Γεια σας αδερφια!Σκεφτομαι να πουλησω το σκαφακι μου μιας και ειδικα το καλοκαιρι δεν εχω πολυ χρονο για βουτιες και καθεται τον περισσοτερο καιρο.Τωρα τον Μαιο λοιπον κλεινει 2 χρονια που το εχω παρει και το σκαφακι δεν ειναι δηλωμενο στην εφορια,μου ειχε πει ο λογιστης οτι δεν ειναι υποχρεωτικο αν ειναι κατω απο 5 μετρα και ετσι δεν το δηλωσα.
Ειδα ομως οτι στην διαδικασια της μεταβιβασης ο πωλητης(δηλαδη εγω) κανει μια υπευθυνη δηλωση οτι το σκαφος ειναι δηλωμενο στην εφορια.Αν κανω κατι τετοιο θα θεωρηθει ψευδη δηλωση λογικα απο την στιγμη που δεν το εχω δηλωσει.Στην εφορια που πηγα και ρωτησα κυριολεκτικα δεν ηξεραν τι τους γινεται δεν πηρα απαντηση,ειδα ομως εδω σε ενα ποστ για τις μεταβιβασεις οτι αν δεν ειναι δηλωμενο το φουσκωτο θα εχω θεμα στην μεταβιβαση και οτι πρεπει να κανω συμπληρωματικη δηλωση στην φορολογικη δηλωση της χρονιας.
Γνωριζει καποιος αν θα εχω προβλημα?
Θα πρεπει να κανω συμπληρωματικη δηλωση?
Μηπως δεν με πιανει επειδη ειναι κατω απο 5μετρα το σκαφακι και δεν υποκειται στον φορο πολυτελειας?
Πως γινεται να πρεπει να δηλωσω κατι το οποιο δεν με υποχρεωνει το ιδιο το κρατος να δηλωσω?
Δωστε μου τα φωτα σας παρακαλα αν καποιος γνωριζει και εχει εμπειρια πανω σε αυτο οχι μονο σε εικασιες.Ευχαριστω προκαταβολικα,Μιχαλης.