• Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση
 • Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση
 • Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση
 • Ανακοινώσεις
  Απαντήσεις
  Προβολές
  Τελευταία δημοσίευση

ΕΦΟΔΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Τι λέει ο νομοθέτης.

ΕΦΟΔΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ

Νέα δημοσίευσηαπό Johnkokk » 28 Ιούλ 2012, 17:09

Eνα μέλος του φορουμ που υπηρετεί στο Λιμενικό σώμα με παρακάλεσε να ποστάρω το παρακάτω.

ΕΦΟΔΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ (μέχρι 10 μέτρων)

1)Σωσίβιες ζώνες, για το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό επιβαινόντων και με επιλέον προσαύξηση 10% επί του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων.

2)Ένα κυκλικό σωσίβιο με σχοινί μήκους τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μέτρων. Το εφόδιο αυτό δεν είναι υποχρεωτικό για σκάφη που δεν απομακρύνονται από την ακτή πέραν των τριών (3) ν.μ.

3)Τρία (3) βεγγαλικά χεριού και ένα καπνογόνο.

4)Ραδιόφωνο τρανζίστορ και κινητό τηλέφωνο με εφεδρικό συσσωρευτή ή τροφοδοτικό ή εναλλακτικά φορητό πομποδέκτη VHF (ναυτικού τύπου) ή σταθερό πομποδέκτη VHF (ναυτικού τύπου), ή VHF/DSC καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του σκάφους στη θάλασσα μακριά από το αγκυροβόλιο του.

5)Φώτα ναυσιπλοΐας φέρουν όλα τα σκάφη ανάλογα με την κατηγορία τους , εφόσον κινούνται μετά τη δύση του ηλίου και μέχρι την ανατολή του και σε περιπτώσεις μειωμένης ορατότητας. Τα φώτα ναυσιπλοΐας προβλέπονται από τον Διεθνή Κανονισμό προς αποφυγή Συγκρούσεων στη θάλασσα (Δ.Κ.Α.Σ.).

6) Ένα ανοξείδωτο πτυσσόμενο μαχαιρίδιο (σουγιά).

7)Ένα ηλεκτρικό φακό στεγανού τύπου με μπαταρίες, συνοδευόμενο και από μια σειρά εφεδρικών μπαταριών.

8)Ένα σχοινί ρυμούλκησης μήκους τουλάχιστον είκοσι (20) μέτρων.

9)Μία άγκυρα με ανάλογο μήκος σχοινιού ή αλυσίδας.

10)Μία πλωτή άγκυρα που θα βοηθήσει το σκάφος να μην παρασυρθεί σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή επιδείνωσης του καιρού.

11)Ένα ζευγάρι κουπιά (μπορεί να είναι και πτυσσόμενα),σκαρμούς και ένα εφεδρικό πείρο (εξαιρέσει των πνευστών).

12)Φαρμακείο με το απαραίτητο φαρμακευτικό και επιδεσμικό υλικό για την παροχή Α΄ Βοηθειών σε περιπτώσεις μικροτραυματισμών.

13)Ένα φορητό πυροσβεστήρα αφρού, σκόνης ή διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

14)Ένα κάδο με σχοινί που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατάσβεση πυρκαγιάς ή χειροκίνητη ή ηλεκτροκίνητη αντλία πυρκαγιάς.

15)Πνευστή σωσίβια σχεδία ή πλευστική συσκευή ή δύο (02) κυκλικά σωσίβια με σχοινί μήκους τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μέτρων εφόσον απομακρύνονται πάνω από τρία (03) και μέχρι έξι (06) ν. μίλια από την πλησιέστερη ακτή.

16) Πνευστή σωσίβια σχεδία ή πλευστική συσκευή για το 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων και δύο κυκλικά σωσίβια με σχοινί μήκους τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μέτρων, εφόσον απομακρύνονται πάνω από έξι (06) και μέχρι δέκα (10) ν. μίλια από την πλησιέστερη ακτή. Εφόσον φέρουν πνευστή σωσίβια σχεδία ή πλευστική συσκευή για το 100% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων, απαιτείται ένα κυκλικό σωσίβιο.

17) Πνευστή σωσίβια σχεδία ή πλευστική συσκευή για το 50% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων ,δύο κυκλικά σωσίβια με σχοινί μήκους τουλάχιστον δεκαπέντε (15) μέτρων, εφεδρική κοινή άγκυρα, σφυρίχτρα, εφεδρικό μέσον πρόωσης και παγκόσμιο σύστημα προσδιορισμού θέσης (στίγματος)- Global Positioning System (G.P.S.),εφόσον εκτελούν πλόες εσωτερικού χωρίς τοπικούς περιορισμούς. Εφόσον φέρουν πνευστή σωσίβια σχεδία ή πλευστική συσκευή για το 100% του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού επιβαινόντων, απαιτείται ένα κυκλικό σωσίβιο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
Τα παραπάνω εφόδια φέρονται επί του σκάφους, διατηρούνται σε καλή κατάσταση και δεν έχει παρέλθει η προθεσμία λήξης τους για όσα από αυτά προβλέπεται. Στις σωσίβιες ζώνες, στα κυκλικά σωσίβια και στις πλευστικές συσκευές ή πνευστές σχεδίες αναγράφονται τα διακριτικά του σκάφους που φέρονται στις παρειές του.
[/quote]
Η αψαρία είναι επιλογή.
Βράγχια έχουν ΜΟΝΟ τα ψάρια.
Άβαταρ μέλους
Johnkokk
Site Admin
 
Δημοσιεύσεις: 5531
Εγγραφή: 14 Νοέμ 2006, 19:43
Τοποθεσία: Οπου υπάρχει θάλασσα.

Επιστροφή στο Νομικά.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 5 επισκέπτες