• Ανακοινώσεις
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

NEVER DIVE ALONE

NEVER DIVE ALONE

Νέα δημοσίευσηαπό sub-occhio » 08 Φεβ 2010, 11:29

Ένα φιλαράκι μου μου τηλεφώνησε και μου είπε να πάω απο το σπίτι του να μου δείξει κάτι. Δεν μου είπε τι και όταν έφτασα με υποδέχτηκε με ένα φαρδύ πλατύ χαμόγελο με πήγε στην απο8ηκούλα του που είχε έναν πληρη ολοκαίνουριο εξοπλισμό για ψαροτούφεκο. Ένα 75άρι demka, apnea 5αρα στολή, μάσκα mares και πέδιλα cressi, βαρίδια,ζώνη,μαχαιράκι και τα υπόλοιπα. Αλλά.. όταν τον ρώτησα αν πήρε πλωτήρα ,μου είπε οτι δεν έφτασαν τα λεφτά. Ήταν περίφανος για τα καινούρια του αποκτήματα και έβλεπα στα λόγια του την γνωστή απονυπομονησία όταν σου κλείνει το μάτι η θάλασσα.
Η ερώτηση του άμμεση. "Πότε ένας ψαροτουφεκάς είναι καλός?" η απάντηση μου αταίριαστη με αυτό που περίμενε να ακούσει. " Ένας ψαροτουφεκάς είναι καλός όταν σέβεται τη θάλασσα. Όταν την φοβάται όσο χρειαζεται. Όταν ξυπνάει το πρωί και ετοιμάζει την εξόρμηση που ετοίμαζε μέρες πριν, με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει. Όταν πρίν βουτήξει για πρώτη φορά έχει κανονίσει ήδη το ζευγάρι του που είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης και ίσως φιλος. Όταν έχει μάθει απο βιβλία και όχι απο dvd τι είναι η υποξία και τις συνέπειες της. Όταν νιώσει πως το μότο -ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ- δεν βγήκε για διαφημιστικούς σκοπούς αλλα είναι ο μεγαλύτερος άγραφος νόμος του υποβρύχιου κυνηγιού. Αυτός που πριν βουτήξει αφήνει στη στεριά τις παλικαριές και τις μαγκές, γιατί η θάλασσα δεν συγχωρεί και κανένα ψάρι δεν θέλει να τον κρατήσει στο βυθό για να τον εκδηκηθεί που το κυνήγησε. Αυτός που κ αν κάποια στιγμή παραστρατήσει , θα έχει ένα έτοιμο για όλα ζευγάρι που θα ξέρει τι πρέπει να κάνει σε περιπτώσεις δυσαρεστες όπως υποξία κ.α. Του είπα καλώς ή κακώς, πως είναι κρίμα να κάνει την κοπέλα του, την μάνα του , τα αδέρφια του να έχουν ένα γιατί μέχρι τέλους, επειδή αυτός νόμιζε για μισό λεπτό παραπάνω πως είναι ψάρι." Με κοίταζε απορημένος μα καταλάβαινε κατα βάθως τι έλεγα και ας υπερέβαλα, και χάρηκα που ήξερε πως δεν ήθελα να τον ξενερώσω-τρομοκρατήσω , αλλα να τον συμβουλέψω πως η λέξη ΠΡΟΣΟΧΗ είναι ή σημαντικότερη, και πως αν την βάζεις πάνω απο όλα για σένα και το ζευγάρι σου και με συνδιασμό την εμπειρία και τους σωστούς καταδυτικούς-κυνηγετικούς χειρισμούς, κάποια στιγμή θα γίνει αυτό που όλοι πλέον κρίνουνε απο τα ψάρια "καλός ψαροτουφεκάς"".Την επόμενη μέρα του πήγα τον παλιό μου πλωτήρα και του έταξα πως η πρώτη του εξόρμηση θα ναι μαζί μου. Ήθελα να περάσω αυτό το κείμενο εδώ γιατί εκτός από πολυπειρους καταδύτες η ιστοσελίδα φιλοξενεί και άτομα που ξεκίνησαν ή ξεκινούν με μικρα βημματάκια την μαγική αυτή διαδρομή του ψαροτούφεκου. Καλές αναδύσεις λοιπόν και ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ.
OSA DEN FTANEI H ALEPOU TA FTANEI TO KOKORI!
Άβαταρ μέλους
sub-occhio

Re: NEVER DIVE ALONE

Νέα δημοσίευσηαπό Stelios_Rjk » 08 Φεβ 2010, 11:45

:good: :good: :good:
ΑΛΑΤΙ στα μπετα που θα πατησουν σε καμενη γη

ΜΗΝ πατησεις σε αυτο το λινκ
Άβαταρ μέλους
Stelios_Rjk

Νέα δημοσίευσηαπό Prwtaris » 08 Φεβ 2010, 11:49

sub-occhio έγραψε:Ήθελα να περάσω αυτό το κείμενο εδώ γιατί εκτός από πολυπειρους καταδύτες η ιστοσελίδα φιλοξενεί και άτομα που ξεκίνησαν ή ξεκινούν με μικρα βημματάκια την μαγική αυτή διαδρομή του ψαροτούφεκου. Καλές αναδύσεις λοιπόν και ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙ.

