμενο θηραμα 3 φορες στη ψαρευτικη μου καριερα,οι δυο απο αυτες το τελευταιο σουκου στον ευβοικο, και αλλη μια φορα στο στενο ιθακης-κεφαλλονιας εποχη τελος ανοιξης.
και τις 3 φορες τα ψαρια ειχαν ακριβως την ιδια συμπεριφορα,δηλαδη, παντελη αδιαφορια για το καρτερι μου, και οποιου ειδους καραγκιοζιλικια(λαρυγγισμους,ξυσιματα κλπ)δοκιμασα για να με πλησιασουν!
και τις 3 φορες επισης βρισκομουν γηδη παρκαρισμενος σε ποστα(περιμενοντας να εμφανιστουν αλλα θηραματα) με καλη καλυψη και "ιδανικες" συνθηκες(ψιλοθολουρα κτλ)
τις 2 πρωτες φορες τα ψαρια ηταν κοπαδιαστα(3-4 ατομα) την 3η ενα ψαρι μονο του, ηρθε κατα μετωπο ,ενω εγω χαζευα ενα κοπαδι μουρμουρες οι οποιες σπασανε τρομοκρατημενες, και το πηρα χαμπαρι ενω ειχε ηδη πλησιασει σε αποσταση ενα μετρο απο το κεφαλι μου συνεχιζοντας ακαθεκτο την πορεια του αποκμακρυνομενο απο μενα,σε προσπαθεια να γυρισω το οπλο ,διαγραφοντας 180 μοιρες πορεια επανω του,(δεν αλλαξε πορεια ή ταχυτητα καθολου) η βολη εγινε στο φευγιο του με αποτελεσμα να σχιστει μετα απο 3-4 χτυπηματα στη βεργα!
και στις 3 περιπτωσεις μιλαμε για ψαρια μεγεθους απο 1.5 μεχρι 2,5 περιπου κιλα.
αλλος εμπειριες, γνωση της συμπεριφορας τους, συνθηκες,τοποι που προτιμαει?