Πολύ καλά έκανες και σε ευχαριστούμε πολύ γι αυτό εμείς οι ¨φρέσκοι¨ :wave:
Prwtaris

Νέα δημοσίευσηαπό hariska » 08 Φεβ 2010, 11:59

μμμμ φρέσκο κρέας... !
Γηράσκω αεί διδάσκων...
Άβαταρ μέλους
hariska

Νέα δημοσίευσηαπό INBLUE » 08 Φεβ 2010, 12:13

=D> =D> =D> =D> :thumbsup:
Απ'ολα τα υφασματα μ'αρεσει μονο η βρακα απου ξυπνας και τη θωρεις στου κρεβατιου την ακρα..!
INBLUE

Νέα δημοσίευσηαπό sub-occhio » 08 Φεβ 2010, 14:11

:D
Άβαταρ μέλους
sub-occhio

Νέα δημοσίευσηαπό sub-occhio » 28 Μαρ 2010, 19:40

Πολύ καλά έκανες και σε ευχαριστούμε πολύ γι αυτό εμείς οι ¨φρέσκοι¨ :wave:[/quote]

:hello:
Άβαταρ μέλους
sub-occhio

Νέα δημοσίευσηαπό enzodecana » 28 Μαρ 2010, 19:52

μπραβο.. =D> =D> =D>
GHOST PUG

ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
enzodecana

Νέα δημοσίευσηαπό Aris fe » 28 Μαρ 2010, 20:14

Ωραιο στορυ :thumbsup:
Ετσι πρεπει να ξεκινανε ολοι οι νεοι γνωριζοντας πρωτα τους κινδυνους κ τις αποδεδειγμενα ασφαλεστερες τεχνικες ψαρεματος,η αρχη ειναι το ημισυ του παντος στη ζωη κ στο ψαρεμα κατ επεκταση.
Απο κει κ περα ειναι επιλογη του καθενος μας πως θα διατιθεται στο ψαροντουφεκο.
Παντως προσωπικα πιστευω πως ο καλος ψαροντουφεκας ειναι αυτος που εχει τις τεχνικες κ τις γνωσεις να βγαζει ψαρια παντου.
Τα υπολοιπα ¨καλα¨ του ψαροντουφεκα ειναι για μενα καπως πιο φιλοσοφικα πιο ρομαντικα, θα ελεγα πως εκφραζουν τον λιγο-πολυ φυσιολατρη ψαρα σε μια προσπαθεια του να αποβαλει το αγχος κ τη ρουτινα της καθημερινοτητας μεσα απο το ψαρεμα που ειναι αγχολυτικο απο τη φυση του αφου ο ρυθμος αναπνοης μας αυτοματα οταν μπαινουμε στο νερο αλλαζει χαλαρωνοντας μας. ;)
Eimai toso mprosta pou otan koitazw pisw mou blepw to mellon..!!!!!
Άβαταρ μέλους
Aris fe

Νέα δημοσίευσηαπό sub-occhio » 28 Μαρ 2010, 20:34

Aris fe έγραψε:.... κ τη ρουτινα της καθημερινοτητας μεσα απο το ψαρεμα που ειναι αγχολυτικο απο τη φυση του αφου ο ρυθμος αναπνοης μας αυτοματα οταν μπαινουμε στο νερο αλλαζει χαλαρωνοντας μας. ;)

ετσι ακριβώς Άρη! :good:
Άβαταρ μέλους
sub-occhio

Νέα δημοσίευσηαπό StamLee » 13 Απρ 2010, 10:57

Συνάδελφε το ποστ έγραψε. Έτσι είναι τα πράγματα. Και εγω ¨φρέσκος¨ είμαι και το εκτίμησα!Καλες βουτιες. =D> :thumbsup:
StamLee

Νέα δημοσίευσηαπό sub-occhio » 18 Απρ 2010, 20:30

StamLee έγραψε:Και εγω ¨φρέσκος¨ είμαι και το εκτίμησα!Καλες βουτιες. =D> :thumbsup:

Χαίρομαι! :yahoo: :hello:
Άβαταρ μέλους
sub-occhio

Νέα δημοσίευσηαπό klados » 18 Απρ 2010, 20:44

ετσι ακριβοs. =D> =D>
klados

Νέα δημοσίευσηαπό TAKIS V » 18 Απρ 2010, 21:03

ωραιο και επικοδομιτικο το κειμενο φιλε.περνας μυνηματα εκει που πρεπει! :thumbsup: σωστοτατος
TAKIS V

Νέα δημοσίευσηαπό PARAS » 18 Απρ 2010, 21:06

=D> =D> =D> =D> =D>
ΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙΕικόνα
Άβαταρ μέλους
PARAS

Επόμενο

Επιστροφή στο Εμπειρίες και φυσιολογία

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: w1nds0n, xeilou, ποσειδων999 και 7 επισκέπτες